Viikonlopun leffavinkki

Laura de Lille

Ça y est. Kaapista tuloni on pakollinen: rakastan 80-luvun bratpack-elokuvia.

Sydäntäni lähellä ovat erityisesti edesmenneen ohjaajan John Hughes'n tuotokset, ja niistä eritoten vuonna 1986 ilmestynyt Pretty in Pink. Se kertoo high schoolin viimeistä luokkaa käyvästä new wave-tytöstä Andysta, jolla on vaikeuksia sopeutua ja tulla hyväksytyksi vaatimattoman taustansa ja massasta erottuvan tyylinsä ja persoonallisuutensa takia. Hänen ainoa oikea ystävänsä on samoista piireistä ponnistava Duckie (joka näyttää samalta kuin 2000-luvun hipsterpojat) ja joka on salaisesti ihastunut häneen. Mutta sitten, niin kuin jokaisessa kunnon teinileffassa kuuluu, koulun suosituin ja rikkain poika iskee silmänsä Andyyn.

 

Tässä vielä pari muuta lisäsyytä viettää vaaleanpunainen leffailta:

1) elokuvan päätähuimaava kasarityyli (erityisesti Andyn oma.) 

2) raikas (New order-täytteinen) soundtrack.

3) rikasta juppiteiniä Blanea esittävän Andrew McCarthyn sydämensulattava (!!) hymy.

 

Ihanaa viikonloppua!

Kommentit

essi
Eye See

No ohhoh mitä tyylejä. Ja miten hämmästyttävän kuohkeita hiuksia! :D

Anna Karhubear

Minä rakastan myös John Hugesin leffoja! Hän osasi tehdä niin mainioita elokuvia, jotka olivat samaan aikaan syvällisiä ja höpsöjä ja kuvasivat nuorten elämää ja tunteita kipakan rehellisesti. Vaihdetaan vapaalle Ferris on ihan pakollista katsottavaa silloin tällöin. Kivaa viikonloppua!

Laura Pollari
Laura de Lille

essi, oi kyllä! Blanen näyttelijällä on jopa peruukki päässä jossain kohtauksissa :)

Anna, allekirjoitan kommenttisi 110 prosenttisesti! :)

Jyri Öhman

John Hughes -rakkautta on täälläkin takki pullollaan! Pretty in Pink on Smiths-julkkineen kaikkineen valoittavan ihana, mutta loppuu vähän kyseenalaisesti. Tai ehkä pikemminkin realistisesti...

Laura Pollari
Laura de Lille

Ihanaa! Mäkään en oo tosin ihan lopusta vakuuttunut, mutta menkööt nyt tämän kerran. Koska ei Duckiellekään huonosti käynyt, eihän?

Kommentoi