Jalkapallokentällä nähty homo vapaana!

Rönsy

Ruotsalainen kakkosdivarin jalkapalloilija kertoi tuoreessa Offside-lehden jutussa olevansa homo. Se on niin valtaisan suuri uutinen, että siitä on kerrottu paitsi jokaisessa ruotsalaisessa sanomalehdessä, myös useimmissa suomalaisissa urheilumedioissa sekä ympäri Eurooppaa, Brasiliassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa ja Australiassa. Siis että joku jalkapalloilija on HOMO! Miettikääs sitä. Kohta taivas varmaan putoaa.

Tilanne on absurdi, surullinen ja silti toivoa herättävä: On kauheaa, että tämä on maailmanlaajuinen uutinen vuonna 2011, mutta hyvä, että se edes nyt tulee. Ehkäpä jonain päivänä ketään ei enää kiinnosta.

Kerrankin jotain, joka naisurheilussa on paremmin. Urheilijan lesbous saattaa kyllä olla jonkin tason uutinen, mutta ainakaan lehden kannessa ei lukisi Var fan är alla andra? Kun pelasin käsipalloa, suunnilleen jokaisessa joukkueessani oli julkilesboja. En muista koskaan kuulleeni, että kellään olisi ollut siitä asiasta mitään sanottavaa. Ihana, ihana naisurheilu!

Ja katsokaapa allaolevaa videopätkää. Juniorivuosien pelikaveristani Katja Nybergistä tuli sittemmin olympia- ja MM-voittaja Norjan pelipaidassa (voi siitä saisikin pitkän ja hienon rönsyn!) ja hän seurusteli viisi vuotta toisen norjalaisen naishuippupelaajan kanssa. Heistä on tehty järjetön määrä toinen toistaan höpsömpiä fanivideoita Youtubeen. Juu, ne ovat imeliä ja kömpelöitä (ja suhdekin loppui jo) mutta minusta myös hätkähdyttäviä "normaaliudessaan". Että kas siinäpä mahtavat urheilijat, sukupuolesta riippumatta, ja siinäpä suloinen pariskunta, sukupuolesta riippumatta.

http://www.youtube.com/watch?v=Sd5aOf59Yr4&feature=related

Toisaalta tätä suvaitsevaisuusepäsuhtaa mies- ja naisurheilun välillä varmasti korostaa sekin, että eiköhän miesten joukkueurheilussa ole keskimääräisväestöä vähemmän homoseksuaaleja, kun taas naisten puolella heitä lienee enemmän. Tämä on oma mututeoriani, mutta pakkohan sen on näin olla. Pojista tykkäävät pojat varmasti tuntevat viimeistään teini-iässä olevansa ulkopuolisia homogeenisessä miesurheilukulttuurissa ja häipyvät – siis ennen kuin edes ovat siellä missä voisi kysyä että var fan är alla andra. Tytöistä tykkäävät tytöt taas varmasti viihtyvät siellä, missä on tyttöjä ja hyvä meininki.

Loppuun vielä yksi linkkivinkki. Walesiläinen maajoukkuetason rugbyman tuli runsas vuosi sitten kaapista, ja katuu ainoastaan sitä, ettei tehnyt sitä jo aiemmin. Jutusta tulee hyvä mieli.

Toivottavasti myös suomiurheilu siirtyy pian 2000-luvulle.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.