Tapas-ilta ystävien kanssa eli Kotirouvailua vol.2!

Ma-material Girl

Olimme kutsuneet keskiviikkona ystäväpariskuntamme syömään. Ruokalistaa suunnitellessani, kertoi kollegani Tapas-kirjasta, jonka hän oli juuri ostanut. Hetken päästä kirja oli kainalossani (lainassa) kotiin ja menu oli päätetty!

Aloitin ruoan valmistuksen jo edellisenä iltana, joka osoittautui korvaamattomaksi pelastukseksi keskiviikkona! Olin ajoittanut kynsihuoltoni 20min työvuoron päättymisen jälkeen (Keskusta-Kallio) ja ohjeistanut poikaystäväni valmistamaan lohkoperunat ja lihavartaat, koska hän pääsi minua pari tuntia aikaisemmin kotiin. Kynsihuollon jälkeen soitin tilannetsekkauksen ja mooooonen tuut-tuut-tuut-äänen jälkeen poikaystäväni vastaa unenhiekat silmissään! Hän oli torkahtanut pariksi tunniksi, ennen kuin oli kerennyt aloittamaankaan ruoanvalmistusta. Nyt naurattaa, mutta kyseisenä iltana ei ;) Kuin ihmeen kaupalla saimme kuitenkin ruoat (about) valmiiksi, ennen kuin ystävämme saapuivat ja herkutteluilta sai alkaa.

Ruokajuomaksi valittiin italialainen punaviini, josta teille kerrottavaksi olisi ehkä kannattanut kysyä juojien mielipide.. Itse nautiskelin (rakkaan poikani takia) makuvesiä, joista toinen oli maustettu kurkulla ja toinen sitruunalla. Mielestäni hiilihapottomat vedet ovat paremman makuisia kuin hapolliset ja näin valitessa on (edes teoriassa)  närästyskin vältettävissä :)

Menu oli

Suolattuja lohkoperunoita ja Aiolia

Porsaanlihavartaita ja sitruunaista jogurttikastiketta

Perunatortilla

Tomaatti-basilika-bruchettaa

Tomaattinen leipäsalaatti Panzanella

Chilimaustetut lihapullat tomaattikastikkeessa

Jälkiruoaksi saimme Tom&Jerry´s valkoista (muistaakseni) vaahtokarkkijäätelöä, jossa oli valkosuklaakarhuja (!) sekä pähkinäpyörrejätskiä.

Nam. Kymmenen kiloa painavalla masulla uni tuli helposti!

Kiitos ihanat ystäväisemme! Otamme pian uusiksi!

 

Kommentit

Vieras kiittää (Ei varmistettu)

Kiitos oli tosi mukava ilta ja herkulliset tarjottavat. Porsaanvartaat sitruunajugurttikastikkeella ja salaatti olivat superhyviä! Jäätelöä sitten meillä tarjolla... ;)

Mindeka
Ma-material Girl

No entäs toi viini? Oliko mistään kotoisin? Voi sitten suositella TAI varoitella muita ;)

Kiitos sinulle Rakas Ystäväni <3 Aurinkoista viikonloppua ja muista varoa Aprillipäivän piloja!!

P.S. Pian syödään jätskit ja opetellaan (= opetat mua) ne linkit tänne juttuihin..

Kommentoi