Singaporen iPhone-punkkarit

Auringonpolttamat

Koulut ja kokeet Thaimaassa ovat ohi! Ja tämä tuore itsestään ylpeä sukelluskouluttaja vaihtoi maisemaa ja hyppäsi pikkusaarelta Singaporen humuun. Paikka on minulle tuttu entuudestaan, sillä opiskelin siellä muutama vuosi sitten ja tämän jälkeen vieraillut tuossa niin rakkaassa kaupungissa useita kertoja.

Singaporessa majailen lähes joka kerta paikallisen ystäväni luona. Tutustuimme vuonna 2004, kun miekkonen oli soittamassa bändinsä kanssa didgeridoota ja rumpuja Orchard Road -ostoskadulla shoppailijoiden iloksi. Nykyään Mr. H toimii jonkinlaisena liikennevalojenkorjausryhmän projektinvetäjänä ja ajelee ympäri suurkaupunkia hassulla pikkuautollaan korjailemassa rikkinäisiä valoja. Mutta musiikki on lähellä hänen sydäntään edelleen.

Iltapäivisin Mr. H opettaa nuoria soittamaan didgeridoota ja illalla hän treenaa muiden bändiensä kanssa. Tällä kertaa vuorossa oli punk-bändi, jonka harjoituksiin pääsin kurkkaamaan. Kaikki ovat ajelleet tukkansa lyhyeksi ja jokaisella oli asiaankuuluvat maiharit jalassaan. Singaporen 30 asteen lämpötilaa uhmaten bändiläiset olivat pukeutuneet nahkatakkeihin niitteineen.

Harjoitusten jälkeen menimme yhdessä haukkaamaan iltapalaa ja nauttimaan muutaman pussikaljan Singaporen kaduilla. Sinagporessa ei rettelöidä, ja sen tietävät myös punkkarit. Tyhjät kaljapullot kerätään roskikseen, maahan salakuljetetut savukkeet ovat hatun alla piilossa ettei vain kukaan näe. Siis ihan tavalliset punaiset mallut, ei mitkään höpöhöpösätkät. Kusella Singaporen punkkari käy ehkä pimeällä kujalla, mikäli bajamajaa ei ole lähettyvillä.

Kun Singaporen punk-jäbät suunnittelevat vallankumousta, muistavat he kuitenkin leipaista samalla donitsit iPhonen Bakery Story -pelissä.

Kun miehet ilmaisevat pettymyksensä valtion johtoon, mainitsen Singaporen meiningin olevan kuin Orwellin Big Brotherista, mutta vertaukseni ei uppoa lainkaan. Heidän mielestään on kummallista, että vertaan koko heidän kotimaataan tosi-tv-sarjaan. Yritin selittää kirjasta 1984, mutta kukaan niittihemmoista ei ollut koskaan kuullutkaan moisesta opuksesta. Päätimme siis siirtyä muihin puheenaiheisiin.

Hei muuten, tapasin Singaporessa miles to go before i sleep -palstan Heidin! Näin Lily yhdistää matkalaisia <3

 

Nyt...

...rakastan

1. Suurkaupungin humua

2. Singaporen ravintolatarjontaa

3. Uusia ystäviä

 

...en rakasta

1. Liikaa holhoamista

2. Sitä, että Singaporesta löytyy kaikkea muuta paitsi vappuhuiskia

3. Sitä, että kaikki kaverit on just nyt kaivarissa ihanalla vappupiknikillä ja mä en pääse mukaan

 

Kommentit

heidi. (Ei varmistettu)

hei hou sukelluskouluttaja! toivottavasti kaikki romppeet tuli mukaan painosta huolimatta :) mulla on tapaamisen jälkeen tullut muitakin esteitä kuin niitä henkisen puolen lässytyksiä :P on varmaan ihana olla kotona!

Jemma T
Auringonpolttamat

Kiva on olla taas kotona <3

Oli tosi tosi kiva nähdä SIngaporessa, nam nam vieläkin mielessä se herkullinen tuoreista raaka-aineista tehty pizza. OIjoi. :) Tsemppiä työharjoitteluun ja malttia singaporelaisten kanssa.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.