Kadoksissa: koukuttava tv-sarja

Kaksi-nolla

Olen epätoivoinen. Olen vailla lohtusarjaa. Siis sitä tv-sarjaa, jota voi helposti katsoa kolme jaksoa arki-illassa, jota tuijottaa tarvittaessa mielellään kokonaisen pyjamasunnuntain ja jonka parissa on siedettävää viettää sairaslomapäivää.

En ole tv-sarjahifistelijä. Juuri nyt seuraan hajamielisesti ikisuosikkiani Emmerdalea. Pitkän ajan lemmikkejäni sen sijaan ovat tyttövoimasarja Gilmoren tytöt, ruutupaitojen ja pitkien katseiden aatelinen My So Called Life, ultratyylikäs Mad Men, itkettävän kaunis epookki Mennyt maailma, hekotuttava Frasier ja Paul Abbotin duunarikuvaus Tehdas.

Nyt on korkea aika löytää uutta. Olen kuullut vihjailuja seuraavista sarjoista:  The Wire (rappiota suurkaupungissa), How I Met Your Mother (suhdetouhotusta New Yorkissa) ja Taistelutoverit (toista maailmansotaa Euroopassa). Mutta kannattaako hypätä kelkkaan?

Luotan apuunne. Paljastakaa suosikkinne.

Kuva: A-lehtien kuvatoimitus

Kommentit

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Jään niin kuulolle: nyt niitä vinkkejä ihmiset kehiin! Huomasin nimittäin eilen, etten ollut kotona Täykkäreiden aikaan - ja tajusin, että ei paljon ees kiinnosta.

Iineri
Möykkyjä

Wire, Frasier ja Mad Men ovat munkin suosikkeja, siksi uskaltaudun vinkkaamaan ööö.... Uskallanko kuitenkaan? Smallvilleä. Siis juu, sitä teinisarja-imagoista Teräsmiestä. Mutta jos pääsee noista ennakkoluuloista yli, niin voi löytää aikusenkin mielestä toimivan sarjan, jossa on dramaattista jännitettä ja kiinnostavaa hahmokehitystä. Kymmenes ja viimeinen kausi on menossa jenkeissä, mulla alkaa kohta kolmas.

Katsoitko aikoinaan Everwoodia? Se sarja kestää Gilmoren tyttöjen tapaan useamman kierroksen ja tarjoaa kivat nostalgiavibat :)

Annan hypetys on myös tehnyt tehtävänsä, eli How I Met Your Motheria voin  suositella lämpimästi!

Superposition

Suosittelen ehdottomasti katsomaan Taistelutoverit! Katsottiin koko sarja poikaystävän kanssa melkein kokonaan putkeen, koska se oli vaan niin hyvä. Kun jokin sarja on Tom Hanksin ja Steven Spielbergin tuottama, taidokkaasti kuvattu/näytelty/leikattu,  tositapahtumiin perustuva ja ennen kaikkea todella koskettava, niin lopputulos on melkeinpä eeppinen. Katso se! :)

Joanna Palmén
Rönsy

Mulla kävi Taistelutoverien kanssa ihan samalla lailla. Vanha kyynikko oli aivan kyynel silmässä.

Wire on kanssa tosi hyvä eli koukuttava, kuten nykyään sanotaan. Oon katsonu vaan yhden kauden (putkeen) ja loput oottelee kovalevyllä. Tosin niihin on syntynyt melkoinen kynnys - viime viikolla sairaslomalla en vaan jaksanut aloittaa maratonia, jollaiseksi tiesin sen muodostuvan, jos aloitan.

laurafree
Laura loves

No voi ei, en oo ehtinyt Wire-postausta vieläkään (jotenkin sen pitäis olla sit elämää suurempi, kun sen tekee). Mutta se! Se ei siis tosin oo mikään sunnuntaipyjama-hyvänmielensarja a la Kilmooret.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Iineri: Smallvillessä on se hottis kalju Lex Luther, eikös? Joskus olen sitä katsonut.

Ida: En koskaan voinut sietää sitä Everwoodin iskän kärsivää katsetta ja huokailevaa ääntää. Sitä paitsi se on Matti Vanhasen suosikkisarja. HIMYM mieluummin.

Gorgeousbob, Laura ja Joanna: Wire ja Taistelutoverit siis koneeseen laulamaan. Vieläkö listalle nousee mustia hevosia?

Päivi

Hei ootko nähnyt Roomaa? Se on ihan sairaan koukuttava ja kiinnostava! Myös ikisuosikki Greyn anatomiaa voin katsoa helposti yhdeksän jaksoa putkeen.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Päivi Roomaa en seurannut, kun olen torkkuja ja se tuli niin myöhään. Greyn anatomiasta en osaa tykätä, vaikka olen yrittänyt. Kertojan ääni, murr.

HIMYM on aivan mahtava ja kun kerran ollaan jo kuudennella tuotantokaudella niin lohdutusta löytyy pitemmäksikin ajaksi..

Muita suosikkeja on mm. Chuck (komedia nörtistä, josta tulee sattumien kautta superagentti, kuullostaa typeältä muttei oikeasti ole..paitsi ehkä sopivalla tavalla vähän), White Collar (taidevaras rupeaa auttamaan FBI-agenttia, pääosamiehen siniset silmät mm..), Community ja Modern Family (parasta amerikkalaista viihdettä pitkään aikaan), Californication (ihanan rentun Hank Moodyn naissuhdesekoiluja ja erikoista perhe-elämää) ja tietysti ihana Veronica Mars, mistä kirjoitinkin omalle palstalle..Pakko vielä listata Freaks and Geeks sekä Undeclared, jotka ovat vain yhden tuottarin kesäneitä Apatowin varhaistuotantoja, The Big Bang Theory, Party Down, The Office (molemmat enkku- ja jenkkiversiot), Arrested Development sekä teiniaikojen suosikkisarja Buffy..

Listasta tuli vähän pitempi kuin ajattelin, mutta siinä on muutama ehdotus.. :)

laurafree
Laura loves

Mihin mun kommentti katos, vai katosko? Poista jos tulee tuplaten: Onhan Villi pohjola katottu? Must must must!

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Jee kipling, mahtava lista! Office hätyyttelee kärkeä minunkin listoillani. Mites noi Community ja Modern Family - heittäisitkö niistä jotain lisätäkyä?

Laura, toki Villi Pohjola on katsottu. Ehkä nyt olisi uusintakierroksen aika. Jospa näin aikuisena suhtautuisin pitkämielisemmin myös narisevaan Joel Fleischmaniin.

Choco
We're getting married!

Voi Kati, samaa kaipaan minä.

Mutta mikä voi muka yltää Sinkkujen, Frendsien tai Niin sanottu elämäni -upeuden tasalle? Aika haastava homma itse kullekin tv-sarjalle. Kaipaan harmitonta Aivot narikkaan -huumoria ja viihdykettä kipeästi. 

Hei olit muuten kommentoinut palstakirjoituksiani, mutta jostain kumman syystä ne eivät näy sivuillani? Onhan kaikki ok, eli en ole rikkonut mitään erityistä sääntöä tmvs.? Kääks.

 

laurafree
Laura loves

Mulle käy täällä muuten usein sama, lukee että esim. Kati Toivanen on kommentoinut, mutta mitään kommenttia ei ole. Ei tajuu.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Jaan tuskasi, Choco! Tuo postaukseen linkittämäni MSCL-videoklippi on muuten järisyttävän ihana - uskottavin koskaan näkemäni teini-ihastuspätkä.

En ole kommentoinut palstaasi (vielä!), ja et ole taatusti tehnyt mitään kiellettyä! Päinvastoin, haluan vinkata mahtavaa häämeininkiäsi muillekin. Silvuplee: http://www.lily.fi/palsta/were-getting-married

Siis mystistä, myös Lauran haamutapauksessa. Ilmoitin asiasta tekniselle tiimillemme, he tutkivat asiaa.

Jyri Öhman

Meikä yhtyy Communityn ja Modern Familyn hehkutuksiin: raikasta ja oivaltavaa komediaa molemmat. HIMYM on uusimmalla kaudella ruvennut vähän tökkimään, mutta ekoissa viidessä kaudessa on niin paljon ihastuttavaa ja samaistuttavaa, että pakkohan se on nähdä. Ja Office tietysti, erityisesti jenkkiversio.

Brittisarjoista suosittelen mieluusti Black Books-, IT Crowd- ja Spaced-komedioita. Coupling (Paritellen) on varmaan tuttu?

Ai niin ja Misfits! Oijoijoi.

JonnaPieni
Ihme ja kumma

Vannon ehdottomasti The Big Bang Theoryn nimeen. Uskomattoman kekseliästä sitcomia huikeilla roolihahmoilla varustettuna.

Olen totaalisen koukussa Gossip Girliin (Upper East Side ja nuorison ongelmat pääosassa, mutta löytyy sieltä varttuneemmallekin väelle katsottavaa - ainakin tällä hetkellä Jenkeissä pyörivästä 4.tuottiksesta - suosittelen lämpimästi!), The Vampire Diariesiin (Ian Somerhalderia voi katsoa monta tuntia putkeen ja vampyyrit vaan on niiiiiiiiiin... ) ja kesällä jatkuvaan True Bloodiin, josta on varmaan sanottu ja kaikki mahdolliset ylisanat, kun on kerran tämä nk. Twilightin tuhmempi versio. How I Met Your Mother on yhtälailla loistavaa komiikkaa kuin TBBT ja heittäisimpä joukkoon vielä Two and a Half Menin.

Kyllähän noita sarjoja piisaa, mutta on niin kovin vaikeaa erotella jyvät akanoista. Onneksi "puskaradio" laulaa.

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Kiitos myös Jyrille ja JoannaPienelle! Nythän Modern Family alkaakin sopivasti  Maikkarilla. Vai Subilla? Black Booksia mulle on suositeltu aiemminkin, joten ehkä tsekkaan senkin.

Jyri, miten vertaisit Coplingia ja HIMYM:a? En ole saanut tästä luotettavaa vastausta, ja jotenkin mua kaihertaa pelko, että ne on henkisiä sukulaisia. Coupling ei nimittäin putoa mulle yhtään.

Eeva_ (Ei varmistettu)

Modern familyn aloitin pari viikkoa sitten ja katsoin kaikki jaksot muutamassa päivässä. Hauskin sarja aikoihin!

HIMYM on ennemminkin 2000-luvulla kuin Frendit 1990-luvulla. Sattuneesta syystä toki tuoreempi :). Tykkään kuinka siinä kulkee isompi tarina ja pienempiä ohella. Käsikirjoitukseen on panostettu ja pieniin yksityiskohtiin saatataan palata usean jakson päästä eli katsojaa ikäänkuin palkitaan. Ei mmikään tusina-sitcom kuten pitkään olin nimen perusteella kuvitellut.

Arrested Development on ikisuosikkini ja Black books on myös loistava. Niin ja Peep Show!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.