Haaveena ulkomaat?

Laura de Lille

Hei, sinä ulkomaille muuttamista suunnitteleva tai sinä nojatuolihaaveilija - oletko aina halunnut tietää miten karistetaan Suomen lumet jaloista tyylillä?

Aion aloittaa ulkomailla asumisesta ja täällä selviytymisestä kertovan juttusarjan, ja kaipaankin nyt teiltä ideoita!

Siis, jos olet aina halunnut tietää miten lukioranskalla pärjää koulun pääsykokeissa, miten kylmä pariisilaisessa (opiskelija)asunnossa oikeasti talvisin on, mistä kirjastosta löytyvät kaupungin söpöimmät pojat tai ovatko muotialalla työskentelevät tytöt oikeasti Pradaan pukeutuneita paholaisia, tässä on tilaisuutesi.

Antaa palaa! Tyhmä kysymys on vain se kysymättä jätetty.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

-Mistä löytyy halvimmat talot Pariisissa :D?
-Saako Pariisissa helposti töitä (vain suht sujuvalla englannilla)?
-Parhaimmat paikat Pariisissa?
-Haluaisin joskus muutaman vuoden sisällä muuttaa Pariisiin, en osaa ranskaa enkä ole ennen ollut ulkomaille (paitsi Ruotsi) missä siellä kannattaisi asustella ja mitä kannattaisi ensimmäisenä tehdä siellä, esim. jotain työhommia?
-Yleisiä nimiä Ranskassa?

Vierailija (Ei varmistettu)

Anteeksi, ymmärsin vähän väärin tän. Luulin että tässä pitää esittää vaan kysymyksiä aiheeseen liittyen, mut no ideana vois kuitenkin olla se, että käsittelisit ainakin jotain noita mun kysymiä juttua :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Kaikkea saa kysyä, vastailen parhaani mukaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Jes jes haluun että kirjotat IHAN kaikesta tosta mistä vinkkasit! Mut yks kyssäri ois mulla lisää, nimittäin missä ja miten uudessa kaupungissa, varsinkin jos ranskaa ei ihan vaivattomasti puhu ja ymmärrä, tapaa ihmisiä? Siis nuoria, sellasia samanikäisiä ja samanlaisia kuin itekin on. Miten sä ennen kun aloitit sun koulun tutustuit ja sait kavereita?
Jokatapaukses, Laura, haluun kiittää sun blogista tosi paljon. Et arvaakaan miten paljon se mua on rohkaissut :)

här

Miten ne Pariisin kaupunginosat eroaa toisistaan? Siellä on varmasti taiteilija-, muoti- ja käsityöläisosat erikseen? Eli siis millainen mikin on? Mikä on kallista seutua (asua), mikä taas halpaa? Millä on hyvä ja millä huono maine?

Tiina Garvey
Fanni ja Kaneli

Loisto idea juttusarjalle! Ja sun kirjoitustyyli ja -ääni on ihanat!

Olen aina halunnut muuttaa Los Angelessiin ! Miten pärjäisin siellä ja miten voisin tutustua paikallisiin ihmisiin? (=

Vierailija (Ei varmistettu)

- Mikä on sun lempipaikka Pariisissa?
- Paras ravintola?
- Paras alue shoppailuun?
- Paras turistinähtävyys?
- Kivoin yökerho?
- Ja miten pariisilaisista, liian innokkaista miehistä pääsee parhaiten eroon? :D

T. Jennie

hihhei (Ei varmistettu)

Kuinka hyvin puhuit ranskaa kun muutit sinne? Kuinka nopeasti opit puhumaan suhteellisen sujuvasti? Jos ei halua muuttaa yhtä suureen kaupunkiin kuin Pariisi, mutta kuitenkin Ranskaan, mitä suosittelisit? Lyon, Marseille? Joku kaupunki missä ois boheemi tunnelma. Ja entäs mukavin alue Pariisissa - sellainen, jossa on paljon persoonallisia kahviloita ja kiinnostavia ihmisiä? Onko pariisilaiset oikeasti niin ylimielisiä kuin sanotaan? Arvostetaanko Ranskan työmarkkinoilla suomalaista (yliopisto)koulutusta?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!

Vanhan blogisi lukijana kiinnostaisi kuulla vielä lisää työharjoittelustasi Yhdysvalloissa. Eritoten kiinnostaisi kuulla vinkkejä viisumiasioiden hoitamisesta työpaikan hakuvaiheessa - itseä houkuttaisi myös hakeutua työharjoitteluun Yhdysvaltoihin (joskin toiselle alalle), mutta viisumihakemusta varten pitäisi kaiketi olla jo valmiiksi odottamassa työkutsu joltain firmalta (ja firmat taaskin tuntuvat useasti kysyvän jo hakuvaiheessa sitä, että voinko luvallisesti työskennellä Yhdysvalloissa). Kaikki vinkit aiheeseen liittyen otetaan innolla vastaan :)

Kiitoksia blogista!

-M

Mar (Ei varmistettu)

Moikka!
Mua kiinnostaisi itseäni Pariisissa vaihdossa olleena, että miten löysit kämpän sieltä aluksi ja kuinka paljon sait pulittaa siitä (nimim. 750e huoneesta/kk Barbesissa, eh)?

Ja kiinnostaisi myös tietää enemmän tuosta sun koulusta. Miten hakea, millaiset valintakokeet, mitä kautta hoksasit hakea, kuinka paljon ulkomaalaisia opiskelijoita yleensäkin, kuinka paljon kustantaa ja kestää?

Ja mitä kautta olet tavannut suomalaisia siellä jos olet tavannut useampiakin?

Kauheasti kaikkea kysyttävää ja kiinnostaisi tietää mitä kautta muut suomalaiset päätyvät Pariisiin ja miten he siellä lopulta elävät. Toivoisin, että saisin joskus vielä mahdollisuuden palata takaisin ainakin vähäksi aikaa esim vaihtoon taas.

(Ei varmistettu)

Itseäni on jo vuoden päivät kiinnostanut muuttaminen ulkomaille ja siellä asuminen. Pariisi on ollut ajatuksissa enemmän kuin mikään muu kaupunki.

Kiinnostaisi tietää, kuinka Pariisiin (tai Ranskaan tai ylipäätään ulkomaille) voi muuttaa ikään kuin "noin vaan"? Ihailen ihmisiä, jotka tekevät niin. Mutta millaisia valmisteluja ulkomaille muuttaminen vaatii täällä Suomessa? Voiko _yksin_ lähteä? (Toki on myös persoonakohtaista, miten kokeen yksin lähtemisen ja olemisen.) Entä, jos/kun siellä ulkomailla ei ole koulua/työtä mihin mennä? Mitenhän suomalaisella humanistisen alan tutkinolla pärjäisi?

Pidän itseäni aivan liian ummikkona sen suhteen, että oikeasti muuttaisin joskus ulkomaille. Tosin halu muuttaa on ylitsepääsemätön.

Ps. Ranskan kieltä olen lukenut yliopistossa 2 kurssia.

Kommentoi