Historiallinen humalainen Vesa Keskinen

Rönsy

Röhnötän telkkarin ääressä ja taidanpa blogata siitä telkkariaiheesta, eli Maria! -ohjelmasta. Ja kun on tämä läppäri tässä sylissä, voin samalla jakaa kauhistusta ohjelman vieraan, Vesa Keskisen, kännisyydestä ja naamahiestä kymmenien facebook-kavereiden kanssa.

On pitkään ihmetyttänyt tämä ohjelma. Tälle on tapahtunut (tai tehty) hämmästyttävän konkreettisesti se, mitä viestinnän oppikirjoissa kutsuttiin tabloidisaatioksi. Seiskautuminen voisi tietysti olla hyvä suomalainen sana samalle ilmiölle. Tämä ohjelma oli ennen Ylellä ja tässä oli vakavia vieraita. Ja tässä on yhä tuo Maria, joka soittaa levyjä Radio Helsingissä ja kirjoittaa kolumnia Imageen ja on kaikin tavoin cool. Jos minä olisin viestinnän proffa, ottaisin heti Maria-show'n esimerkiksi tabloidisaatiosta ja näyttäisin tämänpäiväisen Vesa Keskisen haastattelun luennolla.

En yhtään tuhahtele Seiskalle tahi Maria-show'lle. Päinvastoin: kummatkin ovat tarjonneet aivan uskomattomia mediaelämyksiä minulle. Molemmissa on monet kerrat ollut kysymyksiä, lausemuotoja ja sitaatteja, joita en koskaan uskonut näkeväni. Joskus niiden seuraaminen on tuntunut jopa historialliselta: nyt luen tai katson jotain sellaista, jota ei Suomen mediassa ole koskaan ennen nähty. Että tässä todistetaan tiettyjen rajojen uudelleenvetämistä. Olen jäänyt tuijottamaan suu auki, saamatta sanaa suustani. Yhtään arvottamatta.

Seiskassa näitä virstanpylväsjuttuja on ollut useita, mutta valitettavasti ainoa jonka nyt muistan oli se, kun Räikkösen pariskunta oli kai vienyt palmun Hietalahdessa sijaitsevan kerrostaloasuntonsa rappukäytävästä asuntoonsa ja paparazzi oli kuvannut sen Räikkösten parvekkeella. Jutussa oli sitten kuvissa huonekasvi ympyröitynä, ensin rappukäytävässä ja sitten lasitetulla parvekkeella, ja hyvin seikkaperäinen selostus tapahtumien kulusta ja päivämääristä ja kellonajoista.

Maria-show'ssa näitä on ollut ainakin jokunen Tuksun haastattelukerta, viimeksi se viimeviikkoinen. Joel Hallikaisen internet-uhkaajan läksytys oli niin hevi, etten ihan kokonaan pystynyt katsomaan. Siinä luotiin uusia käytänteitä julkiselle katumukselle, läksytykselle ja anteeksiannolle. Ja tänään tämä lähes sammumispisteessä sopertava kyläkauppias suorassa lähetyksessä.

Tässä yhteydessä on kyllä mainittava myös Ilta-Sanomien erikoistoimittajan Rita Tainolan viimekesäinen analyysi Mel Gibsonista. Jutussa hän kertoi, miten tutustui näyttelijätähteen ja sai nähdä kahdella haastattelukerralla tämän molemmat puolet: tavallisen ja krapulaisen. Semmoista juttua ei täällä ollut ennen kirjoitettu – eikä vain siitä syystä, että tuskin kukaan muu suomalainen kuuluu Mel Gibsonin ystäväpiiriin.

Mitäs muita näitä olisi? (90-luvulla tietenkin Hyvät, pahat ja rumat.)

Kommentit

KameleonttiHki

Ihan samat fiilikset oli minullakin, että tässä on vaihteeksi yksi legendaarisimpia tv-hetkiä, jonkin rajan yli menty taas. Muita vastaavia hetkiä tulee mieleen esimerkiksi Nykäsen monetkin surullisenkuuluisat esiintymiset, mutta eräs ensimmäisistä sellaisista (myöhemminhän ne eivät enää hätkäyttäneet) taisi olla 90-luvulla "manageri" Maick Sierran seurassa, kun Nykänen selitti, että jonkin valmentajan (?) voisi hänen puolestaan hirttää m*nistaan.

Hyvissä, pahoissa ja rumissa näitä hetkiä oli paljon ja se oli ajassaan hyvinkin rajoja rikkovaa tv:tä - uusivatkohan sitä ikinä? Ainakin mieleen tulee Sarasvuon ja Rantalaisen sekakäyttökokeilu suorassa lähetyksessä ja heidän nyrkkeilymatsinsa, jossa muistaakseni oikeasti haluttiin antaa turpaan. Rantalainen myös kyseli kiusallisia Martti Ahtisaarelta (onko totta, että laskitte allenne - ei sellaisia presidentiltä oikein ole tapana kysyä) ja Samantha Fox taisi tuohtua Rantalaisen kysymyksistä niin, että poistui suorasta lähetyksestä sadatellen. 

Lisäksi mieleeni jäänyt mm. Jyrkistä Michaela Metson  (nyk. Röman) pultit eurojumputus"artisti" Captain Jackin sovinistisille kommenteille. 

jon_na

Moderni klassikko on mielestäni Jussi Ahteen "kohta mä vedän kolaa nokkaan" -kotivideo, joka esitettiin aikoinaan kerran Kympin uutisissa. Seuraavasta lähetyksestä se oli jo siivottu pois.

Anderson (Ei varmistettu)

Mun mielestä Rosa Meriläisen pyörtymistä kannabiskohun keskellä ei olis tarvinnu näyttää uutisissa. Vieläki tulee jotenki huono mieli :/

Iisa

Missasin kännisen Keskisen. Mulle tuli aika paha mieli Marian ekasta osasta viime viikolla. Kun Tuksun miehen verotiedot lyötiin tiskiin, lähti maku. 

annumaria

Oli kyllä Tuurin herralta uskomaton esitys. Veikkaisin, että rakkaurunoakin pitää pikkuisen vielä tuunata, ennen kuin sydänkäpy heltyy. Maria-show on tosiaan aika ristiriitainen. Saa haukkomaan välillä henkeä, että miten ihmeessä nämä ihmiset puhuvat tällaisia ja pitäähän sitä siksi katsoa. Toisaalta ärsyttävää, että siellä on aina näitä samoja pölvästejä tasaisin väliajoin, eikö muita kiinnostavia ihmisiä Suomesta löydy. Ja sen uuden tissinaisen funktio jäänyt kyllä mulle erittäin epäselväksi. Se on kai sitten tasa-arvon nimissä siellä. Jee.

Lähes yhtä surullista kun Keskisen esitys, oli kyllä musta myös se Esko Eerikäisenm avautuminen erostaan. Eikös tuoretta eroa voisi haluta puida vähän jossain muualla, vaikka toki joo, ovathan he puineet kaiken muunkin julkisuudessa niin miksipä ei sitten tätäkin. Kiva jos tykkää esiintyä kaikkien petettyjen ja jätettyjen äänitorvena.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.