Bar Molotov: sipsejä ja sunnuntaikalja

Jos unohdetaan se, että kaverin futisjoukkue hävisi juuri viereisellä kentällä matsinsa 8-0 (kyllä kahdeksan-nolla), oli sunnuntai täynnä valoa ja iloa. Päätimme porukalla piipahtaa läheisessä Bar Molotovissa, jossa kukaan meistä ei ollut vielä käynyt, vaikka paikasta oli kuultu paljon hyvää. Ohjelmassa siis sunnuntaiolut ja sipsejä. Kevätaurinko siivilöityi ikkunasta, tunnelma oli mitä mainioin. Pölyiselle Vaasankadulle kannettiin ensimmäiset terassipöydät ja tuolit. Oi. Tänne eksyn uudemmankin kerran.

Mikä? Bar Molotov on vanhan lihakaupan tiloihin Helsingin Vaasankadulle perustettu tyylikäs, mutta olohuonemainen baari.

Kenelle? Asiakaskunta oli monenkirjavaa keski-ikäisistä istuskelijoista krapulaansa voivotteleviin sohvilla löhöilijöihin. Tiskillä käytiin hyväntuulista turinaa sekä asiakkaiden että mukavan isännän kanssa.

Ilmapiiri? Riisutun tyylikkään sisustuksen tekee kodikkaaksi pienet yksityiskohdat, klassikkokuvia kuten Barbarellan japaninkielinen juliste, Sonic Youth. Seiniltä kurkkivat myös David Bowie ja The Smiths. Erityismaininta takaseinän maisematapetista, josta piilotettuna saattaa löytää naistenhuoneen oven. Tunnelma oli rento ja raukea, kaiuttimista soi tuttuja indiebiisejä ja viereisessä pöydässä pelattiin Laiva on lastattu -peliä.

Herkullisinta: Olutvalikoima on kiitettävä. Hanasta saa kotimaisen lisäksi Stellaa ja Hoegaardenia ja jääkaappi oli täynnä erikoisoluita. Mutta mikä parasta: tiskiltä sai brittireissuilta tuttuja Kettle Chips -perunalastuja! Myynnissä oli myös Salty Dog -naksuja, joita osa sipsihulluiksi tunnustautuvasta porukastamme kehui vuolaasti. Päädyimme kuitenkin rouskuttamaan Kettlejä, joita myytiin reilunkokoisissa pusseissa. Viihdyimme maistelemassa parin tuopposen ja sipsipussin verran. Tulos: pippurisipsit päihittivät juustosipsit pienellä hilkulla.

P.S. Saman iltapäivän aikana keksittiin myös iisihaasteen osa 9: Kappale jonka osaat tanssia: Leipuri Hiiva

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Poikkesimme työporukkamme Kalliokierroksella kyseisessä baarissa, viime vuoden loppukesästä, ja myös me tykkäsimme kovasti! Yleinen fiilis tosiaan oli rento ja minun mieleeni jäi ne vanhahtavat tuolit ja sohvat sekä (mahtava!) puuterihuoneen naamiointi satumetsäksi. I like! Plus, että baarimikko loihti tostanoinvaan (myös meille viidelletoista)  janoisille kiertäjille drinkkejä siihen tahtiin, ettei kukaan kerennyt edes jonoa tiskille muodostamaan.

Suosittelen!

 

Anna Karhubear

Meille kans satumetsävessa! Kiinnostaisi tietää, onko miestenhuone yhtä inspiroiva...

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.