Voisiko lastensatuja muuttaa realistisemmiksi?

Ladataan...

Kuva: Pixabay

Omissa itsetutkiskeluprosesseissani ja joskus potilaiden kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen huomaan pohtivani aikuisen ja lapsen mielen eroja. Sitä, miten iän karttuessa elämän ja omien voimavarojen rajallisuus korostuu. Siinä missä lapselle koko maailma on avoin ja kaikki mahdollista, suppeutuu aikuisella arki ja ajatukset pyörimään...

Pieni tarina

Ladataan...
sanninen Sairaan Ihana Sanni

Ihmeellinen ja kamala on elämä. Ymmärrät syntymäsi jälkeisinä vuosina olevasi tyhmä ja ruma. Kutiset sisäreisistäsi niin kovasti että itket iltaisin sitä, kuinka et koskaan pysty rakastelemaan. Ajattelet ettei kukaan rakastaisikaan. Kaikki muut ovat kauniimpia tai suositumpia. Olet kömpelö liikkeissäsi ja epävarma sanoissasi, epätyypillinen ihminen kai. Olet kuvaamataidossa hyvä ja sinulla on ystäviä. Jotkut pojat kiusaavat sinua tosi julmasti, sanoin ja nyrkein. Se on satuttavaa. Itket...

Kurpitsaa etsimässä - Kappale 5

Ladataan...
Silkkitassu Satuilua

Kappele 5 -

Juhlan jälkeen

Auringonsäde osui kirkkaana Oskarin silmiin ja sai hänet vaikeroimaan hiljaa unissaan ja kääntämään kylkeään. Oskari oli nukahtanut olohuoneen isoon nojatuoliin kesken juhlien ja isänsä oli kantanut väsähtäneen pikku enon omien peitteidensä väliin näkemään unia. Hiirivauvat olivat pitäneet muun juhlaväen kiireisenä pitkälle yöhön, mutta Oskari ei ollut tästä enää tietoinen. Nyt aamulla juhlien jäljet olivat kuitenkin nähtävissä ympäri olohuonetta...

Kurpitsaa etsimässä - Kappale 4

Ladataan...
Silkkitassu Satuilua

Kappale 4 -

Äiti

Oskari avasi kotikolonsa ulko-oven. Paluumatka lammelta Rasmuksen seurassa oli kulunut hioen matkasuunnitelmia ja miettien strategiaa, kuinka seikkailun saisi parhaiten myytyä myös tiukoille vanhemmille.

"Miten sinä jo nyt palasit?", äiti huuteli keittiöstä, jossa valmisteli päivällistä koko suvulle, joka oli myöhemmin tulossa ensimmäisten lastenlasten sukuuntulon kunniaksi järjestettävään illanistujaisiin.
Kaikki Oskarin yhdeksän...

Kurpitsaa etsimässä - Kappale 3

Ladataan...
Silkkitassu Satuilua

Kappale 3 -

Paras ystävä

Tie lammelle mutkitteli pellon muotoja seuraten. Viime vuotiset korret reunustivat mutaista tietä ihan metsän reunaan saakka. Metsän puolella tie oli hiekkaisempi ja ympäröivä kasvusto oli vihreämpää.

Oskarin askel oli kepeä. Hänellä oli kiire lammelle, kello oli jo paljon. Vauhti kiihtyi ja käpälät veivät häntä nopeammin eteenpäin. Paras ystävä odotti. Kihelmöi ja kuonoa kutitti, kun Oskari muisteli kaikkia seikkailuja, joihin he yhdessä...

Kurpitsaa etsimässä - Kappale 2

Ladataan...
Silkkitassu Satuilua

Kappale 2 -

Ritsa

Aurinko kipusi hitaasti ylemmäs taivaankantta pitkin. Oskari oli jättänyt muut jatkamaan mutaleikkejään ja siirtynyt tammen varjoon nakertamaan rapeaa perunalastuaan. Hän tuijotteli ohi kulkevia pilviä ja yritti nähdä niissä hahmoja.

Tuo tuossa voisi olla sammakko iltauinnilla...

Kurpitsaa etsimässä - Kappale 1

Ladataan...
Silkkitassu Satuilua

Kappale 1 -

Pelto ja pesä

Peltohiiren kolossa oli hiljaista. Kevätaamu oli vasta valkenemassa usvaisena ja maassa oli vähän kuuraa yön jäljiltä. Muutamat varhaisimmista linnuista olivat jo aloittaneet aamurupattelut, eikä päivän puheenaiheista tuntunut olevan pulaa.

Kuulitko, että maanviljelijän varhaissato kylmettyi? Ei uskonut emäntää, ei. Suuret setelit olivat mielessä, voi voi. Ahneelle käy aina huonosti, vai miten ne sanoo, kujersi tiainen.

...