Parhaat musavideot 2010

Hyvä musiikkivideo inspiroi ja oivaltaa. Se vie keskinkertaisen biisin uudelle tasolle ja nostaa huippukappaleen pakahduttavaksi. Nämä musiikkivideot sykähdyttivät vuonna 2010.

Arcade Fire: The Suburbs

 

Ajatuksia herättävä video nostaa pintaan menneisyyden haikailun–ensirakkauden, pelon ja nuoruuden vimman. Spike Jonzen ohjaama filmi on enemmän kuin musavideo. Se on pienoiselokuva.

OK Go: This Too Shall Pass

 

Kekseliäistä musavideoista tunnettu bändi osoittaa taas taidokkuutta yhden oton tekniikalla. Hauska video pakko katsoa heti uudelleen! Kunpa vain bändin musiikki yltäisi nerokkaiden videoiden tasolle…

James Blake: Limit To Your Love

 

Herkkä ja mystinen video tukee täydellisesti yhtä loppuvuoden parhaista kappaleista. Biisi on coverversio Feistin kappaleesta. Polvet veteläksi vetäneen Jamesin levy ilmestyy helmikuussa.

M.I.A.: Born Free

 

M.I.A, Born Free from ROMAIN-GAVRAS on Vimeo.

Kliseisistä aineksista saa aikaan kaunista, kun sen tekee tyylillä. Ärhäkkä video poistettiin YouTubesta väkivaltaisen sisällön takia – varaudu rujoon ja hätkähdyttävään materiaaliin.

Mikä musiikkivideo oli sinusta viime vuoden unohtumattomin? Entä mikä musavideo on aikojen hienoin?

Kommentit

johanna
palstapalsta

Viime vuoden parasta musavideota pitää miettiä, mutta ainakin Dovesin There goes the fear kuuluu niihin hienoimpiin trikkikuvien ja hyvän leikkauksen takia.

http://www.youtube.com/watch?v=nUttSVG99BM

 

 

Anna Karhubear

Totta, mahtava biisi ja upea video - puhumattakaan the leffasta josta se oli tuttu (mutta muistaakseni biisi on julkaistu alunperin jo 2000-luvun alussa, t: takakireä musanörtti). Saat jatkossa Johanna muuten lisättyä videon upotettuna kommenttiin kätevästi näin: valitse videonupotus-työkalu (eli tuo kommenttikentän kolmas oikealta) ja liitä siihen youtuben osoitekentästä kopioitu osoite. Tadaa!

Kommentoi