60th Day of Autumn

Pekonipavut 

DSC05750-2.jpg

Tämä lisäke yhdistettynä hyvin paistettuun pihviin sekä pehmeään perunagratiiniin tai rapeisiin lohkoperunoihin vie minut takaisin laivalle.
Parasta laivatyössä, itse työn sekä työkavereiden lisäksi olivat sunnuntait. Pihviä ja jäätelöä mahan täydeltä ! 
Eräänä kesäisenä laivasunnuntaina pihvin viertä kaunistivat rapsakat pekonipavut. 
Hyvältä maistuivat myös tänä syksyisenä sunnuntaina, ihan maakrapuna. 

4-5 siivua pekonia
300 g pitkiä vihreitä papuja, pakasteena

Keitä vihreitä papuja noin 3 minuutin ajan suolalla ja yrteillä maustetussa vedessä, kunnes sulaneita, mutta vielä rapsakoita ja kauniin värisiä.

Pilko ja paista pekonit rapeiksi kuumalla pannulla. 

Lisää pavut pannulle ja pyörittele pekonin rasvassa. 

Nauti pihvin kera tai napostele sellaisenaan 🙂 !

DSC05749.jpg

Koti Ruoka ja juoma

59th Day of Autumn

Sitruuna-tartaletit 

marenkijuttuj.jpg

Muropohjan, hedelmä- tai marjatäytteen ja marenkikuorrutuksen yhdistelmää en voi kyllin hehkuttaa.
Olen vuoden aikana leiponut tällä reseptillä monen ystävän ja vierailijan muistoihin.
Usein olen muokannut perusohjetta, esim. omenalla tai passion-hedelmillä sekä vadelmilla
Tässä kuitenkin ohje josta ihastus alkoi.
Joskus yksinkertaisimmat ohjeet ja edullisimmat ainesosat ovat niitä parhaita <3 

Pohja (noin 16 tartalettia tai iso irtopohjavuoka)

100g voita
2,5dl jauhoja
½tl leivinjauhetta
2rkl sokeria

Sekoita pehmennyt voi kuivien ainesosien joukkoon ja pyörittelen palloksi. 
Painele taikinapallo tasaisesti tartalettivuokien tai irtopohjavuoan pohjalle.
Tartalettivuokien pohjalle kannattaa asetella myös pala leivinpaperia, jotta irrottaminen onnistuu paremmin.

Laita vähintään 10 minuutiksi viileään jähmettymään.
Pistele pohjaan reikiä haarukalla.
Paista uunin alatasolla 200C-asteessa noin 8-12 minuutin ajan, kunnes pohja on saanut kullanruskean ja rapean pinnan.
Aloita samalla valmistelemaan täytettä sekä marenkia.

DSC05575.jpg

Täyte

1,5    sitruunan mehu ja raastettu kuori 
4       kananmunan keltuaista
1,5dl sokeria
2 tl    vaniljasokeria

20g   voita
1,5rkl vehnäjauhoja

Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta, kunnes seos alkaa saeta.
Varo ylikuumentamista, ettei seos muutu munakokkeliksi. 

DSC05576.jpg

Marenki

4 kananmunan valkuaista 
1,5 dl sokeria 

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. 

Levitä sitruunatäyte ja marenki esipaistettujen pohjien päälle.

Paista uunissa vielä 5-7 minuutin ajan, kunnes marenki on saanut kauniin värin pintaansa.

Nautiskele 🙂 

DSC05577-2.jpg

DSC05577.jpg

Koti Ruoka ja juoma