Päivän muotiuutinen

Laura de Lille

Paljonko olisit maksanut eilen ostamastasi H&M:n paidasta, jos olisit voinut itse määritellä sille hinnan kassalla?

Luin tänään uutisen Gapista, joka oli tehnyt mielenkiintoisen kokeilun internetissä: merkki antoi vapauden asiakkailleen määritellä ostostensa hintalapun suuruuden.

Testiin mukaan valitut asiakkaat saivat neuvotella tarkoitusta varten perustetulla sivustolla hinnasta, jonka he olisivat valmiita maksamaan tietyistä merkin tuotteista - muun muassa ylläolevista miestenhousuista. Lopulta housut sai ostaa kompromissihintaan, johon merkki kaiken palautteen analysoituaan päätyi.

Gapin mukaan kokeilu oli suuri menestys, ja jatkoa neuvotteluhinnoille on siis luvassa. Olisikohan tässä meille uusi markkinointrendi?

P.s Niin ja kertokaa toki: paljonko te olisitte maksaneet?

 

Kuva: Gap

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

24,90 :)

La Vita è Bella (Ei varmistettu)

Juuri luin lehdestä, että Milanossa on avattu KiloShop, jossa voi ostaa merkkivaatteita kilohintaan. Se näyttää olevan suuri menestys.

Niin ja noista housuista maksaisin 27 euroa.

Laura Pollari
Laura de Lille

Joo mäkin oon kuullut jotain tästä! :) Merkkivaatteet kilohintaan tuntuvat aika hurjalta ajatukselta, mutta ainakin basic-juttujen kanssa voisin hyvin kuvitella toimivan.

P.s Keskiarvohintamme on nyt 25,95 euroa! Qui dit mieux? :)

Aurora Pöntinen

Jännää! Musiikkibisneksessähän näitä tempauksia on ollut, mutta miksipä se sama ajatus ei sopisi vaatteisiinkin! Hinnasta: en ole ostanut H&M:stä paitoja pitkään aikaan, mutta viime viikonloppuna ostettu COSin mekko olisi saanut maksaa 79 eur sijaan 55 eur. :)

stylish confessions

Hm.....tuolle  Milanon KiloShopin idea on aika oivallinen. Joillakin kirppareilla on tälläinen systeemi olemassa (Fida, Pelastusarmeja) mutta ne ovat,  kuten sanoin,  second hand/kirpparikamaa. Olisi tietty mahtavaa, jos "uusien" vaatteiden parissa tapahtuisi samankaltaista muutosta, mutta tarkemmin ajateltuna niin  markkinoille taas tunkee entistä enemmän vaatetta suorastaan retkua,  jos kehitys menee siihen. Joten en tiedä..?

Laura Pollari
Laura de Lille

Aurora, 55 euroa kuulostaa kohtuulliselta! Laitahan kuvaa piakkoin :)

Stylish confessions, totta. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, ettei laaduttomalle lumpulle ole enää mitään käyttöä tai tarvetta tällä planeetalla.

Kuten kommentoin aikaisemmin Mariannelle, esimerkiksi perustrikoovaatteiden kohdalla tämä voisi jopa olla varsin hyvä idea. Merkkivaatteiden (mitä tämä sitten ikinä tarkoittaakaan) kohdalla en ole ihan varma, sillä tuntuu jotenkin ristiriitaiselta ajatukselta, että varsinaiset merkit lähtisivät tekemään voittoa volyymilla. Mutta saa nähdä mitä tästä tulee!

Vierailija (Ei varmistettu)

Luin jo postauspäivänä ajankohtaisen kysymyksen, joka jäi mietityttämään erittäin paljon. En halua vastata kysymykseen vain oman kukkaroni hyväksi, mutta en tiedä tarpeeksi vaatteiden tuotantoprosessista määritelläkseni oikean hinnan. :o Nykyisten t-paitojeni hinnat liikkuivat ostohetkellä 5-35 euron välillä. Itselläni on paraikaa menossa "vähemmän on enemmän" asennemuutos, joten periaatteessa minun tulisi vastata puuvillan hinnannousun ja sen epäeettisen tuottamisen vuoksi, että sopiva hinta paidalle on 50 euroa (kai?), jotta todellakin ITSE havahtuisin älyttömään kulutuskrääsään. Mutta eiköhän 20euroa _hyvästä_ t-paidasta olisi sopiva hinta...
Erittäin vaikea ja mielenkiintoinen kysymys!

Kommentoi