Uusi sankarini

Pumpui

Fanny "Bobbie" Rosenfeld (1904-1969) ei ollut  mikään turha mimmi.

Naisurheilijana 1920-luvulla ei varmastikaan ollut helppoa. Naisten paikkahan oli kotona, eikä missään nimessä ainakaan raskaiden fyysisten urheilusuoritusten parissa. Venäjällä syntynyt Fanny, joka sai lempinimen "Bobbie" polkkatukkansa ansiosta, oli kuitenkin toista mieltä.

Kanadaan nuorella iällä muuttanut Bobbie oli paitsi uuden kotimaansa kirkkaimpia yleisurheilutähtiä myös yksi parhaita softballin, koripallon, tenniksen - ja jääkiekon pelaajia. Jääkiekon! 20-luvulla! Itse haaveilin lapsuudessani jääkiekkoilijan urasta, mutta kaupungissa ei edes ollut naisten jääkiekkojoukkuetta, melkein 70 vuotta Bobbien lätkäuran jälkeen.

Bobbie osallistui vuoden 1928 kesäolympialaisiin, joissa ensi kerran naisten yleisurheilu oli mukana, tosin näytöslajina. Kaksi mitalia voittanut Bobbie oli yksi syy siihen, miksi olympiakomitea vakuuttui siitä, että naistenkin yleisurheilu on ihan oikeaa urheilua. Kunniakkaan urheilu-uransa jälkeen Bobbie jatkoi raja-aitojen murtamista ja hänestä tuli yksi historian ensimmäisistä naispuolisista urheilutoimittajista.

Bobbie saakoon kunnian olla tämän kevään inspiraationi ja sankarini. Paitsi menestynyt urheilija ja kirjoittaja, hän oli  myös hemmetin tyylikäs, kuten kuvasta näette!

 

Kommentit

Julia Thurén
Toimitus

Wow, Bobbie vaikuttaa kunnon mimmiltä! Fanitan! (Lisäksi se näyttää vähän Placebon laulajalta, Bryan Molkolta, jota myös fanitan.)

Lotta Katariina
Pumpui

Niin näyttää :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.