Täydellinen tuliainen

Laura loves

Ei ole parempaa kuin matkaltapaluun jälkeinen aamu. Se sitä edeltävä paluuilta ei vielä ole hyvä: jääkaapissa ei ole mitään, ei jaksa tilata edes pizzaa, ja pahimmassa tapauksessa keittiössä odottaa kasa haisevia tiskejä ja roskiksia. (No, meillä ainakin.) Laukkujen purkaminen ketuttaa. (Yleensä en sitä teekään. Kerran tulin Madridista syyskuussa ja lähdin New Yorkiin tammikuussa, enkä purkanut laukkua sillä välillä laisinkaan. Eh.)

Mutta sitten pääsee omaan sänkyyn ja saa herätä omissa lakanoissa (ei sillä, etteivät hotellilakanat olisi erityisen ihania, koska ne ovat), oman roinan keskellä. Tekee mieli hihkua ja pussailla seiniä. Oma koti oma koti oma koti!

Sitten joku (en minä) käy kaupassa, ja saa nauttia aamiaista, ja keittää juuri haluamanlaistaan ja -makuista kahvia, ja katsella ympärilleen. Kaikki näyttää kauniilta ja ihmeelliseltä. Ihan vain, koska on käynyt jossain muualla.

Oikeastaan aina siellä muualla on ollut ihanaa. Onnentunne ei siis kumpua siitä, että olisi joutunut käymään jossakin viheliäisessä paikassa, jonka jälkeen oma koti pärjää vertailussa. Kyse on siitä onnesta, jota on kerännyt matkalla. Matkailu tekee niin saakelin onnelliseksi! Muun muassa siksi, että se antaa ideoita ja inspiroi. En ole palannut yhdeltäkään matkalta, en edes päivän Tallinnan-reissulta, niin, etten olisi keksinyt jotakin uutta, jonka haluan tuoda arkeeni. Jotain, joka voisi tehdä elämästä vielä kivempaa.

Eivätkö kaikki matkalla sopota matkakumppanin korvaan, kuinka "Siis mekin voitais alkaa tehä enemmän tällasii salaatteja, ja vois siis tosiaan kaataa ton balsamicon ton öljyn jälkeen siihen salaatin päälle!" ja "Meidän pitäis käydä kyllä kotonakin enemmän teatterissa!" ja "Lähetän tästä eteenpäin kummitytölle kortin joka viikko ihan vaan Turusta!" On täysin sivuseikka, että 90% näistä lupauksista ja suunnitelmista jää toteuttamatta. Ne tekevät sillä hetkellä niin onnelliseksi. Ja tuo matkalla hamstrattu yleisinspiraatio kantaa pitkälle arkeen. Ilmainen, takuuvarma tuliainen. Ihan korvaamaton!

Kaksi viikkoa Amsterdamiin, tralalaa. Siihen asti lupaan porskuttaa Latvian fiilistelyllä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.