Viikon muotijuorut

Laura de Lille

Seuraava juttu saattaa kuulostaa maailman suurimmalta kliseeltä, mutta menkööt: muotialan koulussa kuulee paljon asioita pikkulinnuilta. 

Sattuu nimittäin sopivasti, että aina joku opettaja tai opettajan kaveri tuntee jonkun, joka tietää mitä muotikulissien takana oikeasti tapahtui.

Tämän viikon annoksen tarjosivat Célinen pääsuunnittelija Phoebe Philo sekä entinen Vogue Francen päätoimittaja Carine Roitfeld. 

Mikäli opettajani kontaktia uskominen, sympaattisen luonnonlapsen maineella ratsastava Phoebe Philo on kuulemma oikeasti yksi alan kuivimmista hahmoista, joka ei avaa suutaan tapaamisissa tai haastatteluissa ikinä ilman asianajajaansa. Kuka olisi arvannut? Ja minä kun jo hetken ajattelin, että tällä alalla edes ne symppiksen näköiset olisivat oikeita hyviksiä. Höh.

Toinen aika hyvä juoru liittyy Carine Roitfeldin lähtöön Voguesta, mistä on kohistu jo joulukuusta lähtien. Syyksi on tarjottu milloin minkin näköistä selitystä, mutta mikäli eräälle toiselle merkittävälle julkaisulle työskennellyttä luennoitsijaa on uskominen, syy ei löydy sen kauempaa kuin Voguen omasta kassakaapista. Journalistien ja lehden käytännössä rahoittavien muotitalojen suhde kun voi kehittyä varsinaiseksi valtataisteluksi éditorialiin ja muihin julkaisuun ujutetuiden tuotteiden takia. Tämän pikkulinnun mukaan lehden suurimpia mainostajia oleva LVMH olisi toivonut luksusryhmänsä merkeille omistettua liitettä joulukuun numeroon, mistä Madame Roitfeld kiltisti kieltäytyi. Hän näki paremmaksi ratkaisuksi tehdä jutun ystävästään Tom Fordista, ja vieläpä ilmaiseksi. Lopputuloksena tuli kenkää. Uskokoon ken tahtoo, mutta aika raakaa, eikö? 

 

 Vasemmanpuoleinen kuva omista arkistoista, toinen täältä.

Kommentit

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Kääk, jos Carine Roitfeld saa fudut noin helposti, en todellakaan haluaisi olla kuka tahansa pikku muotiduudson kansainvälisillä työmarkkinoilla. Hauskaa, että juuri pari postausta sitten kirjoitit juuri, että se on yks moka ja ulos.

Erittäin kiinnostavaa, pidä meidät jatkossakin kartalla:)
 

Ja mahtavaa, mullakin on tänään lappuhaalarit!

Laura Pollari
Laura de Lille

Ehkä tähän liittyy kuitenkin vielä jotain muutakin, mutta joo, ei varmaan kannata mennä suututtamaan tärkeimpiä rahoittajiaan :)

P.s Lappuhaalarit! Aivan mahtavaa. 

Hertta
Lilou's Crush

Tämähän oli todella mehukasta! Ja Laura, lappuhaalarit, eiiiiiiiiiiiiiiii :D

Hertta
Lilou's Crush

Ja Jenna, eiiiiiiiiiii :D -tai siis, postaa mulle kuva, ja muuta mun ikiaikainen kammoni lappuhaalareita kohtaan. Olisin ikuisesti kiitollinen :) Pus.

Jenna Kämäräinen
Jenna K

Lilou's Crush: You want it, you got it! Pieni hetkinen ja lappuhaalari kuva on sun!

Salainen fani (Ei varmistettu)

Minäkin haluan nähdä! Kuva tähän ketjuun jakoon, kiitos!

Hertta
Lilou's Crush

Can't wait :)

Laura Pollari
Laura de Lille

Haha! Kuvia kuvia :)

Jenna Kämäräinen
Jenna K

http://www.lily.fi/juttu/letkea-paiva-lappuhaalareissa

No niin tyypit, äänestys alkakoon! Phoeben tavoin rentona tyyppinä kestän sen kyllä ;)

Hertta
Lilou's Crush

Pitää käydä vielä kommentoimassa tänne, että Laura mun liha oli heikko... sorruin lappiksiin :D

Laura Pollari
Laura de Lille

Ihanaa! Ei muuta kuin kuvia tulemaan :)

Kommentoi