Dub-Dub-Dub-Du-bab-badaa

Lilou's Crush

Olen niin iloinen, että hykerryttää!

Varasimme nimittäin juuri lennot ja majoituksen talvilomareissulle Dubaihin, enkä oikein millään malttaisi odottaa kesää, ja ennenmuuta lomaa, talven keskelle. Onneksi tässä on kaikenlaista jännittävää tulossa ennen vajaan kuukauden päästä koittavaa reissua, muuten en pysyisi pöksyissäni!

Lapsen kanssa reissatessa suorat ja sopivaan aikaan sattuvat lennot ovat paras valinta, ja tällä kertaa sellaiset löytyivät Finnmatkoilta -äkkilähtöhintaan onneksi varsin sopuisasti. Yövymme Al Bashran kaupunginosassa huoneistossa, joka on 15 neliötä kotiamme suurempi, tämä yksi hihityksen aiheista. Dubaissa kaikki on tosiaan suurempaa! Sieltä on sitten hyvä tehdä pistokeikkoja kaupungin nähtävyyksiin metrolla ja taksilla, ainoa ihan kävelymatkanpäässä vieressä oleva "nähtävyys" on nimittäin Mall of the Emirates.

Eniten odotan lomaltamme perheen yhteistä aikaa, ja heti seuraavaksi lämpöä, palmuja ja hiekkarantaa, sekä tietysti Dubain ihmeiden eli...

...The Palmin eli keinotekoisen saaren... (tämä muuten on kiehtonut minua vuosia, näkyy kuulemma avaruuteen saakka)

Maailman korkeimman rakennuksen, Burj Kalifan...

Burj Al Arabin eli maailman ainoan "seitsämän tähden hotellin" ...

... ja soukien sun muiden ihmettelyä.

Shoppailu ei juuri nyt oikein kiinnosta, mutta tuossa ostoskeskusten luvatussa kaupungissa täytyy ainakin käydä ihmettelemässä ne kaikkein huikeimmat sellaiset.

 

Kuvat: 1. Kuusanmaki.com, loput googlen kuvahausta.

 

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Heips! :) Voisitko tehdä joskus video postauksen? Olis aivan mahtavaa nähdä sua ns. livenä :) Mukavaa kevään jatkoa!

Hertta
Lilou's Crush

Heips heips vierailija, miksipä ei, tosin tarvittava "kalusto" puuttuu, kun käytössäni on järkkärin lisäksi vain iPhone :D Aurinkoista kevättä sinulle!

Norpan suojeluohjelma

Jee, ihanaa! Dubai on kyllä suoraan kuin Tuhannen ja yhden yön saduista.

Hertta
Lilou's Crush

Norppa, siltä se vaikuttaa! Mitä enemmän kaupunkiin perehdyn, sitä kiehtovammalta se tuntuu. Siinä tehdään nykypäivästä tulevaisuuden historiaa, näin kornisti ilmaistuna.

(Ei varmistettu)

Dubai on kyllä näkemisen arvoinen kaupunki. Välimatkat ovat vain harmittavan pitkiä. Esim. tuolta palmusaarelta Dubain keskustaan on tuhottoman pitkä matka ja ruuhkat valtavat varsinkin ruuhka-aikoina. Kannattaa siis hyödyntää metroa, jos se vain suinkin on toiminnassa. Jumeirah Beach Park oli ihan mukava paikka varsinkin pienen lapsen kanssa. Sinne on sisäänpääsymaksu, mutta sitten siellä on myös palveluita toisin kuin yleisellä rannalla.
Dubai Mall on vielä isompi paikka kuin tuo Emirates ja se muistaakseni sijaitsikin juuri tuon korkean rakennuksen juurella. Näkemisen arvoinen paikka, mutta kannattaa varata päivä aikaa, jos meinaa kiertää koko helahoidon. 1200 liikkeessä on kateltavaa :)
Kävelykatuja ei ole tai ne on tosi mitättömät, joten taksit yms. on hyvä vaihtoehto liikkua.
Kun käytte palmusaarella, niin suosittelen monoreiliä saarelle päin ja taksia pois, sillä taksin saaminen palmusaaren juurelta, monoreilin pääteasemalta oli todella hankalaa (varsinkin, kun oltiin illalla liikenteessä).

Itse siis olimme Dubaissa 2009 marraskuussa ja meillä on samoja ikiä oleva tyttö kuin teillä.

Ihanaa matkaa! Itse kyllä tykkäsin paikasta.

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, voi kiitos vinkeistä! Aivan mahtavaa, ja kun vielä olette olleet lapsukaisen kanssa, niin nämä ovat sitten varmasti sopivia! Metro on jo avannut likimain kokonaan, ja ollaan metrofaneja kaupunkilomilla, eli sitä takuulla hyödynnetään -itseasiassa päästään lentokentältä hotellillekin metrolla! Täytyy myös tutustua etukäteen tuoo Dubai Malliin, kuulostaa käymisen arvoiselta sekin :)

aino123 (Ei varmistettu)

Kotiuduin juuri Dubaista ja muutama vinkki tuli myös mieleen;
- Finnair käyttää terminaalia 2, jossa ei ole metroasemaa
- Jos aikoo ajelle enemmänkin metrolla niin kannattaa ostaa kortti, johon on valmiiksi ladattu rahaa. Taksilla ajaminen on todella halpaa, joten metro voi muuten välillä tulla jopa taksia kalliimmaksi
- Dubai Mallin luona on suihkulähde, jossa on todella hienoja näytöksiä klo 18:sta eteenpäin puolen tunnin välein, kannattaa ehdottomasti katsoa useampikin
- Jos aiotte mennä käymään Burj Kalifassa niin varatkaa paikat heti alkulomasta, meidän aikaan tuonne taisi olla neljän päivän jono
- Monissa ravintoloissa on mahtavia seisovia pöytiä ja etenkin perjantain Friday Brunch on suosittu

Hertta
Lilou's Crush

Aino123, kiitos kiitos kiitos kun jaoit vinkkejä! Ja tosiaan, Finnairin terminaaista ei suoraan lähde metukkaa, mutta 1 ja 3.sta kyllä. Tuota Burj Kalifaa vähän harkitaan, mietin, että jaksaako lapsukainen jonotella sitten paikanpäällä.  Huvittaisi kyllä, kun olen näitä korkeita rakennuksia vähän kuin "keräillyt" maailmalta ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Oih Dubai... <3 Me olimme joulun/uuden vuoden Dubaissa ja voisin lähteä vaikka heti uudestaan :) Dubai on aivan mahtava paikka lasten kanssa. Ostoskeskuksissa on leikki-& pelihalleja ja ravintoloissa ollaan todella lapsiystävällisiä, joten uskon että tulette viihtymään. Suosittelen Burj Khalifassa käymistä. Me olimme uuden vuoden aattona, pahinpaan ruuhka-aikaan, mutta jonot etenivät rivakasti. Jopa kahdeksan kuukautinen poikamme jaksoi odottaa ;). Hissi meni minuutissa 124.kerrokseen ja näköalat olivat uskomattomat - sieltä näkyi myös Palmusaaret ja Maailma(-saaret). Lisäksi suosittelen piipahtamista Marinassa (upeat pilvenpiirtäjät ja mukavat ravintolat) ja the Walk -kävelykatua. Me liikuimme lähinnä metrolla, jolloin ei tarvinnut murehtia puuttuvasta lastenistuimesta tai ruuhkista.. Mukavaa loman odotusta! B)

ex-mrsDubai (Ei varmistettu)

Dubaissa vauvasta taaperoikäisen lapsen kanssa asuneena voin todeta, että hyvän lomakohteen olette valinneet. Al Barshasta ei ole pitkä matka Palmusaarelle (eikä suositeltuun Dubai Marinaan tai Jumeirah Beach Walkille) ja kätevintä on mennä taksilla palmusaaren päähän Atlantis-hotellille, missä voi käydä syömässä tai vesipuistossa tai akvaariossa ja ottaa sieltä taksi takaisin. Monorail menee vain Palmun päästä päähän ilman metroyhteyttä, joten toisesta päästä joutuisi kuitenkin ottamaan taas taksin.

Palmusaaren uloimmalla kehällä (crescent) on myös loppuvuodesta auennut huippuhotelleja, jonne esim. The one and only Royal Mirage the Palmiin voisi mennä aamiaiselle ja nähdä siinä samalla Palmu + luksushotellin fasiliteetit, jos käy aamiaisen jälkeen kävelemässä uima-altaalla + rannassa.

Jos haluatte ravintola- tai brunssisuosituksia, niin kannattaa käydä Time Out Dubain nettisivuilla + ostaa paikan päältä uusin numero, siellä on myös muita ajankohtaisia vinkkejä.

Lapsen kanssa suosittelen lisäksi seuraavia:
Safa Park - suuri puisto jossa on ainakin pe ja la pomppulinnaa, polkuautojen vuokrausta, kameli- ja poniratsastusta ja paljon Dubaissa asuvia piknikillä. Al Wasl roadin sisäänkäyntiä vastapäätä on MacDonalds, josta voi käydä hakemassa piknik-evääksi vaikka salaatin tai MacArabia mealin.

Sharjah Desert park - tämä on kauempana Sharjahin emiraatissa, mutta taksi on halpa ja kuskin kanssa voi tehdä kiinteähintaisen diilin, että odottelee. Arabian eläimistöä hyvissä olosuhteissa ja hyvin näkyvillä, jyrsijöistä kojootteihin ja leopardeihin. Samalla alueella sijaitsee myös petting zoo, missä voi silitellä vuohia yms. Älkää missään nimessä menkö Dubain eläintarhaan, ainakin aikuisille tulee vaan paha mieli eläinten huonoista oloista.

Hyvää lomaa. Ja tosi kiva blogi.

Hertta
Lilou's Crush

Vierailija, miten kiva kuulla, että teillä oli hyvä loma! Minua jostain syystä kiehtoo valtavasti tuo keinotekoinen the Palm ja World-saaret -siinä on jotakin niin käsittämättömän järjetöntä tekeillä, että ei voi kuin ihmetellä.

 

ex-mrsDubai, wow, mahtavia asiantuntijavinkkejä, valtavat kiitokset! Täytyy ehdottomasti hankkia tuo Time Out Dubai, ja erityisen paljon arvostan myös noita kulkuvälinevinkkejä, hyvä kun ei tarvitse tuhlata aikaa kaiken selvittämiseen.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.