Päivän muotiviikkotyyli

Laura de Lille

Naomi

Tänään päättyvien muotiviikkojen jälkeen olen vakuuttunut, että roosa ja tummansininen yhdessä ovat enemmän kuin hyvä idea. Ja kaulakorusta ei tingitä!

Kommentit

La Vita è Bella (Ei varmistettu)

Roosa ja tummansininen on kiva yhdistelmà.

Vierailija (Ei varmistettu)

hei
Missä koulussa opiskelet? oletko tyytyväinen opintoihin?
MIllaisia lehtiä olet stailannut vai oliko niin?

Monet ranskassa asuneet ovat sanoneet sen olleen pettymyt mielikuvien ja odotusten/ihmisten suhteen. Esim.vaikeampi saada töitä jos on ulkomaalainen. Oma maa aina ensin.

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei vierailija, opiskelen ESMOD ISEM -nimisessä koulussa, ja olen tyytyväinen opintoihin. Olen tehnyt kaikennäköistä muotiin liittyvää hommaa ja muun muassa myös lehtistailausta kerran. 

Ranskassa asuminen ei ole suinkaan ollut minulle pettymys. Jokaisessa paikassa kun on omat huonot puolensa ja etunsa. Mitä tulee työnhakuun - kuvittelisin, että ulkomaalaisilla on paikasta riippumatta aina vaikeampi työllistyä mitä paikallisella väestöllä. Sama pätee ihan varmasti myös Suomessa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Huh huh, aika vaikea löytää hintoja tuosta koulusta mut nehän on jotain 10 000€/vuosi, ottavat mahdollisimman paljon oppilaita sisään rahastaakseen. Aika paljon tasokkaampaa koulutusta saa ranskan valtionkouluissa, suomessa, englannissa, jenkeissä...
Suomeen tuo ketju tuskin koskaan rantautuu.

Missään en ole tavannut niin tylyjä ja ahtaita ihmisiä kuin ranskassa.

Laura Pollari
Laura de Lille

En tiedä millä rintaäänellä olet tuomitsemaan asioita, joista et tiedä mitään, mutta minäpä autan: voin kertoa, että kouluni on erittäin tasokas ja saan sieltä alaani erikoistuneen koulutuksen. Kivaa, eikö? :) 

Pienenä muistutuksena myös, että yksityiset koulut ovat yrityksiä siinä missä muutkin. On siis täysin normaalia, että palvelusta maksetaan. Kouluun on pääsykokeet ihan niin kuin missä tahansa muuallakin, ja oli koulu yksityinen tai ei, on jokaisen oppilaan vastuulla, mitä siellä sitten loppupeleissä tekee. 

La Vita è Bella (Ei varmistettu)

Minàkin voisin kommentoida nàin yleisesti ulkomailla opiskelusta, itsellà làhinnà kokemusta Italian yliopistoista, missà lukukausimaksut ovat korkeita ja puhun valtionkouluista, yksityisistà puhumattakaan. Opetuksentaso riippuu ihan siità kuinka paljon itse teet asian eteen, kukaan ei sinua tuputa opiskelemaan. (mutta luulen ettà niin on myòs suomessa korkeakoulutasolla!?) Opiskelu on paljon rankempaa mità suomessa, koska yliopistoissa opiskellaan paljon teoriaa.

Valitettavasti kaikista parhaat muotialan koulutukset  ovat kaikki yksityisià ja erittàin korkeatasoisia. 

Tiedàn myòs, ettà englannin ja USA:n lukukausimaksut, myòs valtionkouluissa, ovat pààtàhuimaavia.

Ainoa valinta taitaa Vierailijalle(joka ei uskalla edes omalla nimellà kommentoida tuulesta temmattuja mielipiteitààn) jààdà kotoisa Suomenmaa, missà koulutus on ainakin vielà maksutonta !?

Mielestàni Vierailijalla on itsellààn jo sellainen asenne, ettà ei voi kohdata muita kuin tylyjà ihmisià. Nimittàin hymy ja positiivinen asenne on valttia myòs Ranskassa !

Buona giornata !

Laura Pollari
Laura de Lille

Eiköhän vierailijan taidokas argumentointi  tässä asiassa puhunut ihan muiden asioiden puolesta kuin sen, mistä saa oletetusti parhaan ja ilmaisen koulutuksen. Ei varmaan kannata vaivata päätään.

Buona giornata anche a te! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen asunut ranskassa yli 3v ja kokenut siellä eri koulujen metodeja, rahastusta ym. Eräässä ainakin oli tapana ottaa oppilaat yhteen ja haukkua sitten huonoimmat kaikkien nähden antamatta mitään rakentavaa kritiikkiä. Siinä sitten katsottiin kun japanilainen oppilas vain koitti loppuun asti pysyä kohteliaana ja kun ranskalainen oppilas lähti pois itkien. Muissa maissa asuessani en ole tavannut sellasta asennetta kuin ranskalaisilla joten ihan kokemuksella voin verrata näitä. Iso hintalappu ei myöskään kerro välttämättä mitään.

"Ainoa valinta taitaa Vierailijalle(joka ei uskalla edes omalla nimellà kommentoida tuulesta temmattuja mielipiteitààn) jààdà kotoisa Suomenmaa, missà koulutus on ainakin vielà maksutonta !?"

suomessa kaikki asiat otetaan vastaan aina niin, "että siellä puhuu joku kateellinen panettelija jne..." Tiedän monta ranskaan, ranskalaisiin ja ranskan kouluihin pettyneitä. Tiedän myös ihmisiä jotka ovat tyytyväisiä ja ovatkin siis opiskelleet valtion kouluissa, joihin on tiukka sisään pääsy.
En kuitenkaan voi sanoa juuri sinun opinahjostasi ja voivathan ranskalaisetkin kehittyä. TOSIN HYVIN HITAAAAASTI.

Laura Pollari
Laura de Lille

Ulkomailla ei kukaan pakota asumaan, ja ranskalainen koulusysteemi on mitä on. Huonot puolensa siitä suomalaisestakin löytyy. Ei kannata ryhtyä mustavalkoiseksi.

Sen verran itse tiedän, että omaa koulutustani en olisi sieltä saanut, ja on vain realistista ulkomaille lähtiessä sopeutua vieraan maan oloihin. Itse ainakin mielummin itken yhden illan samaani kritiikkiä ja koetan ensi kerralla työskennellä kahta kovemmin kuin elän turvallisesti pumpulissa koko loppuelämäni.

Ja nyt ei todellakaan ole kyse mistään kateelliseen panetteluun vertailusta, eli ihan turhaan kannattaa ottaa sitä korttia esille. Niin se metsä vastaa kuin sinne huudetaan, ja elämä on joskus vähän rankkaa. Ne on niitä elämisen realiteetteja.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

No jos kommentoin ranskan koulujen hintalappuja ja opetuksen tasoa ja ihmisiä verrattuna vaikkapa NY/lontoo niin tarviiko sitä itseensä ottaa. Suomesta ei tosiaan saa täsmäkoulutusta, mutta jostain syystä arvostetaan puhdasta kauppakorkeaa, jonka harjoittelut on vaikkapa muotipuolella tehty. Eikä voi kiistellä myöskään pääsykokeiden eri tasosta näiden koulujen välillä...
good luck

Laura Pollari
Laura de Lille

 

Hehe, itseeni en ole mitään ottanut. Päinvastoin! 

Minulle on aivan yhdentekevää, mitä sinä ajattelet koulustani, tekemistäni pääsykokeista tai saamastani opetuksen tasosta. Tyhjästä päteminenkin on ajanvietettä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Niille, jotka pohtivat koulutuksia, kannattaa lukea myös

http://www.marketing-etudiant.fr/forum/isem-ecole-de-commerce-mode-vt340...

http://forum.doctissimo.fr/viepratique/scolarite-education/Etudes-superi...

Kiitos ystävällisen sävyisestä kirjoituksestasi. Itse en olisi ikinä suuttunut jos joku olisi haukkunut jotain osa-aluetta liittyen maahan tai koulutuksiin jota käy tai en käy.
outoa. kokemuksensa kullakin.

Laura Pollari
Laura de Lille

Hahaha, kiitos paljon linkeistä! Ihailtavaa omistautumista kertakaikkiaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Opiskelin ranskassa vuoden,jonka jälkeen olin töissä ja mietin missä olisi parempi lopettaa opinnot, lopulta suoritin tutkinnon englannissa, koska se maksoi silloin vain n. 1500 puntaa. Päätin opintojen jälkeen jäädä englantiin kaavoittajaksi. harjoitteluni suoritin USA:ssa. Harmi vaan että tietysti nykyään englanninkin koulut ovat lähes yhtä kalliita ja ajaa monet nuoret pahasti velkaantumaan.

Kommentoi