Ryhtiliike

Ladataan...
Sunday We love sundays

Tämä tyttö palasi vihdoin reissuilta. Koko kesän jatkuneen kuohuviinin lipittelyn, kermaisten britakakku palojen ja italianmatkan pasta-annosten jälkeen löysin itseni ihmettelemästä vihannesosastolta. Tähän on tultava muutos. Olen tähän saakka ollut huono syömään vihanneksia ja ainoa jota olen tehnyt ovat erilaiset salaatit. Salaattien popsiminen käy kuitenkin pidemmän päälle tylsäksi - ja se päättyy aina jonkinlaiseen herkkuihin sortumiseen. 

Päätin haastaa itseni tänä syksynä...

Arjen sankari

Ladataan...
Pau P.S C'est moi!

Tättärää.

Tässä yksi arkeni monista sankareista. Vihannes - ja hedelmäsaippua!

 

 

Se taistelee torjunta-aineita ja myrkyllisiä kemikaaleja vastaan. Poistaa hedelmien ja vihannesten kuorista haitallisia aineita.

Hink ja myrkyt on poissa. Tai ainakin osa.

Tämän puhdistuksen jälkeen voit syödä sellaiset hedelmät tai vihannekset kuorineen, joita...

Mitä tänään syötäisiin?

Ladataan...
Sonjamaria Vaiheessa

Mitä meillä syödään?

Paljon lihaa, vihanneksia, kasviksia, hedelmiä, marjoja. Usein pääruoka koostuu lihasta, joka vaihdellen on kanaa, jauhelihaa, pihviä tai kalaa. Lisukkeena lanttu tai bataatti ja/tai salaatti plus raejuusto extrana. 

Meillä on harvemmin lisukkeena perunaa, pastaa tai riisiä. Couscous (täysjyväversio) on uusin tuttavuus, jota olen...

kesä! ja keitto!

Ladataan...
TarjaTäti Villa Tarja

No jopas onkin kulunut aikaa kun viimeksi olen tällä sivulla vieraillut! Syytän siitä (melkein) yksinomaan toista blogiani, Villa Tarja,  joka on toisella kotimaisella Västra Nylandin blogisivulla. Miten onkin helpompaa käydä postaamassa sinne?

No, joka tapauksessa olette nyt varmaan innostuneita tietämään mitä meillä tänään syötiinkään?

KESÄKEITTOA! Mieliruokaamme tähän aikaan vuodesta, kun ajankohtaisia...

Herneenpalkoja

Ladataan...
Tiina Garvey Fanni ja Kaneli

Paikallisen ruokakaupan vihannestiskien väriloiston äärellä ruokablogaaja on onnellinen! Ostin ison pussin sokeriherneen palkoja. Niistä syntyi herkullinen wokki portabella-sienien ja kesäsipulin kanssa.

Nopea herneenpalko-sieniwokki

- litteitä sokeriherneenpalkoja
- portabella- tai herkkusieniä
- pari kesäsipulia
- oliiviöljyä...

Pinkki pistou puy-linsseillä

Ladataan...

Violetit porkkanat ovat maailman piristävin kasviskeksintö! Vai onko muka parempaa tapaa saada marraskuisesta vihannessopasta houkutteleva kuin värjätä sen liemi pinkiksi?

Ok, oli tuo päällä näkyvä vihreä pistou-tahnakin aika taivaallista.

Keittokirjastostani löytyy noin tsiljoona täysin toisistaan poikkeavaa ohjetta ranskalaiselle pistou-keitolle. Useimpien...

Täytetyt, kuorrutetut punasipulit

Ladataan...

Sisällä maistuvat timjami ja pekoni, kuorrutuksessa sula mozzarella ja rapea leivänmuru. Halpa, mutta melkoisen näyttävä päivällinen.

Täytetyt ja kuorrutetut punasipulit (kahdelle):

  • 4 suurta, ehjää punasipulia
  • patongin kuivahtaneet päätypalat, joista vajaa 1 dl murusina ja loput peukalonpään kokoisina paloina
  • ...

Kurpitsarisotto

Ladataan...

Mikään ei aloita syksyä yhtä hyvin. Risoton tahmea täyteläisyys, samettisen pehmeäksi hautunut kurpitsa, rapea pekoni, paahtuneet pinjansiemenet, timjami... ah.

Kurpitsarisotto (kahdelle):

  • oliiviöljyä
  • voita
  • 1 shalottisipuli
  • 1 kynsi valkosipulia
  • ...

Pecorino-hernesalaatti

Ladataan...
Tiina Garvey Fanni ja Kaneli

Ostin torilta pussillisen herneitä - ja makeita olivatkin! Tässä salaatissa tuoreet kotimaiset herneet pääsevät oikeuksiinsa italialaisen juuston kanssa. Pecorini on lampaanmaitojuusto ja ruualaitossa yhtä monipuolinen kuin parmesaani. Sitten viime syksyn Toskanan matkan, pecorino tuli jäädäkseen meidän keittiöön. Voit tehdä salaatin myös pakasteherneistä. Kokeile täyttävämpänä ateriana salaattia rapeaksi paistetun kaslerpihvin lisukkeena.

...

Pages