Miksi kunnallisen puolen hoitajaa pitäisi kiinnostaa yksityisen puolen sopimusneuvottelut?

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Kuntapuolelle laskeutui jo aiemmin helmikuussa työrauha, kun sopimusneuvottelut saatiin päätökseen. Moni hoitaja jatkoi elämäänsä ihan normaalisti ja somekin on ollut jopa yllättävän hiljaa yksityisen puolen SOSTES:n neuvotteluista.

Moni tuntuu ajattelevan ettei sillä minulle...

Hoitaja ei vaaranna potilasturvallisuutta tekemällä sovitusti työvuoronsa.

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Ei mennyt kuin muutama tunti SuPerin ja Tehyn julkistamasta 6.2. alkavasta ylityö- ja vuoronvaihto kiellosta, kun someen alkoi tupata väitteitä kuinka me (ahneet) hoitajat nyt vaarannamme potilas- ja asiakasturvallisuuden itsekkäällä käytöksellämme.

Hetkinen, mistä me puhumme? Mitä ylityö- ja vuoronvaihtokielto tarkoittaa?

Se ei tarkoita sitä, että jätämme lapset tai vanhukset kunnallisella puolella hoitamatta. Se ei tarkoita, että...

SuPeristi Pridessa!

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Helsinki saa tänään super-paljon pinkkiä pintaan ja satoja, tuhansia sateenkaarevia ihmisiä läheisineen saapuu kruunaamaan Pride-viikon upeaan kulkueeseen yhdessä. Tänään juhlitaan rakkautta, tasa-arvoa ja oikeutta olla hyvin hyvä juuri sellaisena kuin on.

On ollut ilo huomata että esimerkiksi Kela, Poliisi, useampi ammattiliitto ja jotkut ministeriötkin ovat ilmoittaneet osallistuvansa kulkueeseen. Mielestäni vähintä mitä sivistyneessä, modernissa...

Kuka kuuntelisi Mammaa.

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Serkkuni vaimo kirjoitti taannoin erittäin koskettavasti facebookissa. Oli pakko kysyä lupa että saisin kirjoittaa tästä blogissani. Aihe on täyttä asiaa, surullisen riipaiseva ja erittäin ajankohtainen. Ja toki itselle Lähihoitajana ja SuPerilaisena aktiivina erittäin läheinen.

Sukulaiseni “Mamma” on nyt pari viikkoa ollut kotioloissa, toistaiseksi onnistuneesti. “Mamma” halusi kirjoittaa kirjeen pari päivää ennen kotiutumistaan. Takanaan 7 muuttoa eri...

Ei edes vastauksen arvoinen.

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

“Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer julkisti 9. kesäkuuta selvityksen lähi- ja perushoitajien kokemasta työkuormasta. Tulokset olivat hälyttävät. Työn kuormittavuus on kasvanut neljässä vuodessa merkittävästi. Vastaajista 93 prosenttia oli huolissaan hoidon laadusta. SuPer kysyi selvityksen julkistamisen jälkeen kansanedustajilta, mitä he aikovat osaltaan tehdä, jotta tilanne saadaan korjattua. Kansanedustajista vain 10 vastasi kysymykseen.”

 

Kyseinen lainaus SuPerin...

Tehdään kuten aina on tehty?

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Viikonloppu ja SuPerin Häme-Pirkanmaa-Keskisuomi vaalipiirin vaalipiirikokous takana. Oli kyllä hieno ja opettavainen reissu huikealla porukalla. Vaalipiirikokouksessa siis valitsijamies-vaalin tyyppisesti jokainen ammattiosasto saa lähettää jäseniän äänestämään omasta vaalipiiristä liitolle uusia liittohallitusehdokkaita. Liitohallitushan on tavallaan verrattavissa ministereihin ja edustajisto (jonka vaalit käydään aivan pian) on verrattavissa kansanedustajiin jos ajatellaan...

Hoivatkaa, kohta poissa on veljet,
 muistakaa, heille kallis ol' maa.

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Rannalle himmeän lahden 
aurinko laskenut on.


Kutsu jo soi iltahuudon, 
taakka jo laskettu on.


Taattoa muista sa silloin, 
askel jo uupunut on, 
lapset ja lastemme lapset, 
teidän nyt vuoronne on.

Näin alkaa Kalervo Hämäläisen 80-luvulla sanoittama ja säveltämä koskettava ja kaunis Veteraanin iltahuuto- kappale.

...

Rajallista hoitoa.

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Hanna ja Henna ovat luokkakavereita lähihoitaja-koulussa. He käyvät rinta rinnan vaadittavat opinnot, tarvittavat harjoittelutkin sattumalta samoissa työyksiköissä. Valmistumisen aika koittaa. Ruusukimput sylissä, pari herkistymisen kyyneltä silmäkulmassa ja kuplivaa lasissa naiset halaavat ja toteavat että me tehtiin se. Me ollaan lähihoitajia ja meistä tuli vihdoin ammattilaisia. Elämä ja työura edessä.

Ei muuta kun uutena ja innokkaana uraputkeen ja...

Super Baby

Ladataan...
Minshui Baby Bubble

Meidän oma pikkuinen super baby on ollut syntymästä asti jo todella jäntevä. Niin lukee ''sairaala papruissakin''. Jo sairaalassa ollessa oli kovasti halunnut pitää päätä pystyssä mitä hoitajatkin ihmettelivät ja kehuivat.

Alussa itsekkin säikähdin kun poika nosti päätään kuin ''strutsi'' (okei, huono esimerkki) vaikka päätä tukikin.

...