Amatsooni kutsuu, kirjavinkkejä?

Lilou's Crush

Hei ystävät hyvät, auttakee!

Surettaa, kun lempparikirjailijaltani Henning Mankellilta, Jonathan Safran Foerilta ja Ruth Rendelliltä (jeespoks, aika kevyttä, Henningiä lukuunottamatta ehkä) ei ole tullut pitkään aikaan mitään uutta, ja tuntuu etten millään löydä uusia suosikkeja.

Etsinnässä olisi siis laatudekkarit, mielellään brittikirjailijalta, tahi sitten kirjallisuutta, jossa elämän pienistä asioista löydetään suuria oivalluksia.

Itseasiassa eilen jo kävinkin vähän apajilla, ja toteutin erään pitkäaikaisen hankinnan: Agatha Christien Hercule Poirot, kaikki tuotantokaudet DVD:llä. Etenkin sairastellessa ja muutenvain väsähtäneessä olotilassa Ärkylee on niin kovin lohdullinen sohvakaveri. Hercule sai naisseuraa pakettiinsa Rachel Zoen Style A to Zoesta, kun sen kympillä paperikantisena sai.

PS. Tiesittehän, että Amazon.uk tarjoaa ilmaisen kuljetuksen yli 25 punnan tilauksille myös Suomeen tilattaessa?

Kommentit

Elle (Ei varmistettu)

Oletko lukenut Jonathan Saffran Foerin vaimon Nicole Kraussin kirjaa The History of Love? Imelän nimen takia meinasi jäädä aikoinaan kaupan hyllylle, mutta kannatti lukea.

Kay (Ei varmistettu)

Oletko lukenut P.D. Jamesia? Minun ehdoton suokkari brittidekkaririntamalla. Taattua loistavaa brittikamaa on myös Minette Walters ja Dorothy L. Sayers.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tässä suosikkejani :Reginald Hill,Elisabeth George ja uusin löytöni Kate Atkinson

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen ehdottomasti Ian Rankinia ja jos Wallandereista tykkää, niin erityisesti Rebus-kirjoja. Todella hyvin kirjoitettuja dekkareita, joissa on melko ennalta-arvaamaton juoni, ja päähenkilönä seikkailee Edinburghin poliisin aavistuksen viinaanmenevä rikoskomisario John Rebus. Itse tykkään Ian Rankinin kirjoista ihan älyttömästi. Ainoa huono puoli niissä on se, että tulee kamala matkakuume Edinburghiin! :)

Tykkään kyllä Kayn suosittelemasta P.D. Jamesista, jonka kirjat ovat vähän enemmän perinteistä, Agatha Christie-tyyppistä dekkarikirjallisuutta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kate Atkinsonin 4 uusinta :).

Vierailija (Ei varmistettu)

Heippa, vink, vink, että bookdepository.co.uk tarjoaa ilmaisen postituksen aina Suomeen :) Nopea ja luotettava toimitus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Steven Hall - Haiteksti (The Raw Shark Texts). Brittikirjailijan esikoisromaani on samaan aikaan jännittävä, kaunis, surullinen ja hauska.

Ennen kirjan lukemista siitä ei kannata tietää takakannen tekstiä enempää, joten suuremmat googlettelut kannattaa jättää väliin:) Jotkut lukemani kirja-arvostelutkin saattaisivat mielestäni hieman vesittää lukukokemusta.

jon_na

Kokeile Vikas Swarupin Six Suspectsia. Intialaisia dekkareita ei paljon tule vastaan.

Enni (Ei varmistettu)

Minäkin haluaisin kehua tuota bookdepository.comia, nopea ja luetettava kuljetus ja aina ilmaiset postikulut - lisäksi hinnat on monesti halvemmat kun amazonissa! Tilasin sieltä myös monet kauppiksen kirjani

Ootko sä lukenut Stieg Larsonin kolmikon? Tai Particia Cornwellin dekkareita. Wallandereita ei kyl voit mikään. Kivoja lukuhetkiä:)

PS. Oon monesti miettinyt sen sun ystävänpäiväpostauksen jälkeen, et oispa kiva olla teillä töissä:)

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen ehdottomasti Ann Rosmanin Majakkamestarin tytärtä. Perinteinen murhamysteeri, hyvin kirjoitettu, jännittävä ja uskottava. Ei uskoisi esikoisdekkariksi!

Vierailija (Ei varmistettu)

Moi Lilou! Kiitos raikkaasta blogista!

Innostuin testaamistasi Benefit tuotteista ja meninkin tekemään tilausta Lookfantasticista, mutta sepä ei onnistukkaan. Tilaus ei mene läpi, eivät muka toimita Suomeen:
"Please be aware that we cannot ship the following products to your country (Finland)" :(((

Tarkennan vaan siis että tilasitko nämä siis tuolta jollain konstilla, vai mistä nettiputiikista?
Laitoin kysymystä jo ko puljullekin, mutta ei ole tullut vastausta.

Kiitos jos ehdit vastata, minä tahtoisin kanssa sitä silmänalustököttiä!

Ilona (Ei varmistettu)

Mä oon koukuttanut ihan hulluna ranskalaiseen Fred Vargasiin, erityisesti Adamsberg-sarjaan. Luin varmaan kuukaudessa koko sarjan. Jänniä, uskottavasti kirjoitettuja kirjoja, joissa tosi nokkelaa dialogia ja kiinnostavia hahmoja.

Muutenkin olen ranskalaisten dekkarien ystävä. Ruotsalaiset (paitsi tietty Larssonit) ei yhtään uppoa. Ne on kaikki jotenkin ihan samanlailla kirjoitettu.

Lele (Ei varmistettu)

Minä suosittelen myös tuota aikaisemmin mainittua kirjaa 'Haiteksti', aivan huippukirja, johon jää kerralla koukkuun!

Sitten perusdekkarityylistä suosittelen Donna Leonin Guido Brunetti dekkareita myöskin ja jo edellä mainitut P.D. Jamesin kirjat ovat hyviä aivan ehdotonta kamaa! Ja tottahan toki (?) olet lukenut jo kaikki Patricia Cornwellin Scarpetta dekkarit, on nimittäin ehdottomasti paras dekkarisarja, jonka olen koskaan lukenut!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, täässä tuon ensimmäisen Haiteksti-suosituksen antanut "vierailija" kirjoittelee taas. (Olisi näköjään kannattanut keksiä joku nimimerkki, niin uudelleen kommentointi samaan ketjuun olisi onnistunut jouhevammin:))

MINÄKIN suosittelen myös ehdottomasti Patricia Cornwellin Scarpetta-sarjaa! Ihan huippuja! Toimivia yksistäänkin, mutta tietysti enemmän saa irti, kun lukee alusta alkaen järjestyksessä. Henkilökohtaisesti pidän vielä vanhempia alkupään kirjoja parempina kuin tuoreempia.

p.s. Haitekstistä vielä: tykkäsin niin kovasti, että olen lukenut sen kolmesti:)

Jossu (Ei varmistettu)

James Pattersonin ja Michael Connellyn kirjat ovat minun suosikkejani. Niin ja Mary Higgins Clarkilta löytyy myös hyviä.

Hups ja häh!?

Hips hupsu! Minäpä suosittelen "altasi" löytyvää loistavaa Inahdus-kirjablogia. :) Juuri arvioitu Eilenbergerin kirja saattaisi osua toivomaasi kategoriaan: "pienistä asioista suuria oivalluksia". En tosin ole kirjaa vielä lukenut, mutta kuulostaa kepeän mukavalta.

 

Niin ja, dekkarisaralla itse olen Mankellien jälkeen lukenut Anna Janssonia ja Anne Holtia. Eivät tietty ole brittejä, mutta ehkäpä voit joustaa...?

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei!
Dekkareiden ystäville suosittelen ehdottomasti Jo Nesbøtä. USKOMATON norjalainen!!!

Muikku (Ei varmistettu)

Minette Walters, Tami Hoag, James Patterson, Jo Nesbo ja nuo jo mainitut Patricia Cornwellin Scarpettat. Ne kun aloittaa ensimmäisestä niin riittää varmasti vähäksi aikaa luettavaa...

Donna Leonia suosittelen myös, noita lukiessa tosin tulee aina ikävä Italiaan ja nälkä... Ja itse olen täysin koukussa Lee Childin kirjoihin. Eivät todellakaan mitään perinteisiä (tai edes naisille suunnattuja) mutta kannattaa antaa Jack Reacherille mahdollisuus :)

Hertta
Lilou's Crush

Voi jummi, teillä on aivan supermahtava maku, ja saitte heti kiinni siitä, minkätyyppistä kirjallisuutta haen: suurin osa suosikeistanne kun lukeutui omiinkin lemppareihin. Täältä tuli helposti kesälukemisto löydettyä :)

Elle, en ole! Kuulostaapas mielenkiintoiselta, eli muistiin merkattava samantein. Ja ihan totta, tuon kirjan nimellä olisi varmasti jäänyt minultakin väliin :)

 

Kay, P.D. James on yksi omistakin suosikeistani! Minette Walters on samoin oikein kelpokamaa, mutta Sayers puolestaan pääsee tutustuttavien listalle! Kiitos!

Vierailija, Kate Atkinson on ihan uusi rouva -kiitos vinkistä, googlaanpas samantien!

 

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, Ian Rankinilta olenkin muutaman hyvä dekkarin lukenut -mutta nämä Rebukset ovat vieraat, mainiota! Ja P.D. Jamesille jälleen pisteitä :)

 

Vierailija, ja taas Katelle ääniä, eli entistä varmemmin sille hyllylle suunnttava :)

 

Vierailija, bookdepository on ihan uusi verkkokauppa minulle -täytyykin tutustua valikoimaan ja hintatasoon, kiitos kovasti vinkistä!

 

Vierailija, Haiteksti kuulostaa mielenkiintoiselta. Ja olet ihan oikeassa, usein arvostelujen lukeminen vähän vesittää kokemusta, joten siksi luen niitä mielummin jälkikäteen, jotta voin fundeerata, olenko samaa mieltä.

Hertta
Lilou's Crush

jon_na kuulostaa eksoottiselta -uskaltaisikohan tuota :) Kiitos vinkistä!

 

Enni, Cornwellit löytyy täältä ihan kotihyllystä, samoin kuin Larsonit, sulla on ihan sama maku kuin mulla :) Ja kiva tosiaan kuulla tuosta Bookdepositorystä, miten mennytkin ihan ohi! Ja kyllä, meillä on tosi kiva olla töissä, vaikka aikamoisen hommakasta onkin :)

 

VIerailija, oo, tuo kuulostaa hyvältä! Ehdottomasti korvan taakse! Kiitos!

 

Vieraiija, tilasin tosiaan Benefitini juuri Lookfantasticilta -voiko olla, että sinne sitten on mokomaan nyt tullut joku muutos? Kävin vilkaisemassa, mutta kun en ollut kirjautuneena sisään, en mitään selvyyttä tälle kyllä löytänyt. Myös Asokselta saa joitakin Benefitin tuotteita, löytyisiköhän etsimäsi sieltä? Pidän kovasti peukkuja!

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Ilona, hei tämähän vaikuttaa jännältä tämä Fred-kaveri! Itselläni ei olekaan ranskalaisista kirjailijoista kokemusta juuri lainkaan, dekkaripuolelta! Oiva vinkki!

 

Lele, Donna Leonit on yhtä lukuunottamatta kokonaan lukematta! Itselleni kävi niin, että kakkosena aloittamassani kirjassa pienelle lapselle kävi todella surullisesti, enkä pystynyt sitä tuoreena äitinä ollenkaan lukemaan loppuun kun niin ahdisti. Mutta PD:t ja Patriciat, ne kyllä menee :)

Vierailija, olen IHAN samaa mieltä Cornwelleista! Suorastaan ahmin ensimmäiset, mutta nämä viimeiset ovat olleet vähän vähemmän jouhevaa lukemista -lieneekö syynsä tekstin raaistumisella vai millä? Ja haiteksti on nyt ihan pakko kyllä lukea!

 

Jossu, nuo ovat kyllä hyvät dekkaristit -varmasti heiltä kaikilta on joku teos minulla vielä lukematta. Pitää perehtyä! Kiitos!

 

Saana, no niinpä, täällä sitä huudellaan merta edempänä kalassa :) Usein vain pelkään kirjablogeissa, että arvostelu vaikuttaa lukemiseeni jotenkin, ja tosiaan luen arvostelut mielelläni vasta jälkikäteen. JOka taas tarkoittaa sitä, että en saa niistä näitä hienoja kirjavinkkejä. Muna vai kana ja niin edelleen. Ja Janssonin Annan vuoksi voin ehdottomasti joustaa ruotsalaisuusvaatimuksista ;)

 

Vierailija, olikos Lumen taju juuri Nesbon? Siinä teoksessa kesti kotvan, ennenkuin pääsin sisälle, mutta kokonaisuus oli todella vaikuttava.

 

 

Hertta
Lilou's Crush

Muikku, kiitos, loisto lista! Poimin sieltä uutena tuttavuutena nimen Tami Hoag, heti kurkittava! Hih, itselleni tuli muuten aina lapsena viisikoita lukiessa ihan hirveä nälkä :) Ja Jackille annetaan toki mahdollisuus myös. Kiitos tosiaan vinkeistä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos hurjasti tuosta Asos vinkistä!!! Sain sieltä tilattua himoitsemani Benefit tuotteet :) Olet ihana!

Esba (Ei varmistettu)

Mulla on sama boksi! :) Se on ihan paras! Ne vanhimmat leffat ovat niin mahtavia.

karolinak (Ei varmistettu)

Hei, tilasitko Herculeet Brittien Amazonista?
Voi, pitääpä laittaa hankintalistalle!

Kommentoi