Uusinta: Vogue covers 1920-2009

Kuka muistaa tämän mainion Voguen ilmaisnäyttelyn parin vuoden takaa? Nyt sunnuntain kunniaksi (sekä muistin virkistykseksi) muutama Vogue-kansilempparini 1920-2009 väliltä. Nauttikaa!

eka.jpg 1.jpgKannen kuva on kunnianosoitus tennispelaaja Suzanne Lenglenille ja esittelee tenniksen uudenaikaisena, glamourina urheilulajina.

4.jpg

60-luvulla yleistyivät suoraan kameraan katsovat kansikuvamallit. Tämä katsekontakti puhutteli yleisöä paremmin. (Ja mikä huolestuttavinta: jo tuolloin puhuttiin laihduttamisesta ja lomadieeteistä!)

 

5.jpg

Ennen kuin Coco Chanel toi muotiin ruskettuneen olemuksen, varallisuuden merkki oli vaalea, kalpea iho. (Rannalle päästiin tosi asiassa lomailemaan vasta kaksi vuotta myöhemmin, kun ranskalaiset saivat vihdoin ja viimein palkalliset lomat.)

6.jpg

Toinen maailmansota lähestyy, ja Vogue valmistautuu sulkemaan ovensa, sillä lehti ei halua tehdä yhteistyötä saksalaisen kanssa. Lehden kannen kyyhkynen toivoo rauhaa Pariisiin.

7.jpg

80-90-luvun huippumalli Linda Evangelista erittäin adrogyynisessa lookissa. (Minä luulin ensin mieheksi.)

8.jpg

Pariisi miehityksen alla. Viimeisimpiä numeroita ennen lehden sulkemista. Nainen tekee vastarintaa näyttävällä hatulla natsiupseereiden kävellessä takana.

9.jpg

Taiteilija David Hockneyn luoma kansi.

10_copy.jpg

Audrey Hepburn pukeutuneena Givenchyyn aviomiehen katsellessa kiltisti sivusta.

11.jpg

Kansikuvat yleistyvät. Vuonna 1944 ranskalaisnaisten saavuttaman äänioikeuden myötä naisen näkemys on tärkeä niin vaaleissa kuin Voguen kannessakin.
12.jpgVielä 1920-30-luvuilla muotitalojen nimiä ei mainittu kuvien yhteydessä. Tämä kansi on tosin inspiroitunut Chanelista. 13.jpgSodanjälkeisen Ranskan vaateteollisuus on vielä pahasti retuperällä. Mutta siellä missä Vogue, siellä toivo: tämä kansi luo optimismia huomiseen ja muistuttaa hienovaraisesti lukijoille, missä se oikea muodin pääkaupunki sijaitseekaan.

Kommentit (4)
  1. En tiennyt, että Voguella oli noinkin poliittisia kansia. Upeita!

  2. Olipas kiva postaus :] Vuosien -39 ja -40 kannet olivat omia lemppareitani.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *