Valkoisemmat hampaat?

Lilou's Crush

Äiti miks sun toi hammas on keltanen? Kiekaisi tyttö automatkalla osoittaen kulmahammastani, jonka väri poikkeaa aikalailla muista valkoisemmista hampaista. -Se on sellainen supervahva hammas, tuumasin lapselle, mutta jäi sen verran mieleeni, että tässä sitä nyt asiasta napsuttelen.

Hampaiden valkaisuhan ei ole mikään uusi juttu, mutta itse en sellaista ole koskaan kokeillut. Suurimpana syynä se, että ei ole ennen juurikaan kiinnostanut, ja muutama pieni reiänalku, joiden hammaslääkäri sanoi voivan olla ihan rauhassa, kenties kovettuvat omia aikojaan eivätkä koskaan kasvakaan, mutta jotka myös estävät kaikenlaisten vaalennushommeleiden käytön.

Kuulisin siis tosi mielelläni kokemuksia, etenkin hammashoitajan/suuhygienistin suorittamista valkaisuista (onnistuisihn kuitenkin itse aikaansaamaan kokonaaman valkaisevan Popin kuningas-efektintai messevät vihlonnat, jos itse kokeilisin...)

 

Kuva: NatalieDee, Teeth Regret

Kommentit

MustHave

Mä kävin valkaisemassa hampaat "tehovalkaisulla" noin vuosi sitten. Menetelmänä oli laser valkaisu, suhteellisen kivuton mutta se vihlonta...Voi ei en edes tiennyt että vihlonta voi olla niiiiiiin kamalan tuntuista! Ystäväni on myös käynyt tehovalkaisussa eikä heillä kaikilla ole vihlonut yhtä pahasti, sekin siis tietty yksilöllistä :) 

Olin lopputulokseen kylläkin hieman pettynyt, tosin vuosien kahvin juoni ja tupakointi on vaikea pyyhkiä noin vain pois. Hampaistani ei tullut niin valkoiset kuin odotin, mutta kun sitä ei voi mitenkään ennustaa kuinka paljon kenenkin hampaat vaalenee, luutahan se hammaskin on :) Minulla on myös sellaiset keltaisemmat kulmahampaat, olen itsekseni miettinyt että josko seuraavaksi valkaisisin vain ne, tulisi sellaiset mahtavat hohtavanvalkoiset torahampaat :D 

Hertta
Lilou's Crush

Haha, aivan mahtava ajatus, hohtavanvalkoiset torahampaan :D Tosiaan,tuo vihlonta on aika pelottavaa. Ja en tiennytkään, että tuossa laserissakin on noita sävyeroja, luulin, että se vain valitaan jostain paletista :) paljon on opittavaa! Itse en polta vaan perimä on määrännyt nuo keltaiset torarit, ja niistä lienee VIELÄ vaikeampi hankkiutua eroon ;)

Lukihäiriö (Ei varmistettu)

Luin tosta, että puhut KULTAhampaasta ja mietin jo, et miks sulla on kultahammas :D

Mulla myös on aika keltaiset hampaat luonnostaan ja halusin vaalentaa niitä, mutta vaalennus pelotti, sillä en todellakaan halunnut näyttää juuri siltä, että hampaani on vaalennettu (vrt. pelottavan valkohampainen Audrina Patridge!), vaan kaipasin luonnollisempaa lopputulosta.
Päätin siis kokeilla Crestin 14 päivän valkaisukuuria (http://www.isosmile.com/epages/SATP.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/27102006...), sillä ajattelin, että tuskin kotikonstein tuloksesta voi tulla liian valkoinen. 14 päivän ajan pidin liuskoja 30 min kerrallansa ja huh, tuntuipa ne 2 viikkoa pitkältä. Ne liuskat suussa kun eivät varsinaisesti olleet ihan maailman mukavimmat, mutta eivät myöskään maailman hirveimmät. Lisäksi hampaat hiukan vihloivat, erityisesti juodessa kylmiä juomia huomasin suuren eron! Yleensä ei mulla ei vihlo yhtään. No, kuuri onneksi loppui aikanaan ja olin tulokseen ihan tyytyväinen (myös vihlonta lakkasin aika nopeasti!). Hampaani ovat nyt valkoisemmat, mutta eivät liian valkoiset. Olisin jopa kaivannut hieman enemmän muutosta... uskon kuitenkin, että hammasluuni on niin keltainen, että se kaipaisikin vielä vahvempaa käsittelyä. Tällä hetkellä olen siis suht tyytyväinen enkä jatkuvasti murehdi keltaisia hampaitani :) Saattaa olla, että tulevaisuudessa teen uuden valkaisun, joko crestin kuurin uudestaan tai sitten esim laser-valennuksen!

Suuhygienisti (Ei varmistettu)

Olen suuhygienisti ja muutaman kerran tehnyt valkaisuja. Kulmahampaat ovat luonnostaan sävyltään tummemmat kuin muut hampaat. Valkaisusta ja niiden turvallisuudesta ollaan montaa mieltä. Jotta hammas saadaan vaaleammaksi, täytyy se valkaista esim. karbamidiperoksidilla, jotta hammasluu vaalenee. Valkaisevat hammastahnat eivät täten valkaise hammasta, korkeintaan poistavat pinnallista värjäymää esim. syljen vaikutuksesta aiheutuvaa tummaa värjäymää. Itse olen valkaissut vain Yotuel tuotteilla. Näitä saa myös apteekista. Tulos on näillä on ollut luonnollinen eikä mikään jenkki-hymy. Valkaisussa on aina vaarana vihlonta ja varsinkin jos on ienvetäymiä, alkavia reikiä ja/tai paikkoja etualueella ei valkaisua kannata tehdä, koska varmasti vihloo eikä paikat vaalene kuitenkaan, vaikka hammas vaalenee. Valkaisu tehdään yleensä aina niihin hampaisiin mitkä näkyvät hymyillessä. Ennen valkaisua suun täytyy olla terve(hammaskivi pois, ei ientulehdusta, ei plakkia jne.)

Malia (Ei varmistettu)

Muutama vuosi sitten teetin hammaslääkärillä muotit ja hankin sieltä valkaisugeeliä. Geeliä laitettiin muutamina iltoina muottiin ja suuhun - hyi h....i mitä hommaa. Se tuntui ja maistui kamalalta, mutta kyllä kannatti. Hampaani valkaistuivat todella kauniiksi ja vaikutus näkyy edelleen hiukan. Olen pari kertaa hammaslääkärikäyntien yhteydessä ostanut lisää valkaisuampulleja, mutta koska homma on ikävää, ne on aina jääneet käyttämättä. Mutta nyt pitäisi ottaa itseä niskasta kiinni ja toistaa käsittely.

Kyllä valkoiset hampaat ovat aika kivat.

Millään Yotueleilla tai muilla hammastahnoilla (olen kokeillut kaiken läpi) ei tule mainittavaa muutosta.

Suosittelen hammaslääkärin käsittelyä :)

Suuhygienisti (Ei varmistettu)

Selvennykseksi vielä, että Yotuelilta löytyy sekä ammattilaiskäyttöön että kotikäyttöön tuotteita. Olen siis tehnyt valkaisuja ammattikäyttöön tarkoitetuilla tuotteilla, joissa on korkeammat pitoisuudet ja niitä saa käyttää vaan vastaanotoilla (ikeniin levitetään tällöin suoja). Apteekista ja useilta vastaanotoilta saa kotikäyttöön soveltuvia "geelejä", joita voi käyttää omien hampaiden mukaan tehtyihin muotteihin tai valmiisiin muotteihin. Youtuelilla on myös hammastahnoja, mutta kuten jo aiemmin totesin valkaisevat tahnat eivät oikeasti valkaise. Toinen usein käytetty valkaiseva geeli on Opalescence, tästä myös saatavana kotikäyttöön soveltuva. Tosiaan omien hampaiden mukaan voidaan tehdä muotit ja näin ollen valkaisun voi uusia esim. kerran vuodessa noin viikon ajan kotona. Kotituotteilla saadaan yleensä aikaan melko luonnollinen lopputulos, kun taas vastaanotolla vahvempi. Tietysti tulokset ovat yksilöllisiä. Usein valkaisun jälkeen hampaat vaalenevat vielä hiukan kuluvien päivien aikana ja mahdollinen kiilteen "laikkuisuus" tasoittuu.

Kimpassa

Oma hammasluuni on vahva, mutta keltainen. Hyvä homma on se, että olen selviytynyt elämässäni vain kahdella pienellä reiällä. Sen verran on hampaiden sävy kuitenkin häirinnyt, että vuosi sitten hammaslääkärillä valkaisin. Lopputulos oli pari astetta kirkkaampi ja valkoisempi. En tiedä huomasiko kukaan muu uusia legojani, mutta oma hymy tuntui huomattavasti fressimmältä. Toimenpiteen jälkeen kivisti varsinkin etuhampaita päivän verran. Ja kahviahan piti välttää, taisin sortua toisena päivänä.

Apteekin hammastahnoja olen kokeillut vuosien varrella, minkaanlaista tulosta ei ole näkynyt. Nyt sitten ystävä kiikutti tuliaisina jenkeistä Crestin valkasevia liuskoja. Vielä en ole kokeillut, mutta ensi viikolla suunnittelin aloittaa projekstin kesäksi valkoisemmat hampaat. Nämä Crestin liuskat ovat keränneet kehuja ystäväpiirissä ja hinta on naurettavan halpa. Raportoin kuinka käy.

Hertta
Lilou's Crush

Lukihäiriö, hih, on mulla ollut kultahammaskin :) Tosin vain pieni sydän kulmahampaassa, se killui siinä peräti 15 vuotta, kunnes tipahti ja kai söin sen -tarina ei kerro, minne se päätyi.  Nuo Crestit ovat tosiaan saaneet paljon kehuja, onpa kiva kuulla, että sullakin toimi hyvin!

Malia, voi kivat ne ois, ne valkoisemmat! Mua vaan tais just nyt alkaa hirvittää, maku ja vihlonta, auu. Mutta hammaslääkärille tosiaan taitaisin uskaltautua joskus, kun ne reiänalut on kunnossa. Tai suuhygienistille, kuka ammattilainen niitä tekeekin, olen niin poropeukalo!

 

Suuhygienisti, oeln noista ammattilaisella teetetyistä muoteista kuullut myös, että ovat tosi paljon mukavammat käyttää, kun ovat ihan mittatilaustyötä, eikä geeliä ilmeisesti mene niin paljon ikeniin tuossa tapauksessa? Ja nyt sain vielä yhden syyn visiteerata mahdollisessa operaatiossa suuhygienistillä, sillä näen jo laikkuhampaat itselläni oman yrittelyn jälkeen :D

 

Kimpassa, voi sua onnekasta: mulla on heikko ja kulmat keltaiset. Perintönä riksrakspoks-hampaat. Ja äitini oli ekalta ammatiltaan hammashoitaja, joka oli erikoistunut lasten hampaiden huollon opettamiseen, eli tosiaankin osaan pitää huolta purukalustosta.  Mutta samasta vaivasta kärsi hänkin (suutarin lapsella ei kenkiä, meillä hampaat aika huonossa jamassa ;) Hei tule tänne ehdottomasti kertomaan miten crestit toimi! Jee!

Cherry (Ei varmistettu)

Loistavaa, kiitos! Arvaa onko ajankohtainen ajatus itsellä näin häiden alla! Piti juuri postailla.. ehkä jäänkin väijymään tänne vastauksia ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on luonnostaan aika keltaset hampaat ja kahvi on vaan pahentanut asiaa. Nuo valkaisuliuskat, mistä joku mainitsi, eivät toimineet minulla... Kuulemma kuluttavat myös kiillettä aika lailla, vaikka mikäpä menetelmä ei kuluttaisi.

Anna
Ai niin!

Ite en ole uskaltautunut suoranaiseen valkaisuun, mutta pelkkä suuhygienistin tekemä tehopuhdistus vaikuttaa paljon! 

Ananas
Ananas ja Kookos

Tulin Crestejä kehumaan. :) Tein joskus muutama vuosi sitten noilla Crest White Strips -liuskoilla valkaisun ja hyvin toimi. Muistaakseni mulla oli joku 14 päivän setti, mutta pidin välipäiviä ja liuskat kestivät siis lähes kolme viikkoa. Lyhensin myös vaikutusaikaa vähän, eli en pitänyt liuskoja kerralla suussa niin pitkää aikaa kuin ohjeessa neuvottiin. Mitään vihlontaa ei tuntunut ja olin tulokseen tyytyväinen. Sopivasti ilme kirkastui ja olin valkaistumiseen tyytyväinen, mutta ei mielestäni hohtanut kuitenkaan mitenkään huomiota herättävänä Hollywood-hymynä. Muutama kuukausi sitten tein taas valkaisun uudestaan, samaa Crestiä käyttäen. Parin-kolmen vuoden välein tuntuisi siis ainakin toimivan ihan turvallisesti, enkä usko hampaideni vahingoittuneen mitenkään.

Tuhkimo (Ei varmistettu)

Tämän karbamidiperoksidin saa kotikäyttöön kätevämmin kynä muodossa. Valkaisukynällä voi vaalentaa hampaita juuri sen verran kun haluaa. Ja jos ja kun lähtökohta on se, että kaikki hampaat ei ole saman värisiä niin voit vaalentaa tummempia hampaita enemmän. Näin saa kaikki hampaat saman värisiksi.
Nämä muottijutskat ei muuta hampaitten värieroja vaan värierot säilyy. Pirun näppärä systeemi tämä valkaisukynä. Kyniä myy aika moni ja hinnat vaihtelee rajusti. Itse tilasin www.ideapuoti.fi kynän hintaan 19,90 ja olen viikon jälkeen TOSI tyytyväinen. Aamuin/illoin sivelyt hampaisiin ja parin päivän päästä sulho kysyi että "onko sun hampaat vaalenneet?" On ne!

Kynä on helppo käyttää. Tulee vähän mieleen kynsien lakkaus kun siinä kynän päässä on sellainen pieni suti johon annostellaan valkaisugeeliä kiertämällä kynän päätä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Moikka,

Älä vaan haksahda mhinkään kyniin tai muihin, mikään muu tuote EI valkaise hampaita kun peroksidi kun sitä pidetään hampaassa hetken.
Ite oon valkaissut hampaani Crestin tuotteilla, joista uusin ja tehokkain on Supreme professional, jonka tilasin kokeeksi kuukausi sitten täältä: http://www.dentalhealthessentials.com/servlet/the-5/crest-whitestrips-su...

Ekaa kertaa valkaisin hampaani opiskellessani jenkeissä 2006 ja muutaman vuoden jälkeen koin et taas on aika valkaista. Se mun täytyy sanoa, ettet voi uskoa kuinka paljon kehuja oon saanut ekan valkaisukerran jälkeen hampaistani! Suosittelen!

PS, värierot ei säily trust me

Miss Miami (Ei varmistettu)

Kannattaa ottaa selvää ennen kuin tietää "IHAN VARMASTI"
Näissä nykypäivän valkaisukynissä on tehoaineena karbamidiperoksidi...Voisikohan se olla peroksidia?? Hmm.....

Ja värierot kyllä on kyllä varmasti poissa kun saat valkaisussa pimeässä loistavat "neonhampaat"

Näitä kyllä jenkkilässä näkyy päivittäin.

Just pisti silmään uusin ja tehokkain maininta.

Itse olisin hieman huolissani jos porukat tulee sanomaan että opas sulla valkoiset hampaat ; )

Paljonkohan näitä tilauksia jää tullin haaviin jotka tulee USAsta.. enpä osaa sanoa.

Johannes (Ei varmistettu)

Hei,

Hampaissani alkoi selvästi jo näkymään kahvin litkiminen ja sauhuttelu, joten viimeiseen 5 vuoteen en ole kauheasti purukalustoa näytellyt hymyillessäni. Meinasin mennä jo hammaslääkerille valkisuttamaan hampaani, mutta sitten kun googlettelin tovin ja selailin jenkkifoorumeita, sain bongattua lupaavan tuotteen joka ei vahingoita kiillettä. (youtubesta löytyy muuten arvosteluitakin)

Hetken selattua eri verkkokauppoja, päädyin tilaamaan suoraan jenkeistä (www.dentist.net) Crest 3D Whitestrips Professional 20-päivän valkaisukuurin. Postimaksuineen hintaa paketille tuli alle 60e. (Otin kahdesta kuljetusvaihtoehdosta sen nopeamman, 20$).

Kesti noin pari viikkoa ja paketti oli noudettavissa postista. Ei ollut tullin kautta mennyt, lieneekö siinä syy että olivat kirjanneet lähetyksen arvoiksi 20e. Tullimaksu ei olisi kyllä ollut kovin iso, mutta extra työ aina lähteä sinne asioimaan. Äkkiä kotiin ja paketti auki, ja siellä oli mitä pitikin.

Kuten paketin mainospuheet lupasivat, jo 3 päivän käytön jälkeen hampaani olivat muutaman asteen vaaleammat. Nyt 14 päivän jälkeen tulos on todella hyvä. Kahtena päivänä hampaita hivenen vihloi hoidon jälkeen, mutta sekin oli ohimenevää.

Suosittelen lämpimästi kaikille vastaavaa tuotetta.

-J

Vierailija (Ei varmistettu)

Hampaiden valkaisu kotona itselläni toimi yhtä yhtä hyvin kuin hammaslääkärillä tehtynä. Ainoa ero oli hinta.. http://www.hampaidenvalkaisukotona.fi/

Anna M (Ei varmistettu) http://hampaidenvalkaisukotona.net/

Hampaiden valkaisu tuotteita on nykyisin jo paljon helpompaa saada kuin muutama vuosi sitten. Nykyisin apteekkituotteita ja luontaistuotteita myyvien verkkokauppojen valikoimista löytyy jo monia hyviä hampaidenvalkaisu tuotteita, jotka sopivat monen kukkarolle. Täältä löytyi hyvä artikkeli mitä aineet sisältävät ja mitä sivuvaikutuksia hampaidenvalkaisuaineilla voi olla http://hampaidenvalkaisukotona.net/

Saana85 (Ei varmistettu)

Itse tilasin 3DWhite.fi:stä Se näyttää olevan crestin hammasvalkaisu tuotteiden suomen nettikauppa. Itsekkin olen todennut, että ainut kotivalkaisu tutoe joka toimii on just Crestin valkaisutuotteet. Verrattiin muuten kaverin kanssa hampaita, kun se oli käyny ammattivalkaisussa ja itse olin käyttäny Crestin Professional effectsiä ni mulla oli jopa valkoisemmat hampaat. :) ja paljon halvemmalla.

JossuH (Ei varmistettu) http://www.naistenhuone.com/hampaiden-valkaisu-kotona/

Nuo Crestin tuotteet alkoi kiinnostamaan muakin. Aikaisemmat kokemukset on olleet sen suuntaisia ettei liuskoista ole oikein mihinkään ja ainoa tapa saada valkoisemmat hampaat on käyttäää muotti/valkaisuaine yhdistelmiä. Kunhan edellisen Dentaworks valkaisun (joka oli kyllä oikein hyvä)vaikutus alkaa joskus heiketä niin täytyypä kokeilla noita noita Crestin liuskoja.

HanneMaa (Ei varmistettu)

Täytyy tulla kommentoimaan itsekin noita Crestin tuotteita...juuri nimittäin luin miten joku brittimies oli saanut aikaiseksi reiän kurkkuunsa nimenomaan Crestillä. Kiva kuitenkin kuulla, että ihmisillä on kuitenkin hyviä kokemuksia. Ehkä kyse sitten oli vaan siitä, että mies oli pitänyt valkaisua suussaan liian kauan, tiedä siitä sitten. Onko kenelläkään vinkkejä hieman luonnollisemmista valkaisujutuista? Itse nimittäin tilasin Warpaint jauheen täältä: http://www.whitening.nu/fi/ ja pitäisi käydä se noutamassa pian. Noi valmistusaineet ainakin kuulostavat paremmalta kaiken maailman peroksideihin verrattuna.

Kommentoi