Väsyttääkö töissä? Lilyn kampanja #onkopakkojaksaa pureutuu työuupumukseen

Ladataan...
Toimitus Toimitus

Tuntuuko siltä, ettet saa töissä mitään aikaan? Että ihan tavallinenkin palaute itkettää välillä? On normaalia puutua työhönsä silloin tällöin, mutta nykyään yhä useammalle työssäkäyvälle väsymys on arkipäivää. Tutkijoiden mukaan työuupumus on yleistynyt, ja Työterveyslaitos arvioi, että yli neljänneksellä suomalaisista on jossain vaiheissa työuupumuksen oireita. Eri arvioiden mukaan vakavasti oireilee noin 2–5 prosenttia työssäkäyvistä.

Terveyskirjaston määritelmän mukaan...

Teetkö työtä omalla persoonallasi?

Ladataan...
sanneve Sanni Eveliina

Mitä olen oppinut työn tekemisestä yhdeksän vakityössä vietetyn kuukauden aikana on, että ellei tee työtä omalla persoonallaan, voi työuupumus iskä nopeampaa kuin arvaakaan. Ainakin itselleni oli vähällä käydä niin.

Kun aloitin työt, olin luonnollisesti innoissani uudesta alusta. Työ ei ehkä ollut sitä, mitä olin eniten toivonut, mutta uusi alku kuitenkin (ja uusi haaste...

Lisää arkiliikuntaa työpäivään

Ladataan...

Meillä on Folkin porukan kanssa tänä vuonna teemana työhyvinvointi. Se näkyy meidän omissa tapahtumissa lisääntyneenä liikuntana ja erillisinä stressinhallintapäivinä sekä panostuksena työergonomiaan ja arkiliikuntaan.

Siirryimme muun muassa kävelypalavereihin ja se on ollut tosi tykätty muutos perinteisen pullanmussuttamisen sijaan! Päivä jatkuu aivan uudella teholla, kun käy ihan vain puolen tunnin ajankin haukkaamassa happea. Paavo on ollut tässä oiva kannustin :D

...

Jaksa arjessa

Ladataan...

Muutamia viikkoja sitten eräs asiakkaani totesi: " Olen tässä seurannut ihmisiä ja huomannut, että ainakin 70% ihmisistä tarvitsisi henkilökohtaista ohjausta. Miten he eivät itse sitä tajua?".

Niinpä, jo useampi vuosi sitten saman asian toi ilmi Suomen urheiluopiston testauspäällikkö, Matti Heikkilä, testien ja tilastojen valossa. Tosin...

Osastomme virkistysretki Porvooseen

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Meillä on töissä koko talon virkistysretkien lisäksi osastokohtaisia vastaavia. Perjantaina oli meidän osastomme vuoro. Eläkkeelle siirtyvä perehdyttäjäni oli yksi suunnittelijoista ja mahtavasti olivat hommansa hoitaneet. Päivä oli todella onnistunut ja hauska. Starttasimme aamulla kello kahdeksan Kampin terminaalista bussilla kohti Porvoota. Matka kesti tunnin ja opas oli meitä jo vastassa.

Aloitimme päivän siis opastetulla kiertokävelyllä vanhaan Porvooseen.

...

Kuka jaksaa tehdä töitä kahdeksan tuntia putkella?

Ladataan...
pieta Ruista Ranteessa

Melkein kolmikymmenvuotisen elämäni aikana suurin piirtein koko ajan joku muu on määrittänyt minkälaiseen päivärytmiin minun on pitänyt milloinkin sopeutua. Erilaiset koulu- ja työajat ovat tehneet elämääni raamit, joiden väleihin kaikki muu elämä on pitänyt tunkea. Viimeisimpänä tietysti toimistotyöajat, eli kahdeksantuntinen muinaisjäänne ajalta, jolloin tehtaat olivat päivän sana.

Minun on vaikea keksiä mitään positiivista sanottavaa kahdeksantuntisista työpäivistä, jotka minun...

Työpaikan tyhy-retki Suomenlinnaan

Ladataan...
Tiikerikatti Väriterapiaa

Torstaina työpaikalla oli virkistysiltapäivä. Teimme retken Suomenlinnaan. Harmiksemme sää oli kohtalaisen kolea, hieman tuulinen ja hyvin pilvinen. Onneksi säästyimme kuitenkin sateelta ennustuksista huolimatta.

Retki alkoi rannasta läheltä työpaikkaamme josta matkasimme laivalla Suomenlinnaan. Ilmoittautuessamme olimme valinneet kolmesta erilaisesta aktiviteetista, joko historiallinen kiertokävely, pilatesta tai jokin muu jumppa, jota en nyt muista. Minä osallistuin kiertokävelyyn....

Lindström ja Lähihoitajat

Ladataan...
Ivory D. Wine Run Babe Run

Vapun tienoilla ilmestyi eräässä suomen isoimmista medioista haastattelu jossa Ministeri Jari Lindström kertoi sairastuneensa kun ei huolehtinut itsestään tarpeeksi. Työtaakka kahden salkun vartijana vei voimia ja sai tekemään huonoja valintoja. Oman kertomansa mukana liikunta jäi, syömissä tuli valittua pullaa kunnon ruoan asemasta ja työpäivät olivat kestoltaan joskus aamusta iltaan. Lopulta hurja päänsärky vei miehen sairaalaan vaarallisen korkeissa verenpainelukemissa....

Friikun keväthuuto

Ladataan...
Räyhälä Räyhälä

 

Tässä taas yksi syy rakastaa kasveja. Juuri kun luulet sössineesi taas yhden lupaavasti alkaneen kasvutarinan (jota olet heittämässä jo pettyneenä roskikseen), alkaa tuo sitkeä pikku yksilö puskea vinhasti uutta elämää.

Voi kunpa sitä pystyisi itse samaan.

Vaikka kevään valo humalluttaa hetkeksi, tuntuu moni asia nyt ylitsepääsemättömän hankalalta. Aina välillä...

Aamun herkutteluhetki

Ladataan...
Dobita Valkea unelma

Tänään meidän Kuopion kollegat saapuivat tekemään töitä meille. Meidän tiimin yksi tavoite on työhyvinvointi. Valitettavasti tämä tavoite vaan tahtoo unohtua niin helposti, koska töitä on niin paljon ja aikaa vähän. 

No, meille kun tulee vieraaksi, niin me pyrimme edes jollain tapaa ruokkimaan työhyvinvointiamme. Meillä on lähimmän kollegani kanssa aina tapana, että teemme jotain, hän tekee useimmiten suolaisen ja minä makean. Alla kuva aamun tunnelmasta ja herkuista. Tälläiseen...

Pages