Reppureissaajan luottolinimentit

Auringonpolttamat

Pakkaa laukkuusi vielä nämä rohdot ja tuotteet ennen matkalle lähtöä!

Aikaisemmissa jutuissani Reppureissaajan luottotarvikkeet sekä Reppureissaajan luottokosmetiikka ja hiushoito annoin omat ehdotukseni siitä, mitä reppureissaajan kannattaa pakata laukkuunsa matkatessaan trooppisille seuduille. Juttusarjan viimeisessä osassa paljastan vielä omat vinkkini reppureissaajan luottolinimenteistä eli rohdoista ja rasvoista, jotka kannattaa vielä pakata laukkuun ennen matkalle lähtöä.

1. Tiger Balm on loistotuote, joka kannattaa napata mukaan. Linimentti toimii köyhän miehen ilmastointina majataloissa, joissa tuulettimen virkaa toimittaa nurkassa rämisevä lyhytjohtoinen Barbien tuuletin. Sipaise balsamia hieman olkapäille ja rintaan, ja nappaa näin tuulettimen lähettämä jokainen säälittävä ilmanväre kohoasi viilentämään.

Tiikeribalsamilla on myös lihaksia lämmittävä vaikutus (kun hierot balsamin lihakseen) ja toimii erittäin hyvänä kipeytyneiden lihasten rentouttajana. Kokeile myös hieroa balsamia ohimoille pääkivun iskiessä ja ihme kyllä – toimii!

Moskiitonpuremien kutina lievenee sipaisemalla tiikeriä paukamaan. Jos flunssa yllättää matkalaisen, voit balsamia hieroa rintaan hengitystä helpottamaan. Tiikeribalsamia saa melkein mistä vaan ja kaikenkokoisissa pakkauksissa. Hintakaan ei päätä huimaa.

Kuva: Gunung Bromo, Jaava, Indonesia

2. Bebathen-voide huulikiilloksi, pahoihin auringonpolttamiin, finneihin, hyttystenpuremiin (kaikilla tiikeri ei auta) ja sopii myös intiimialueiden hoitoon.

3. Aqualan L -kosteusvoide, josta mainitsinkin jo edellisessä jutussa. Tuote poistaa vedenkestävätkin meikit ja on oiva tuote moneen tarkoitukseen. Sopii peruskosteutukseen ja hoitaa hyvin palanutta ihoa. Tuotetta saatavana eri kokoisissa pakkauksissa eri mittaisille reissuille.

4. Hyttyssuoja, itse olen todennut Kaakkois-Aasiassa parhaimmaksi Autan-nimisen tuotteen. Nimensä mukaisesti litku pitää hyttyset loitolla ja tuote ei ole hinnalla pilattu. Pieni suihkupullo maksaa Indonesiassa 0,40 euroa ja suurin piirtein saman verran esimerkiksi Thaimaassa.

Kuva: Maya-rauniot, Tulum, Meksiko

5. Talkkia hiertymien ja ärsytyksen estämiseksi. Levitä vauvan pepputalkkia alushousualueelle ennen vaelluksia tai muita hikilajeja. Muista, mitä tapahtui Madventuresin Rikulle! Ja jos tykkäät vahailla bikinialuetta, talkki sopii myös jälkihoidoksi tuolle niin julmalle toimenpiteelle.

6. Nesteyttäjä. Tällä harrypottermaisella tuotteella tarkoitan esimerkiksi Beroccaa tai muuta vastaavaa poretablettia tai jauhetta, joka sekoitetaan veteen ja nautitaan pitämään nestehukka loitolla. Vitamiinit ja mineraalit kuntoon! Nauti aamulla ennen kaupunkireissua, sukelluksia, tulivuoripatikointia tai itse asiassa vaikka joka päivä. Kuljeta käsilaukussa hätätilanteita varten.

7. Karpalotabletit taistelevat puolestasi pissatautia vastaan. Testattu todellisissa olosuhteissa ja todettu toimivaksi. Muista myös, ettei märät bikinit päällä kannata hengailla ja yksi suuri syy tuolle kamalalle taudille on nestehukka.

 

Mitä muuta reppureissaajan laukussa tulisi olla? Onko jotain jäänyt mainitsematta?

Reppureissaajan luottotarvikkeet

Reppuressaajan luottokosmetiikka ja hiushoito

 

Muista myös, että haussa on maailman paras aurinkovoide! Jaa tietoutesi muiden käyttäjien kanssa täällä ja voit voittaa kesäisen meikkipaketin.

Kuvat: Jemma T, Berocca, Bebanthen, Orion, Tiger Balm, Urisan Johnsson's, Autan

Kommentit

Lotta Katariina
Pumpui

Ilman Autania ja tiikeribalsamia en haluaisi enää matkaan lähteä. "Tikru" auttaa ensiapuna pieniin kremppoihinkin lihassäryn lisäksi.

Jauhemaisia nesteyttäjiä (joita saa myös paikan päältä melko hyvin apteekeista) kannattaa tosiaan pitää mukana sen kuuluisan Montezuman koston takia... Isotoniset urheilujuomajauheet eivät ehkä maistu herkullisilta, mutta vatsataudin kourissa bambumajassa kärvistellessä niistä voi olla iso apu!

Menipäs komppaamiseksi. Kompataan siis myös ihanaa Tulum-kuvaa. Jukatanille voisi lähteä kyllä uudestaan.

 

Jemma T
Auringonpolttamat

Moi Lotta Katariina! 

Autan ja Tiikeri on kylla aina matkassa ja tikrua kului Suomessakin jonkin verran. Ja nuo nesteyttajat on kylla kans ehdoton juttu, varsinkin vatsataudin kourissa. Yhtena paivana yksi matkaaja pyortyi ilmeisesti liiasta auringosta ja nestehukasta ja hanella ainakin tuo elektroliittilitku tepsi valittomasti.

Oi Tulum <3 Ehka maailman hienoin biitsi.

Lotta Katariina
Pumpui

Olin Tulumissa kesällä 2009, eli heti sikainfluenssapaniikin puhjettua. Oli rannoilla melkoisen autiota :)

Kommentoi