Kasvihuoneromantiikkaa

Kivistössä

Kivistö sai tuliaisia Berliinistä. En voinut vastustaa überromanttisia metallisydämiä, tiesin, että ne kuuluvat pihan kauneimpaan omenapuuhun. Puuhun, jonka pienet kukan nuput punertavat jo. En millään malttaisi odottaa elämäni ensimmäistä omenapuiden kukkimista.

Kotostockalta tarttui mukaani liuskekivestä tehty liitutaulu, johon kirjoitetaan puutarhapuhteita. Vein sen kaunistamaan kasvihuonetta. Söpöilyn lisäksi se täyttää käytännön tehtävää: voimme siihen Liisan kanssa kirjoittaa heti muistin aikana toisillemme, mitä pitäisi seuraavaksi puuhastella, jos emme ole samaan aikaan mökillä.

Kasvihuoneesta löytyy myös Liisan Saksan-tuliainen viime syksyltä: maailman sympaattisin punainen kastelukannu. Ja vielä viime viikonlopun aurinkoisesta Berliinistä matkalaukkuun päätyi puutarhapäiväkirja, johon voi merkitä muistiin vuoden työt, olellisia puutarhurointiosoitteita, muistiinpanoja kukkasipuleista, siemenistä, vihanneksista, marjoista.. Lisäksi mahtavaan opukseen on varattu 8 sivua kukka-, vihannes-, yrtti- ja muiden karttojen piirtoon. Istutuskartat ovat olleet työn alla, nyt ne voi tehdä kirjaan, jossa ne pysyvät yksien kansien välissä.

Kommentoi