Ei punnerruskammoisille

Pumpui

Kirjoittaja lähti bootcamp-tunnille ja löysi koululiikuntapelkoisten painajaisen.
 

Olen pohjimmiltani melko laiska liikkuja. Jos kukaan ei ole komentamassa, kannustamassa tai syyllistämässä, en saa itsestäni täysiä tehoja irti. Yksin juostut lenkit tuppaavat jäädä lyhyenlaisiksi, eivätkä puntitkaan nouse yhtä reippaasti jos kukaan ei ole seurana. Joukon paine saa minut yrittämään kovemmin. Siksi keksinkin ilmoittautua bootcamp-kuntotunnille.

Bootcamp-tuntien esikuvana toimivat armeijan kovaotteiset kuntoharjoitukset. Niissä ei hypitä populaarimusiikin tahdissa tai, auta armias,  keikuteta hymyillen takamusta kiinteytymistarkoituksessa. Testitunnin sisältö oli kuin suoraan koululiikuntakammoisen pahimmista painajaisista: varttitunnin lämmittelyjuoksua ja -hyppimistä salia ympäri ja kolme varttituntia lähes tauotonta punnertamista, hyppimistä, kyykkyjä ja monenlaisia lihasharjoitteita.

Vaikka meno ei ollutkaan samanlaista kuin yhdysvaltalaisissa elokuvissa, joissa kessu huutaa ja pistää alokkaat punnertamaan kuralammikossa, sai tunnilla kyllä hien pintaan ja lihakset tutisemaan. Ohjaaja kyllä huusi, mutta pelkästään kannustukseksi.

Bootcamp-treenissä kuntoilusta on riisuttu kaikki krumeluuri, jonka ympärille ryhmäliikuntatunnit yleensä rakennetaan. Askelsarjojen ja seurattavan musiikin puuttuessa pääsee keskittymään puhtaasti tehtävään liikkeeseen ja sen vaikutuksiin kropassa. Askeettisuudella on puolensa, mutta toiminnallisuuden puuttuessa punnertamisesta voi tulla pidemmän päälle tylsää. Muiden harrasteiden tukilajina rääkki voi olla omiaan, liikuntaohjelman ainoana numerona bootcamp varmasti karkottaisi useat iäksi kuntoilun parista.

En voi sanoa suoranaisesti rakastuneeni bootcamp-henkiseen treenaamiseen, mutta niinä päivinä kun keskittymiskyky ei riitä monimutkaisiin harjoitteisiin tai motivaatio yksin salilla ahertamiseen, tämä voi olla varteenotettava vaihtoehto. Tai ehkä sitä voisi joskus lähteä maailmalle, jossa bootcamp-treenin ympärille on rakennettu kokonaisia leirejä. Mikä olisikaan parempi tapa viettää lomansa kuin herätä kukonlaulun aikaan alikessun rääkymiseen, punnertaa mudassa ja juosta lenkkejä siisteissä riveissä harmaassa collegeasussa?

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.