Uunissa kuivatut tomaatit

Teen usein simppeliä pastaa – voita, suolaa, pippuria ja parmesaania tai pecorinoa. Juuri tuollaisen pastan päälle omatekoiset kuivatut tomaatit ovat omiaan. Ne valmistuvat melkein itsestään. Anna niille kuivaa hiljalleen uunissa, mausta ja peitä oliiviöljyllä. Kuivattu oregano sopii reseptiin erikoisen hyvin. Purkkia katsellessa ei voi olla muuta kuin tyytyväinen.

fk-kuivatut-tomaatit3.jpg

Uunissa kuivatut tomaatit

– kirsikkatomaatteja
– oliiviöljyä
– kuivattuja yrttejä

Halkaise tomaatit ja nosta ne uunipellille leikattu puoli ylöspäin. Kuivata tomaatteja uunissa 100 asteessa pari tuntia kunnes ne ovat keskeltä pehmeän kiinteitä ja reunat alkavat käpristyä.

Siirrä jäähtyneet tomaatinpuolikkaat lasipurkkiin. Peitä tomaatit hyvälaatuisella öljyllä ja ripottele mukaan kuivattuja yrttejä makusi mukaan. Tomaatit ovat parhaimmillaan ensimmäisen viikon aikana, samoin maustunut öljy.
 

fk-kuivatut-tomaatit4.jpg

Kommentit (4)
  1. Tiina Rinkinen
    25.3.2011, 15:08

    Jaana & Jenna / Nyt korvaamaan heti tilanne – tomaatteja uuniin vaan:) Jotenkin kyllästyin kaupan aurinkokuivattujen tomaattien makuun. Ja varsinkin kesällä kun saatavilla on hyviä kotimaisia kirsikka- ja luumutomaatteja, tulee näistä erityisen herkkuja.

    Kira / Oi, kaunis kiitos! Nämä kuvat on otettu Canon 450D:llä. Objektiivi on EF 50mm f/1.8 II. – yksi suosikkeistani ruokakuviin, ja vapaa-ajallakin. Se on erityisen kiva myös lähihenkilökuviin.

  2. Hei!

    Ihanan näköisiä, pitää kokeilla.

    Mitä kameraa+linssiä käytät? Ihania kuvia.

    //Kira

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *