Kuumekateus

Makaan toista päivää sängyssä angiinan kourissa. Kurkkuun sattuu aivan järjettömästi, mutta muuten tämä sairastaminen on ihan jees. Kerrankin ei tarvitse tehdä yhtään mitään, eikä jaksaisikaan. Erityisesti eilinen koko päivä rytmittyi kuumeen laskuilla ja nousuilla, hikoiluilla ja paleluilla. Keskitin kaiken energiani niiden kestämiseen, no stress. Ja nukutti hyvin.

Sairastan erittäin harvoin, mikä on tietysti hyvä ominaisuus. Mutta kun niitä flunssia kuitenkin tulee, niin ottaisin ne harvat mielelläni hieman voimallisempina. Olen suorastaan kateellinen ihmisille, joille nousee helposti kuume.

Flunssa tarkoittaa minulle keuhkoputkentulehdustasoista yskää, mutta muuten olen aika okei ja kuumemittari näyttää noin 36 astetta. Eikä ole erityisen kiva pohtia, onko tämä nyt sairasloman väärti tauti. Kummatkin vaihtoehdot ovat huonoja: joko menen töihin ja olen puolikuntoinen, pahantuulinen ja tehoton, tai jään kotiin, tylsistyn ja kärsin huonosta omatunnosta, sillä olisinhan ihan hyvin voinut mennä töihin.

Tällä kertaa ei ole ollut sitä ongelmaa, kiitos streptokokki C:n. Ollaan liikuttu akselilla 36,3-38,8. Mutta kun nyt lähdettiin tälle linjalle, niin kuumeelta toivoisin hieman tasaisuutta, kiitos! Ei ole yhtään kiva keskeyttää ruokahetkeä yliluonnollisen kovaan paleluun eikä vain puoli tuntia myöhemmin uniaan siihen että lakanat ovat hiestä läpimärät.

Kommentit (8)
 1. Noora Katariina
  12.3.2011, 17:55

  Joo, mullekin nousee kuume ehkä kerran kymmenessä vuodessa. Olen kuitenkin vuosien saatossa oppinut pitämään myös kuumeetonta flunssaa oikeana kipeytenä ja saanut sillä sairaslomaakin. Kannustan aina läheisiäni jäämään kotiin sairastamaan, vaikka lämpö ei nousisikaan. On niin ankeaa olla niiskuttaa töissä – ja tartuttaa samalla työkaverit.

 2. Täällä yksi kirjoittaa töistä, kuumeettomana mutta kipeänä. Joka ilta ja aamu tällä viikolla oon tarkastanu, että onko lämpöä _oikeasti_ vain kokonaiset 37 astetta eikä 39´C, miltä se tuntuu. Tulis kuume niin tämä duha ja kurkkukipu lähtis.. kun jäsenet on kuitenkin yhtä kipeät kuin flunssassa..

  Kati tuossa sanoi juuri ne sanat, jotka itsellekin on jäänyt: Terkkari jo opetti, että jos ei oo kuumetta, ei voi olla kipeänä. Tämän takia joskus harvoin, kun olen saikulla, en voi tehdä mitään kivaa. Jos perjantai menee kotona sairastaessa niin lauantaikin pitää kärsiä, vaikka jaksais ja piristäis mennä brunssille. Päässä soi äidin sanat ”jos oot liian kipeä kouluun, niin olet liian kipeä pihalle leikkimään”. Huaah.

  Nyt pitää mennä laittamaan Bebanthenia auenneelle nenänpäälle (kiitos niistämisten), ja sitten voisin taas koittaa olla tehokas työntekijä vettyneissä silmissäni ja puoliksi työpöydällä maaten.

  Eli onnittelut kuumeesta! : )

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *