Laiskamato shoppaa

Laura loves

Seuraan muotia, rakastan vaatteita. Tämä ei valitettavasti tarkoita sitä, että olisin sipsuttanut koko elämäni Dries van Notenin koltuissa. Vietin valtaosan yliopistovuosistani Forumin H&M:n uumenissa hamstraamassa hurmiossa halpoja rättejä. Nykyään en halua ostaa halpaa ja kehnolaatuista kuin mausteeksi. Voin hakea kauppakeskuspuodista pannan tai jumppatopin, mutta en juuri muuta.

Tiedän, että jotkut henkkamaukan (tai sovita lauseeseen H&M:n tilalle Gina Tricot tai muu high street -halpisketju) hepenet myös kestävät, mutta ihan yhtä monet eivät. Ainakin itse myös saan irti enemmän laadukkaammasta vaatteesta: on kiva tietää tarkemmin sen stoori, hiplata kunnon materiaalia. Samalla tulee kohdeltua vaatetta hellemmin, tarkemmin ja paremmin.

En yritä sanoa, etten ymmärtäisi ihmistä, joka shoppailee vaikka pelkästään edullisissa ketjumyymälöissä - ymmärrän siis hyvin: syy voi olla taloudellinen ja onhan niissä puodeissa ihan samat trendit esillä kuin laatuliikkeissäkin, eli perin kivoja kledjuja.

Olen tilittänyt Lilyssa jo aiemmin, että jos joku olisi kertonut minulle ennen raskaaksi tulemista, että hurahdan äitiyden myötä nettishoppailuun, olisin pökrännyt kauhusta. Vaan niin kävi, ja nykyään vaateshoppailu tuntuu minusta useimmiten kerrassaan rasittavalta ajatukselta. Jonkun tutun pikkuliikkeessä voin innostua rauhassa katselemaan, kun rekeillä on hullaannuttavaa kamaa, ja kun voi sanoa suoraan, että haluan sovittaa tätä rauhassa, älä tule kiekumaan siihen puolen minuutin kuluttua, että no miiiltäs näyttäää! Vaateshoppailu ystävän kanssa on suunnilleen pahinta, mitä voin keksiä. Yksin tai ei ollenkaan. Ja kotisohvalla: parasta.

Käsittämätön omenavartaloni (yläkroppa kokoa 38, vyötärö-lantio kokoa 42, reidet kokoa 40) on edukseen vain tietyn mallisissa vaatteissa. Kun löytää tekijän, jonka näkemys selkeästi imartelee juuri omaa kroppaa, on lojaliteettini naurettavaa luokkaa. Nykyään teen täsmäiskun mielinettikauppaani kolmesti vuodessa ja klikkailen kerralla kokoon talvi/kevät -garderobin, kesägarderobin & sitten syysgarderobin. Viitisen vaatetta kolmesti vuodessa tyydyttää omat vaatehimoni varsin pätevästi. Näitä ja olemassaolevia releitä yhdistelemällä paletti on kasassa.

Toki syrjähyppyjäkin tapahtuu kesken sesogin, mutta aika vähän. Laitan rahani mieluummin kirjoihin, kukkiin, leffoihin ja ruokaan: sekä ulkona syömiseen että jääkaapin laadukkaaseen täyttämiseen.

Kylläpä oli pitkä polku siihen, mitä olin raportoimassa: tänään on yksi noista vuoden kolmesta kivasta päivästä! Posti on tuonut paketin, josta kuorin esiin koko kesän pukineet. Kaksi silkkimekkoa, yksi unelmankevyt ruutumekko, yhdet sortsit, yksi hame. Paitoja tuntuu aina olevan liikaa - alaosia tai mekkoja ei niinkään. Nyt pitäisi olla.

Voi kuinka haluaisin tulokkaiden tekevän catwalk-kierroksen nenienne edessä juuri nyt. Mutta valvon levottoman vauvan päiväunta ja alan mättää sille kohta makaronilaatikkoa naamaan. Sitten lähdetään kirjastoon treffaamaan kivaa Ari-setää ja leikkimään sydäntemme kyllyydestä. Vaattehet saavat siis esitellä itse itsensä, kun ne kesäkuvissa eittämättä tulevat vastaan - kerta toisensa jälkeen.

Kommentit

backyardbambie

Hei, mä oon täsmälleen samaa kokoa kuin sä (joka kohdasta)! Odotan innolla vinkkejä siitä, mistä nettikaupasta löytää kivoja ja sopivia vaatteita!

Eevakaikkimitärakastin (Ei varmistettu)

Voi vitsi Laura, mulla on ollut unelmana toi sama: että ostaisin joka sesongin alussa muutaman laadukkaan ja ehkä vähän kalliimman, mutta sitäkin rakastettavamman vaatteen, ja sitten jättäisin muuna aikana rättikaupat rauhaan ja pistäisin rahani juurikin noihin sun mainitsemiin asioihin: kukkiin ja ruokaan. Vielä ihan en ole onnistunut siinä, ehkä koska en ole ihan vielä löytänyt sitä pomminvarmaa lempparimerkkiä tai -liikettä... tohditko kertoa, mikä on tuo mainitsemasi lempparikauppa? :)

laurafree
Laura loves

backyardbambie, jee, kokosamis! Ihanat 38-42-40 -friikit. Ennen raskautta näytin vielä hullummalta, kun reidetkin oli 38. Nyt oon tasasemmin pläski :D

eeva, joo, tää on ihan paras strategia! Omaksu! Ja kyllä se merkki paljastuu pian! Voe helevetti, nyt odotatte, että se on joku huippueksklusiivinen yhden naisen firma Timbuktussa. Ei siis oo. Ihan aikanaan Net-a-porterista bongattu.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.