Täydellisen vaatekaapin illuusio ja muita ajatuksia shoppauslakon varrelta

Ladataan...

Kuvassa on kaksi lempivaatettani: rennot farkut ja puuterin värinen neule. Neuleesta tosin meinasi tulla entinen lempivaate, sillä yritin kuukausi takaperin myydä sen ystävälleni. Hän ei ostanut, ja päädyin sovittelemaan sitä itselleni. Yllättäen en ihan ymmärtänytkään, miksi olin halunnut luopua siitä. Ehkä siksi, että olen yrittänyt...

Miksi jatkuva vaateshoppailu vie mielenrauhan ja omat ideani turhan shoppailun vähentämiseen

Ladataan...

 

Tässä freelance-elämässäni on yksi selkeä muutos entiseen toimistoelämääni: en tarvitse kovinkaan monia kivoja (tai ainakaan uusia) asuja. Tähän tulokseen olen päätynyt tarkkailtuani talvivaatevarastoani ja sen suhdetta tilaisuuksiin, joissa niitä tulee käytettyä. 

Lisäksi olen havainnut, en suinkaan tänään vaan...

Pakko vähentää kulutusta, miten sen voi tehdä?

Ladataan...

Selailin perjantaina Facebookia ja silmilleni lävähti video merten muovista. Kuolleita merieläimiä, röykkiöittäin autonrenkaita, topsipuikkoja, muovipusseja. Ihminen tuhoaa tämän planeetan, ja se on hirveää. 

Yritän usein kirjoittaa sallivasti ja sanoa, että tärkeintä on, että tekee parhaansa. Nyt vain tuntuu, että se ei enää...

Maailma tuhoutuu - eikä sen pelastamista saa jättää minun harteilleni

Ladataan...

Toissapäivänä julkaistu WWF:n Living Planet 2018 -raportti on karua luettavaa. Selkärankaisten määrä on vähentynyt 60 prosenttia vuodesta 1970. Maailmassa on yli puolet vähemmän eläimiä kuin 1970-luvulla! Syy? Ihminen. Ylikulutus, ilmastonmuutos, elinympäristöjen tuhoutuminen. 

...

Lempikoru: sormus joka muistuttaa zenistä

Ladataan...

Käytän aika vähän koruja ja aina niitä samoja. En oikein osaa ripustaa ylleni vain jotain, vaan kaikilla lempikoruillani on merkitys. Yhden ostin Berliinin Mauerparkista, toisen Portosta, kolmannen Lissabonilaisesta luksushippikaupasta ja neljäs on maasaiden tekemä muistuttaen minua yhdestä elämäni unohtumattomimmasta matkasta: safarista Tansaniassa.

Nyt lemppareita on...

Miten matkustaa vastuullisesti? Kuuntele uusi Lily Talks -podcast!

Ladataan...

Suuri osa meistä varmasti haluaisi matkustaa vastuullisesti ja tuoda matkakohteeseensa enemmän hyvää kuin pahaa. Aina se ei vain onnistu ja ajattelemattomuuttaan saattaa tehdä tyhmyyksiä. Itsekin olen silitellyt norsuvauvaa Bangkokissa sen enempää asiaa ajattelematta ja valinnut lennot hinta edellä. 

Sen sijaan en ole tullut ajatelleeksi...

Pages