Miksi valitsen junan?

VR ei ole tällä hetkellä kovin positiivinen asia suomalaisten ihmisten mielissä. Itsekin olen useasti todennut, että jos haluan olla varmasti ajoissa perillä, otan mieluummin bussin. Samalla olen päivitellyt sitä, miksi Italian junia mollataan. Italiassa junat toimivat kuin unelma. Ne eivät maksa juuri mitään, ne eivät paljoakaan myöhästele, ja niillä pääsee ihan kaikkialle!

No mutta se siitä mollaamisesta. Olen nyt istunut 2,5 tuntia bussissa. Olin unohtanut, miten kamalaa bussimatkustus on. Täällä on kylmä, tämä pomppii ja niska tulee kipeäksi, jos erehtyy nukahtamaan. Matkan hinnatkin ovat nousseet ihan älyttömiksi. Sama ongelma on tosin junissakin.

Bussimatkustuksesta järkyttyneenä päätin listata junan hyviä puolia:

* Se kulkee tasaisesti. Pystyy siis lukemaan ilman, että tulee huono olo

* Mokkula tai pendolinonetti toimii kohtalaisesti, joten samalla voi tehdä esimerkiksi töitä. Bussissakin onnistuu, mutta tietokoneen pitäminen sylissä on epämiellyttävämpää kuin junan pöydällä. Bussissa voi myös tulla tietokoneen näyttöä tuijottaessa huono olo.

* Junasta saa ostaa kahvia (olkoonkin kiskurihintaista ja pahaa!) ja siideriä tai vaikka salmiakkia.

* Juna on ympäristöystävällinen.

* Jos nukahtaa junassa, ei pää rojahda jatkuvasti alas niin, että tiedossa on hirveät niskakivut.

* Junalipun voi ostaa junamaatista, joten ei tarvitse jonottaa ostaessaan lippua.

* Numeroitu paikka takaa istumapaikan.

* Junan lämpötila on yleensä sopiva, eikä mistään tule kylmää viimaa päälle.

* Junan vessojen käyttäminen on huomattavasti miellyttävämpää kuin bussin vessojen.

Olkoon siinä ainakin alkuun. Miten minä kestän vielä paluumatkan tässä bussissa? Taidan tehdä saman kuin kaverini: ottaa aamubussin, jotta suurin osa ajasta menisi nukkuessa. Siitä saattaa tulla niska kipeäksi, mutta olen valmis ottamaan sen riskin.

Kommentit

Always / Never

Voi kaikki ne kerrat, kun olen junat kironnut, kun olen ollut tunnin myöhässä jostain tai palelluttanut varpaani pakkasessa odottaessani jotain myöhässä olevaa vaihtoyhteyttä! Mutta siitä huolimatta oon samaa mieltä. Junat on myös nopeampia. :)

Tosin jostain syystä suosin aina HKI-TURKU -välillä bussia, koska express-vuoro kestää saman verran kuin junakin, ja ne bussit eivät yleensä ole kovin täynnä, eivätkä pysähdy matkalla kertaakaan. Saa siis nukkua rauhassa.  (Pystyn nukkuun paremmun bussissa kuin junassa. Junat on liian valoisia, ja lisäksi aina joku kulkee ohi vessaan tai jonnekin ja se joskus haittaa. :D

Ai niin, ja yksi iso plussa busseille. Niillä pääsee melkein perille asti, junalla jää 100 kilsan päähän. :( Sikäli bussivuorot on tosi tärkeitä..

Luminosa

Junista on myös paljon parempia muistoja kuin busseista!

Se on totta, että kyllä busseja tarvitaan. Ainakin niin kauan, kun junaverkko ei muutu täällä laajemmaksi. Siitä huolimatta junat on miellyttävämpiä. En käytä busseja Turku-Helsinki-välillä kuin erikoistapauksissa. Pidän siitä, että viereeni tulee minibistro, josta saan ostaa kahvia. <3 Toisaalta en myöskään oikein saa enää kummassakaan välineessä nukuttua. :/

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.