This is it

Laura de Lille

Niin tässä sitten kävi: tuotantopäällikön hommat saavat sittenkin jäädä. Sain nimittäin eilen parisen tuntia haastattelun jälkeen soiton studioassistentin paikasta. He valitsivat minut kaikkien ehdokkaiden joukosta! 

Olen nyt siis virallisesti seuraavat kuusi kuukautta L'Eclaireurin, yhden maailman maineikkaimman concept storen työharjoittelija! Työnkuvaani tulee kuulumaan muun muassa heidän nettikauppansa työstämistä,  kuvankäsittelyä, stailausta ja ylipäätään ihanien vaatteiden parissa työskentelyä joka ikinen päivä seuraavan puolen vuoden aikana. Ja mikä parasta: työpaikkani tulee sijaitsemaan ensi maanantaista lähtien ihanassa Le Marais'ssa! 

Kommentit

Kati Toivanen
Kaksi-nolla

Jee, onnea!

Steffi (Ei varmistettu)

Onnea! Hieno juttu!

Laura Pollari
Laura de Lille

Kiitos, tytöt! Raportoin sitten miten menee :)

Ihanaa :) Onnea!

Aurinko (Ei varmistettu)

Oikein paljon onnea! :)

Mulla kävi vähän huonommin, mulla oli hyvät tsänssit saada eka työharjoittelupaikka (7v:n opintojen jälkeen!), mutta sekin kaatui sitten työnantajan talouteen. (Ne olis tarvinnut yliopistolta tuen palkan maksuun).

Vielä odottelen yhtä työharjoittelumahdollisuutta, mutta saa nähdä... sinne on vieläkin vaikeampi päästä kuin tuohon toiseen.

Apua, tuntuu, että missään ei ole töitä tarjolla tai kaikki menee muille, vaikka mulla onkin hyvä CV ja työkokemusta kuitenkin takana. Täytyy varmaan lähteä ulkomaille...

Laura Pollari
Laura de Lille

Inari, kiitos kaunis! :)

Aurinko, voi ymmärrän niin hyvin! Itselläkin oli ihan kunnon taistelu tämän asian kanssa, ja kerkesin kokea monen monta epätoivon hetkeä. Kovan kilpailun lisäksi asiaa ei auta yhtään, että työnantajilla on kovin suuret vaatimukset työharjoittelijoiden suhteen (ihan todella palikkaharjoitteluihinkin vaaditaan helposti maisterin papereita, monen vuoden työkokemusta ja ties kuin monta puhuttua vierasta kieltä!)  Puhutaan kuitenkin nuorista ihmisistä, joiden pitäisi jostain kuitenkin saada aloitettua joskus.

Minkä alan harjoittelua etsit, jos saan kysyä? Ulkomaille lähteminen saattaa olla erittäin hyvä ratkaisu!

Katjuska (Ei varmistettu)

Mahtavaa, onnea! Aiemman postauksesi perusteella olin aivan tämän paikan kannalla. Ja siis tietenkin vain ja ainoastaan sillä perusteella kumpi minua kiinnostaa enemmän. :)

Odotan innolla työpostauksiasi!

Laura Pollari
Laura de Lille

Hei kiitos! :) Itsestäkin tuntuu, että tein kyllä oikean valinnan. Katsotaan mitä tuleman pitää, mutta on kyllä näin ennakkoon todella hyvät fiilikset! 

Ella B (Ei varmistettu)

Olipas kiva juttu sulle että tämä paikka tuli varmistettua! Itse etsin myös työharjoittelupaikkaa, mutta ulkomailta sillä Ranskassa omalla alallani tuntuu, että palkkana on aina se minimi 400 mitä näistä harjoitteluista tarjotaan, vaikka työtä tehdään ihan samalla lailla kuin "oikeassa" työpaikassa. Parhaat mahdollisuudet tietty olisi ollut isoissa yrityksissa Pariisissa, mutta itseäni ei oikein kiinnosta. Nyt sitten etsitään työpaikkaa eikä sekään helppoa kyllä ole!

Hertta
Lilou's Crush

IHAN MIELETÖNTÄ!!! Onnea Onnea Onnea :)

Laurie (Ei varmistettu)

Mahtava juttu, onnea!

Laura Pollari
Laura de Lille

Ella B, aivan! Ranskalaisten puolustukseksi (?) pitää tosin sanoa, että vaikka tää 30% smicillä huristelu onki aika vitsikästä, niin aika monessa muussa paikassa ja maassa ei tarjota mitään. Siitäpä sitten valitsemaan, kun olisi kuitenkin pakko jossain edes harjoitella. Huoh! Mistäpäin olet muuten katsellut?

Hertta ja Laurie, kiitos hurjasti :)

Hertta
Lilou's Crush

Täytyy tosiaan vielä kompata Lauraa, itse tein ekan harjoitteluni lounaspalkalla, ja kieltämättä otti välillä pattiin, kun piti kuitenkin vuokraa maksaa ja syödäkin. Seuraavasta harjoittelusta sain onneksi sitten opiskelijan makuun hyvän korvauksen, eli vaihtelee kovasti täällä Suomessakin (noista on toki jo liki 10v aikaa). Tsemppiä kaikille harjoittelupaikan löytymiseen ja oman uran ensiaskelille!

Vierailija (Ei varmistettu)

Totta on että onneksi ranskalaiset tarjoaa edes jotain! Tein työharjoitteluja silloinkin kun tätä lakia ei vielä ollut ja silloin vasta saikin aina neuvotella palkan suuruudesta työnantajan kanssa. Onneksi löysin kivat paikat kuitenkin.

Nyt olisi eräs projekti tarjolla Aasiassa(jossa viinialalla on aika paljon työtä tarjolla) syksyllä taidanpa suunnata sinne! Mieleni halajaa kovasti myös USA:an (seurasin juttujasi innolla:) tai Kanadaan, mutta ehkäpä sekin mahdollisuus vielä tulee eteen.

tsemppiä uuteen työhön!

Ella B (Ei varmistettu)

uups ylläoleva kommetti tuli siis minulta

La Vita è Bella (Ei varmistettu)

MAHTAVAA Lauretta ♥ Onnea uuteen työhön !

Aurinko (Ei varmistettu)

Käännösalan töitä/harjoittelua etsin tällä hetkellä, ja Suomessa ei ainakaan kovin helposti pääse in-house-kääntäjäksi. Pitäisi freelanceriksi melkein ryhtyä (eikä sekään vielä takaa työpaikkaa/töitä/tuloja), enkä nyt seitsemän vuoden "kotona" opiskelun jälkeen halua jatkaa kotona istumista, vaan siirtyä vähän sosiaalisempaan ympäristöön. Sen tähden siis freelanceriksi ryhtyminen on poissuljettu.

Ulkomailta voisi helpommin ehkä saada töitä, sillä monesti suomen kieli saattaa olla etu, mutta toisaalta kuinka paljon sitä sitten tarvitaan. Ja no englanti ja ranska onnistuu, italia ja venäjäkin ihan pakolla. :)

No sen ensimmäisen paikan löytäminen ja saaminen taitaa olla aina kaikkein vaikeinta!

Kommentoi