Himonettishoppaajan tunnustukset

Pumpui

Hei, olen Lotta ja olen nettiostosriippuvainen.

En harrasta kaupungilla ja kaupoissa pyörimistä, suorastaan inhoan sitä, mutta netissä vingutan luottokorttiani aivan surutta.

Nettiostosten tekeminen tuntuu vähän siltä kuin ei ostaisi mitään oikeasti. Vähän vain klikkailen ja sitten tilaus jo lähtikin. Amazon muistaa luottokortin  numeron ja osoitteen, ja jos ei sillä kerralla mitään ostakaan, ainakin järjestelmä muistuttaa pian että näitä katselit viimeksi, ostaisit nyt.

Ja minähän ostan. Ostin turhan hintavan mutta älyttömän hienon fleecehupparin. Hauskat kengät Javari.co.uk:sta, kun kerran ei tullut edes postimaksuja. Kirjoja. Paitoja. Lisää kenkiä. Vähän elokuvia ja lisää kirjoja. Lisää huppareita.

Olin alkuviikosta saikulla. Ja mitä tein? No tietenkin nettishoppailin. Kulutin sata euroa - ravintolisiin ja proteiinijauheisiin! Nyt postissa odottaa sali-Make-kokoinen laatikko palautumisjuomajauhetta, omega-3:a ja ties mitä kummallisuuksia. Taidan laittaa miehen hakemaan sen, itse en kehtaa.

No, sentään prodet menevät hyvään käyttöön ja tulevat tarpeeseen. Toisin kuin se yksi hetkellisessä mielenhäiriössä tilaamani pinkki-musta-tuulitakki, joka on a) liian pieni b) hiostava ja c) niin ruma, että jopa ulkonäköpoliittisesti korrekti ystäväni äityi sitä kauhistelemaan.

Mitä te ostatte ja, ennen kaikkea, miten saatte kontrolloitua ostamistanne?

Edellisellä kerralla tilasin Fitnesstukusta vain 5 kg jauheita. Nyt taisi tulla 12 kiloa. Hups.

Kommentit

Aurora Pöntinen

Hmm, olen ehkä hieman huono kommentoimaan kontrollointia nettishoppailun suhteen (se on niin helppoa, tänäänkin ostin yhdet kengät...), mutta varjellakseni palstaa lukevaa äitiäni slaagilta yritän rajoittaa kaikkea tuhlaamista siirtämällä palkan tullen rahaa toiselle tililleni, johon en pääse käsiksi. Ei tule shoppailtua, kun vetää tilin tarpeeksi minisaldolle noilla tilisiirroilla :)

Lotta Katariina
Pumpui

Hyvä taktiikka! Minun varmaan pitäisi laskea Visan luottorajaa niin pysyisi tolkku näissä hommissa :)

iinalaa
jazznails

Itselläni on ihan sama vika. Varsinkin kun lainanhoitotili on samassa pankissa kuin käyttötili, klik vaan ja olen ottanut asuntolainatililtä rahaa käyttötilille ja voin ostaa vähän lisää glitteriä.

Nyt tartteis saada velat omalle tilille hoidettua ja sen jälkeen alan siirtää rahaa toisessa pankissa olevalle tilille, johon minulla ei ole korttia. Sitten tulee ainakin vuorokauden pakollinen harkinta-aika ennen ostosta.

MaijaHii (Ei varmistettu)

Kirjoja. Klik-klik-klik. Jonkun verran myös vaatteita, koska inhoan kaupoilla pyörimistä.

Eräs paheeni ovat erilaiset konsertit tai muut esitykset, varsinkin musikaalit. Vähänkö niihin on helppo päättää lähteä kun lippu on kahden klikkauksen päässä.

Lotta Katariina
Pumpui

Ah, konsertit ja esitykset. Ne ovat kyllä pahoja. Sentään en ole sortunut samaan kuin eräs ystävä, joka osti parit konserttiliput mutta ei tullut ajatelleeksi että Pariisissa järjestettävään konserttiin päästäkseen pitäisi kai ostaa myös lennot ja hotelli!

Ritalin (Ei varmistettu)

LOL, Lotta. en tiennytkään! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.