Sateella paistaa aurinko

Kivistössä

Täytyy myöntää, että olin salaa tyytyväinen täksi päiväksi luvatusta sateesta. Ei pelkästään siksi, että tulppaanien, skillojen ja krookuksien alut saavat vettä ja loputkin lumista (toivottavasti) haihtuvat, vaan myös siksi, että saan viettää koko päivän hyvällä omallatunnolla keittiössä marmeladia ja mehua keitellen.

Lähtökohta:

Kulhollinen sitruksia ja muutama porkkana. Uusimmassa Glorian Ruoka & Viini lehdessä oli kannessa upea porkkanakakku, jonka välissä oli appelsiini-porkkana marmeladia. Makeeta sanoin mä ja ryhdyin tuumasta toimeen!

Näistä minä sen tein:

400 g porkkanoita (600 g alkuperäisessä ohjeessa)
3 appelsiinia
2 sitruuna
1 lime (oma lisäys)
5 dl hillosokeria

Kuori ja pilko porkkanat. Laita kattilaan ja täytä se niin, että porkkanat juuri peittyvät. Keitä pehmeiksi kannen alla n. 15 minuuttia. Kuori sitrukset veitsellä niin, että saat valkoisen kuorikerroksen kokonaan pois. Fileoi hedelmäliha (se on kivaa, jotenkin terapeuttista) ja poista mahdolliset siemenet. Valuta kypsät porkkanat. Soseuta porkkanat ja sitrukset teho- tai sauvasekoittimella.

Kaada seos kattilaan ja lisää sokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kuori pinnalle nouseva vaahto lusikalla tai reikäkauhalla. 

Kaada lämmin marmeladiseos kuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Jäähdytä ja laita jääkaappiin. Marmeladi säilyy avaamattomissa purkeissa jääkapissa kuukausia.

Jos joku nyt miettii, että entäs se viski niin sanottakoon, että se päätyi parempiin suihin. Tosi testiin marmeladi pääsee muutaman päivän kuluttua, kun perheen kotiranskis saapuu paikalle.

Kommentit

MariMaalla
Kivistössä

huumaava väri, sanon mä.

Kommentoi