Päivän muotiuutinen

Laura de Lille

Luin tänään mielenkiintoisen uutisen: amerikkalainen vaatetusjätti Forever 21, jota on kutsuttu myös Pohjois-Amerikan H&M:ksi, saapuu vihdoin Ranskaan. Euroopan valloitusta parhaillaan yrittävä yritys on nyt varmistanut kahden liikkeen avauksen kahteen keskeiseen kohteeseen - nuorekkaiden massaketjujen valloittamalle Rue de Rivolille sekä Vélizyn kauppakeskukseen.

Mikä tekee sitten tästä uutisesta kiinnostavan? Ranska on yksi Euroopan kinkkisimpiä markkinoita suurille vaatetusalan yrityksille lainsäädännön sekä kovan kilpailun takia. Samasta syystä muun muassa englantilaista Topshopia sekä toista amerikkalaista Abercrombie & Fitchiä on odotettu tänne jo vuosia. Viimeisimpänä lisäyksenä on uumoiltu Primarkia, joka kuitenkin on odottanut itseään jo tovin. Eikä suotta.

Ensimmäinen ongelma on ankara lainsäädäntö, jonka tarkoituksena on suojata pieniä yrittäjiä. Ottaen huomioon, että tämän kaltaiset kovan luokan pelaajat eivät asettaudu vaatimattomasti ensimmäisen vapaana olevaan nurkkaan, jokaiseen yli 1000 neliömetrin kokoisen myymälän avaukseen tarvitaan lupa, josta yritykset saattavat taistella vuosia. Samassa tilanteessa pyöri viime syksynä suurella kohinalla legendaariselle Champs-Elysées'lle avattu H&M-myymälä, jonka tahto meni läpi vasta pitkän ja ankaran valitusrumban jälkeen.

Ketkä sitten päättävät tästä? Niin hassulta kuin se kuulostaakin - muut kilpailijat. Komiteassa istuvat pääasiassa toisten suurten yritysten pomot, jotka pistävät yli-innokkaille kapuloita rattaisiin minkä kerkeävät. Juuri tästä syystä monille ei jää muuta mahdollisuutta kuin ostaa jo olemassaoleva ketju tai myymälä, jos vain mahdollista, välttääkseen nämä lainkoukerot.

Että onnea vaan, Forever 21. En kuulu kohderyhmääsi, mutta kiinnostaa kyllä tietää millaisen alun vastahankaiset markkinat sinulle antavat.

Kommentit

Edge of Style

Toivotaan, että Forever 21 tulis Suomeenkin, mutta onneks nyt tulee sentään Cubus! Vaikka en liikkeestä sinällään kauheesti tiedä.

Laura Pollari
Laura de Lille

Mikä on Cubus? :)

Pansu (Ei varmistettu)

Tiedätkö yhtään, että milloin Forever 21 on Pariisissa avaamassa :)?

Laura Pollari
Laura de Lille

En tiedä yhtään. Arvelisin, että julkistamispäivämäärästä saa laskea ainakin puoli vuotta :)

Nina P
Sincerely yours

Cubus on Norjalainen muotiketju, hieman GTn ja Henkkamaukan tyylinen. Liikkeitä on muutamia Tukholmassa ja nyt myös Vantaan Myyrmanniin on tulossa liike :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos vastauksesta :)

Kävinkin juuri katsomassa nettisivuja. Ensimmäiseksi noista tuli mieleen se H&M:n sportswear-osasto, joka on täynnä ruutupaitoja ja brodeerattuja tekstihuppareita. Kysyn vaan - onkohan tälle Suomessa oikeasti vielä tilaa?

Nina P
Sincerely yours

En ole liikkeestä tosin itsekään mitään koskaan kotiuttanut. Ja samaa mietin myöskin, varsinkin kun ensimmäinen liike ei tule Hgin keskustaan.

NoraEmilia
My Love

Mistä luit et se olis tulossa ranskaan? :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Fashionmagista!

Kommentoi