Suunnista herkkurasteille

Fanni ja Kaneli

Loppuviikolla Tampereen Kauppahalli on tavallistakin enemmän paikka ruuan ystäville. Food is Art ry järjestämä tapahtuma kokoaa yhdeksän ravintolan keittiömestareiden ideat yhdeksi kokonaiseksi menuksi. Maistiaisannokset tarjoillaan seitsemällä eri puolilla Kauppahallia sijaitsevalla herkkurastilla.

Kävin kurkistamassa tapahtuman järjestelyjä ja jututin keittiömestareita tulevien päivien suunnitelmista. Food is Art -kulinaariviikot helmikuussa olivat yhdistyksen ensimmäinen tapahtuma. Suositun tempauksen jälkeen, ryhmä alkoi miettiä seuraavaa tapahtumaa, ja Kauppahalli tapahtumapaikkana oli luonnollinen valinta.

- Tänä vuonna 110 vuotta täyttävä Kauppahalli on Pohjoismaiden suurin kauppahalli, ja Tampereella tärkeä ostospaikka niin ruuan ystäville kuin ravintoloillekin. Isojen markettien leviämisen jälkeen kehitys on kääntynyt suosimaan myös pienempiä toimijoita. Ihmiset kaipaavat yhä enemmän asiantuntevaa palvelua. He haluavat tietää ruuan alkuperän ja ostaa laadukkaista raaka-aineita, sanoo Keittiöelämää-liikkeen vetäjä Maijastiina Ovaska.

Herkkurastit ovat sijoitettu mukavasti ympäri hallia, jota kiertelemällä saa kerättyä rasteilta koko aterian. Kauppahallin rasteilla keittiömestarin jututtamiseenkin kynnys on matalampi kuin ravintoloissa.

- Tavoitteenamme on tarjota välitön ja helposti lähestyttävä tapahtuma. Helmikuun tapahtuma houkutteli mukaan paljon uusia asiakkaita, ja toivottavasti saamme innostettua taas uusia. Ennakkolippumyynti on jopa ylittänyt parhaimmatkin odotukset. Lippuja ovat ostaneet erityisen paljon 25-30-vuotiaat. Moni on ostanut liput useammalle, ja ruokaa tullaan maistelemaan yhdessä koko porukalla, Ovaska kertoo.

Kauppahallin herkkurastit ovat auki 26.-28.5. to-pe klo 13-18 ja la klo 11-15. Kierros alkaa 4 Vuodenaikaa -ravintolasta lunastamalla 10 euron ruokakortin, jolla pääsee kokeilemaan ruoka-annokset kaikilta rasteilta.

Tapahtumassa mukana olevat ravintolat ovat 4 Vuodenaikaa, C, Heinätori, Hella & Huone, Henriks, Maruseki, Ravinteli Bertha, Vinoteca del Piemonte, Wistub Alsace sekä Keittiöelämää-kauppa.

Kommentoi