Raportti maitosodan kotirintamalta

Laura loves

Eeropekka Rislakki julisti tällä viikolla maitosodan. Aihe oli pyörinyt mielessä jo pitkään. Ilmoittauduin saman tien palvelukseen ja kannoin luomupiirin kokouksesta kotiin litran kyytönmaitoa. Tähän asti meillä on juotu (Valion) luomumaitoa, mutta nyt voitaisiin siirtyä kokonaan raakamaitoon.

Saa nähdä, mitä tämä tekee maidon kittaamiselle janojuomana - meillä nimittäin harrastetaan sitäkin. Aijai, litra rasvatonta maitoa krapulassa - ehdoton juttu. (Tiedän, täysin oksettava idea ei-maidonjuojille...) Jos hyvin käy, maidon holtiton viihdekäyttö karsiutuu kuvioista. Korvautukoon vedellä, mehulla tai muulla.

Äsken kaadoin ensimmäistä kertaa kyytönmaitoa aamukahviin. Jännitti. Pintaan nousi ihania rasvakuplia. Maku oli täyteläisen pyöreä kuin Jordanin povi. (Hyi.) Kuin vauvan peppu. (Hyi.)

Raakamaidon säilyvyydestä on eriäviä mielipiteitä. Toisten mukaan se säilyy vain pari päivää, toisten mukaan pari viikkoa. Kahvimaitonakin tuo litran törppö kuluu kuitenkin sen verran nopeasti, että tuskin ehtii hapantua. Hinta oli muuten (bensakuluineen) 2€ litralta. Ei ollenkaan paha!

Onhan tuossa totuttelemista, että maito maistuu maidolta, lehmältä. Kermaiselta, orgaaniselta. Avopuoliso epäili, että jos veisimme tuota isoäidilleen palvelutaloon maistettavaksi, sillä niksahtaisi jotain päässä. Pala vanhaa maailmaa!

Ps. Kun tuotan itsekin tällä hetkellä maitoa, tunnen olevani oikea kävelevä raakamaitopesäke. Maitomaitomaito. Tai kuten isäni sanoisi: mölömölömölö.

kuva: we<3it

Kommentit

Terhi (Ei varmistettu)

Meiänki iskä sanoo mölö! Kukaan muu ei! Ne ON jotku salakaksoset.

laurafree
Laura loves

Sanooko teiän isä karkkia karuskiksi? Tähän tää kaatuu, I'm sure. Mutta kaksoset ne on - s'on selvä.

Vierailija (Ei varmistettu)

No ei. Mut se oiski jo liian spookya.

Terhi (Ei varmistettu)

No prkl, tää hämäs muistavansa mun nimen. Mä siis oon toi vierailija, mikä varmasti ei juolahtanutkaan muuten mieleesi.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.