Vuohenjuustosalaatti

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

Juustot on ollut mun aikuisiäin heikkous. Lapsuudessani ei todellakaan syöty juustoja. Päinvastoin, äitini kärsi jo juustojen hajusta. Muistan ensi kerran saaneeni valkohomejuustoa mummolassa, sillä juustot olivat mummon herkkua. Ja niinpä niistä tuli minunkin herkkua ja aloin ostella juustoja, kun muutin omilleni. Valkohomejuusto ja vuohenjuusto ovat ehdottomat lempparit. Käytän todella...

Sadan markan salaatti

Ladataan...
saarah visual diary

 

Kun olin käymässä Helsingissä, ystävä osoitti uutta salaattibaaria ja sanoi: Tuolla on muuten hyvät salaatit. On se aika kallis tosin... oisko ollu kuusitoista euroa. Sitten lähes yhteen ääneen:

Oisko kukaan maksanut ennen vanhaan sataa markkaa SALAATISTA?

No okei, ymmärrän. Turha on haikailla markka-aikaa ja salaatissa maksaa laadukkaat raaka-aineet. Ja niin...

Joulumausteinen nyhtökaura ja inkivääriporkkanat

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Löysin vuoden vanhasta Kodin kuvalehdestä mielenkiintoiselta kuulostavan nyhtökaura reseptin. Itselleni ei olisi heti tullut mieleen maustaa nyhtökauraa joulumaustein, mutta tulipahan sitäkin nyt testattua. Joulumausteinen nyhtökaura valmistuu helposti alle vartissa ja sen kanssa tarjottavat porkkanatkin alle puolessa tunnissa.

...

Cosmopolitan -tortilla nyhtöherneellä

Ladataan...
Iidaafel Iidan matkassa

 

Ootko jo kuullut nyhtöherneestä? Itse törmäsin siihen jokin aika sitten jatkona nyhtökauralle ja härkikselle. Eli kyse on uudesta kasviproteiinivalmisteesta, joka on herneproteiinipohjainen. Tuote on vegaaninen, gluteeniton, soijaton ja se sisältää runsaasti proteiinia sekä kuitua.

Mistä nyhtohernettä sitten saa? Tällä hetkellä sitä löytää ainakin K-Citymarketeista ja...

Kurkkua ja yrttejä

Ladataan...
Riia Meikkipää FAB FOOD

Kesäruoka pitää valmistua nopeasti. Tykkään puhtaista ja yksinkertaisista mauista ja kotimaiset vihannekset ovat nyt aivan huikeita. 

Tänään valmistin simppelin kurkkusalaatin äitini kasvimaan omista kurkuista ja puutarhan yrteistä. Aivan sairaan hyvää. 

- kurkkua siivuina 

- yrttejä ( tilliä, minttua - tai...

Välimäen coleslaw

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Juhannus alkaa olla taputeltu. Itse pääsin erittäin helpolla juhannuksen ruokailujen osalta. Lähinnä istuin valmiiseen pöytään kun ruoka-aika koitti. Oma panokseni viikonlopun ruokapöytiin oli muutama vihreäsalaatti, hieman pilkkomista ja coleslaw "yöruoalle".

Tämä samainen coleslaw resepti on ollut käytössäni jo muutaman vuoden. Alunperin resepti on jostain Hans Välimäen...

Raikas fenkoli-kurkkusalaatti

Ladataan...
hyvaaruokaa Hyvää ruokaa

Jatketaan toisella kesäisellä lisukkeella.

Tässä yksi helppo ja kevyt salaatti, esimerkiksi kesän juhlien buffetpöytään. Tämä raikas ja rapea salaatti sopii erityisen hyvin kalan kaveriksi. Itse tein salaatin seuraksi pintapaistettua lohta eli graavasin lohen ja paistoin lohen pinnan nopeasti kuumalla pannulla ennen esillelaittoa.

Suosittelen fenkolin viipalointiin...

Pages