Anna Abreu ja sen ainutlaatuinen show

Saara Sarvas

Ehh. Miten elämästä voi yhtäkkiä vain kadota viikko? Ihan noin vaan poof.

Mä päätin tämän palstan aloittaessani, ettei täällä enää pyöritellä niitä samoja behind the scenes yms. juttuja ja yritän pitää saman linjan jatkossakin - monen mielestä valitettavasti.. Paaitsi nyt!

Viime viikon inspiroimana on nimittäin mainittava sen verran, että on aivan uskomattoman hienoa seurata sitä, että Suomesta löytyy niin taitavaa ja intohimoista porukkaa, kuin tämän tiimin sisältä. Kaikki antavat itsestään 200% ja lavalla (ja sen takana) räiskyy.

Jos joku ei sitä vielä tiennyt, teen tiiviisti töitä Anna Abreun kanssa. Hoidan muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta kaikki Annan meikkaukset ja stailaukset (..ja keikkavaatteiden ja -asusteiden tuunaukset), joista jälkimmäiset suunnittelemme neidin kanssa useimmiten äärimmäisessä kiireessä ja hädässä..

Aina sitä luulee, että ensi kerralla jo muistetaan mitä kaikkea pitikään tehdä.

 

 

Koska en usko monenkaan tietävän, mitä kaikkea Annan show ihan oikeasti pitää sisällään, tässä teille pieni katsaus, joka luultavasti kasvaa oletettua pidemmäksi avautumiseksi.

Annan mukana kiertää normaalisti viisihenkinen kuolettavan ihana ja ammattitaitoinen bändi (basisti, kitaristi, rumpali, kosketinsoittaja ja elektroperkussionisti (Riki, saat tarkentaa toimenkuvaasi jos haluat :D) ) ja tekniikan pojat (miksaaja, monitorimiksaaja ja valomies), jotka myös ajavat jengin keikkapaikalle ja kasaavat shown edellyttämät puitteet paikoilleen. Keikoilla ei siis harrasteta mitään taustanauhapelleilyä vaan oikeasti äärimmäisen kovaa livevetoa. 

Mä vaikutun joka kerta, kun katson ja kuuntelen noiden poikien työskentelyä. Korva oppii hiljalleen poimimaan jokaisen soittimen irti massasta ja keskitynkin nykyään joka keikalla eri soittimen meininkeihin typerä hymy naamalla.

Uusimman levyn myötä yleisö saa myös usein nauttia Redraman vierailuista yhteisbiisin ja uusimman sinkkulohkaisun Worst Part Is Overin yhteydessä.. 

 

Itse päädyn keikoille mukaan useammin kuin kalenterini antaisi periksi ja suuremman tuotannon kiertueilla olen töissä meikkaamisen lisäksi myös hoitamassa erinäisiä juoksevia asioita ja vaatteiden vaihtoa.

 

 

Konserttisalikiertueella saimme nauttia upeista taustatanssijoista Mintusta ja Mirasta.

Tytöt tullaan varmasti näkemään mukana jatkossakin ja he sopivat lavalle Annan viereen kuin nakutettu - molemmat ovat nimittäin Annaa lyhyempiä.

Tanssijat tuovat lavalle uskomattoman määrän energiaa ja meininkiä ja soolopätkien voltteja katsellessa voi vain tuijottaa silmät pyöreinä. Minttu on kaksikon temppupankki ja Mira taas lattareista lattarein - todella hyvällä tavalla.

 

 

Myös Anna treenaa koreografioita tiettyihin biiseihin ja tanssii muutenkin laulamisen ohessa niin paljon, kuin mahdollista. Tämän vuoksi saan teippailla kuuntelun tiukasti kiinni neidin selkänahkaan, että se pysyy menossa mukana.

(Kuuntelu on siis jokaisella soittajalla messissä roikkuva pieni lähetinboksi (??), mihin kiinnitetään kuulokkeet, joista sekä Anna että bändiläiset kuulevat toisiaan monitorimiksaajan avulla ja voivat musisoida mahdollisimman hyvin.)  

Normaaleilla keikoilla lavalle kuitenkin roudataan tanssijoiden sijasta mahdollisuuksien mukaan videoscreenit, joissa pyörivät intro sekä taustavideot koko keikan läpi.

 

 

Normikeikoista poiketen sekä viime syksyn laiva- että tällä konserttisalikiertueella Anna vaihtaa vaatteita biisien tunnelman mukaisiksi.. Tai siis, minä vaihdan! Mun duunipäiväni alkaa siis yleensä 3-4h ennen keikkaa, kun Anna meikataan. Sen jälkeen etsin lavan takaa/sivusta kohdan, jossa vaatteet on helppo vaihtaa ja asettelen kaiken valmiiksi. 

Muutaman biisin välein Anna juoksee lavan taakse ja meillä on n. 1min aikaa vaihtaa koko asu. Uskaltaisinpa sanoa, että olemme tällä hetkellä Suomen tehokkain vaihtotiimi! Samaa ei voinut sanoa esim. vuosi sitten Popin Kuninkaalliset -kiertueella, kun Anna oli lavan takana alasti seuraavan biisin intron pärähtäessä soimaan.. Siitä paniikista viisastuneina testaamme jokaisen vaatteen kätevimmän riisumis- ja pukemistavan aina etukäteen.

Usein jotain menee kiireen ja häsläyksen vuoksi vikaan ja jostain unohtuu koru tai toisen kengän nauhat on vain sullottu kengän sivuun. Joka kerta ärsyttää, mutta sellaista se elämä vain on.

 

 

Laivalla tämä kaikki oli vielä "helppoa", kun kaikki tapahtui joka ilta samassa paikassa ja tismalleen samalla tavalla. Tällä kertaa paikka kuitenkin vaihtui jokaisena päivänä, eli rytmistä muodostui aika väsyttävä ja aikaavievä.

1. Aamulla herätys ja bussiin itsensä lastaus

2. Bussimatka 3-8h

3. Keikkapaikalle / majoitukseen saapuminen ja itsensä keräily

4. Meikkaus ja kampaus ja ehkä jotain lounasta

5. Soundcheck

6. Vaatteiden asettelu

7. Keikka 

8. Tavaroiden pakkaus ja paikkojen siivoaminen

9. Ruokaa!!

10. Nukkumaan

 

Ja tämän jälkeen koko rumba uusiksi!

 

Annasta taas en voi sanoa mitään muuta, kuin wau. Ei tuon kaliiberin tyyppejä ja esiintyjiä vain ole olemassa, ainakaan Suomessa. Lähtökohta on vuosia sitten ollut hieman hiomaton, mutta mun iho menee kananlihalle joka kerta, kun kuuntelen neidin laulamista treeneissä tai vaikka sohvannurkassa. Anna on tehnyt tosissaan töitä kasvaakseen vakavasti otettavaksi artistiksi, joka nauttii jokaisesta hetkestä yleisönsä edessä.

Jos epäilet neidin lavakarismaa tai laulutaitoja, haastan sinut tulemaan seuraavalle mahdolliselle keikalle ja päivittämään mielipiteesi pikimmiten! Jos aikataulu ei natsaa, etsi käsiisi Idols -finaalin liveveto, mieluiten videon kera. Keikat löydät täältä.

Mä olen tässä projektissa mukana koko sydämelläni, kuten tästä tekstistä saattoi päätelläkin, ja aivan uskomattoman ylpeä jokaisesta hetkestä, jonka kuorsaan bussin takaosassa tai kiukuttelen keikkaa edeltävänä yönä sormet liimassa ja lasinsiruissa.

Kyllähän tämä taas venähti, mutta venähtäkööt! Ensi viikolla keskityn taas "normaaliin" elämään :)

 

Rakkaudella, 

Maskeeraaja, bloggaaja ja ihminen,

Saara Sarvas

 

p.s. Pesen käteni kaikista musiikillisista ja keikkailuun liittyvistä termeistä, jotka ovat varmasti väärin :D

 

kuvat:  ©Tero Vihavainen

Kommentit

prefecta
Hieno päivä

Olet kyllä ihan oikeessa, ettei tuon kaliiberin shouweja juur vedetä täällä Suomessa. Annan musiikkityyli ei muhun suoranaisesti iske, mutta siitäkin huolimatta hän on aivan upeaa kuultavaa, katsomiset onkin mulla jääneet teeveeruudun varaan.

Ois kyllä hienoa lähtä joskus katsomaan tuota edellä kuvailemaasi settiä!

GO Anna ja GO Saara! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei apua ihana teksti! ja te ootte kuin yks iso perhe :)
ja Poikia ja Annaa (täs tapaukses myös tanssijoita) jaksaa aina vaan kattoo lavalla uudelleen ja uudelleen :)

Vilmis (Ei varmistettu)

mikset haluu tehdä behind the scenes-tyyppisiä juttuja tässä blogissa enää? ne oli just parhaimmistoa :D kun ei muilla bloggareilla oo semmosia juttuja, se oli sun spessujuttu !!

Josh (Ei varmistettu)

Tälläset postaukset on just tosi mielenkiintoisia, olis kiva jos tekisit näitä vielä! :)

Anna on kyl upee esiintyjä ja omistaa kauniin lauluäänen ja ulkonäön! :)

http://bambinapensiero.blogspot.com/

Vierailija (Ei varmistettu)

Olipa hauska kuulla, millainen rumba kiertueen takana pyöriikään. Sunnuntain Idolsissa pystyi konkreettisesti näkemään ja kuulemaan, miten suuri ero on uuden ja "vanhan" idolin välillä. Annasta on hioutumassa todellinen timantti. Pitkä matka ja paljon työtä on uusilla idoleilla edessään jos aikovat joskus pystyä samaan kuin Anna.
Ja Anna on aina niin upeasti meikattu ja kammattu - kiitos ilmeisestikin sinun.
Kaikkea hyvää sinulle ja Annalle ja koko taustatiimille!
t.Tuula

AnnaMyös (Ei varmistettu)

Lol. Oon kaks kertaa erehtyny eksyyn Annan keikalle, ja molemmat oli naurettavia playbackeja :D

Taru (Ei varmistettu)

Ihana teksti (: Oli mielenkiintosta tietää mitä keikkojen takana pyörii. Anna ja Saara ootte parhaita!

ellen (Ei varmistettu)

oon kerran ollu kattomassa annaa ja se oli sillon laivalla! ja täytyy sanoo että toi uus levy oli jotenkin niin paljon parempaa se osu ja uppos muhun:) ja annan haastattelu jossakin lehdessä (en miusta missä:( ) oli upea jossa hän kertoi siitä että haluaa vähän vanhempia kuulijoita ja pelkää menettävänsä fanit. Anna vaikuttaa niin aidolle ja hyvä sydämiselle ihmiselle:) pienelle mutta pippuriselle:D Ja huh puvustus, meikki, bändi, ja screenillä pyörivät videot teki siitä just hyvän, just omanlaisen shown! että keep on going!<3 huippu työtä:)
ja tälläset jutut sais kyllä jatkua:)
jaksamista raskaaseen keikka-aikaan, vaikkakin tuskin vaihtaisit sitä mistään hinnasta pois:)
teksti oli ihana koska näki että tää on sun sydäntä lähellä!:>

Vierailija (Ei varmistettu)

AnnaMyös (ei varmistettu) | 18.4.2011 17:24
Lol. Oon kaks kertaa erehtyny eksyyn Annan keikalle, ja molemmat oli naurettavia playbackeja :D

kenenköhän annan keikalle sä oot mahtanu eksyä, koska anna ei vedä keikoilla playbackinä. :D

Jennim (Ei varmistettu)

En ole ollut innostunut Annasta ennen kuin tutustuin blogiisi. Nyt haluaisin jopa tutustua häneen, koska olet vaan tuonut hänet lähelle. Anna kuulostaa mahtavalle tyypille ja tekisi mieli mennä katsomaan häntä joskus keikalle :) Annalla on myös mahtava ääni, joten ei se keikka huono voi olla vaikkei musiikki tyylillisesti ole sitä ominta. Ja kirjoita ihmeessä tällaisia juttuja, koska näistä tulee todella hyvä fiilis!

ääkkk (Ei varmistettu)

saara mulla on puhkenut taas suupielenihottumaa, niin halutko kertoa minkälaista antibioottivoidetta käytät tetralysalin ohella?

Saara S.
Saara Sarvas

 

prefecta, Suosittelen lämpimästi esim. tulevaa DTM:n keikkaa 29.4 ! Siellä meno on taatusti aivan täyttä tykitystä!

 

vierailija, Ja sinne lavan taakse haluaa eksyä aina uudestaan, vaikka hetkeksi väsyisikin :D

 

Vilmis, On yllättävän raskasta, kun töiden lisäksi "pitää" keskittyä vielä dokumentoimaan tapahtumia :( Sitten kun sille tielle ryhtyy, tulee siitä itselle sellainen velvollisuudentunne ja paine. Ehkä vielä joskus! Nyt keskityn vain ja ainoastaan siihen duuniin :)

 

Josh, Katsotaan, jos näitä vielä tulisi! :)

 

Tuula, Jep, oli kyllä oikeasti hauskaa "vastakkainasettelua", kun lavan valtasi homman tyylikkäästi kisan jälkeen hoitanyt tyyppi. Tuollainen varmasti inspiroisi itseäni, jos olisin kisaamassa!

 

AnnaMyös, Kerronpa sinulle tarinan kommenttisi inspiroimana, toivottavasti se avartaa näkemystäsi! :) Sinä aikana, kun olen tuntenut Annan, on neiti joutunut olosuhteiden pakosta (isot livet tv-gaalat, liikaa taajuuksia päällekäin ja tv-yhtiöt eivät halua ottaa tekniikan puolelta riskiä ja p.s. eilinen idols ei ollut yksi näistä) vetämään biisin playbackina kaksi kertaa livenauhan kanssa.

Kummallakaan kerralla sitä ei yritetty peitellä, vaan Anna mm. antoi mikrofonin dancebreakin ajaksi yhdelle tanssijoista ja taustanauha pauhasi. Sen pituinen se!

 

Taru, Niin säkin oot!

 

ellen, Ihana kommentti ja sai leveän hymyn huulille <3 Kiitos ja ihana kuulla, että digailet levyä!

 

Vierailija, Ah. Indeed.

 

Jennim, Suosittelen lämpimästi lähempää tutkailua! Uusin levy on itselleni jotenkin hyvin henkilökohtainen paketti ja se soi stereoista jo toista kuukautta repeatilla. Niin, ja ko. musatyyli ei ole itsellenikään lähtökohtaisesti se omin! 

 

ääkkk, Mullapa ei ole antibioottivoidetta laisinkaan, vaan suun kautta "nautittavia" tetralysaleita ja Rozazol -voide :)

(Ei varmistettu)

näin sut tänään leffassa! ootpa kaunis irl! kauhea leffa oli brr tuli kiljahdeltua :D

vierailija (Ei varmistettu)

Ei kai Anna oo fiksaillu sen nenää? Kantselin paria kuvaa ja nenä näyttää erilaiselta niissä, tosin kuva voi vääristää ja meikillä kavennella. Okei olipas turha kysymys koska ethän sä voi kertoa onko sitä leikelty. Ootte kaikki kuitenkin ihan mahtavia!:) &lt;3

Mä vaan (Ei varmistettu)

Moi Saara!
Tossa kolmannessa kuvassa ylhäältä päin katottuna Annalla on tollane ihan sininen takki/huppari.
Tiedätkö mistä se on ostettu sillä se on juuri sellainen josta olen haaveillut?
Kiitos jos vastaat.:D
Saara olet kaunis♥

Tuulia (Ei varmistettu)

Katoin YleAreenasta sitä Studio B:n keikkaa ja niiden uusien biisien lisäksi kiinnitin huomiota Annan meikkiin, joka oli kyllä tosi onnistunut, silmämeikki oli tosi hyvä ja ihokin näytti tosi kuulaalta, kiitos siis siitä.
Ja mitä tuohon Annan musiikkiin tulee, niin vaikka se ei edustakaan sitä ihan ominta mussiikityyliä, mitä kuuntelen, niin tykkään kyllä tosi paljon näistä uusista biiseistä, mitä oon kuullut, että ehkä sen levynkin vielä ostan. :) Tykkään Annassa erityisesti siitä, että hän on tosi lahjakas artisti ja kaikesta hänen tekemisestään kyllä näkee, että hän suhtautuu uraansa vakavasti ja haluaa kehittyä ja päästä eteenpäin. Uskon, että hän pääsee vielä pitkälle. Tsemppiä teille molemmille!

kirsi (Ei varmistettu)

Aivan mahtava show oli täytyy sanoa, piti käydä katsomassa kaksi kertaa jopa :)ja hyvä meininki oli! Annasta ja pojista näkee sen että ne antaa kaikkensa lavalla, ja nauttii siitä mitä tekee.Ja teet tosi upeita meikkejä Annalle! Ihailen niitä todella paljon,ja tykkään tästä sun blogista älyttömän paljon :) Ja muuten kiitos Varkaudessa yhtiksistä ja poseista.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä vaan: Anna sai ton hupparin 'Nike'lta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Saara kiltti, ole ihana ja kerro jos osaat auttaa: Annalla oli aivan ihana kaulakoru sunnuntain Idols lähetyksessä jossa hän esiintyi Redraman(?) kanssa, osaatko kertoa mistä kyseinen koru on hankittu?? Olen etsinyt sellaista jo ikuisuuden! Tuhannesti kiitos jos ehdit vastata! :)

Manna_k (Ei varmistettu)

Saara, nytkun susta on tullu meikkaaja nii Annalla on ollu kyl todella tumma silmämeikki monesti :'s Ei sovi musta yhtään nuorelle naiselle, kaipaisin enemmä jotai raikasta meikkiä, ei mitää tummia luomia! ja toi Rushin kansikuva on iha karmee, mite ilkesitteki ottaa tollasen kuvan?
jossai mudassa koko tyttö.. ois voinu levynkannnesta niissä olosuhteissa tulla paljon hienompiki...

ja en tiiä päätätkö sä paljoo Annan vaatteita, tuskin.
Mut miks se käyttää nykysi lähinnä vaa jotai mustia nahka-asuja? öö, noloo.. vois käyttää mekkoja niiku enne, eikä yrittää leikkii mitää maailmantähtee! =&gt;&gt;D

ja Annal on kyl pikkase noussu kusi päähä,mitä oon kuullu näitä juttuja keikkalavojen ulkopuolella.
Lavalla Anna on ihana, mut muute..

Ja vaikka näitä meikki asioita vähä kritisoinki, nii Annan musiikki on silti parasta!

Iina
finska flickan

Anna on ihana! Eksyin sattuman kautta Enrique Iglesiaksen (jota fanitin n. 10 vuotta sitten, nykyään ei oikein iske, varsinkaan todistettuani sitä ns. ''keikkaa'') keikalle ja täytyy sanoa, että Anna Abreu oli aivan loistava! Vaikka hänen musiikkinsa ei olekaan sellaista, jota yleensä kuuntelisin, oli lämppäriesitys todella positiivinen yllätys. Ennen tykkäsin Hysteria-biisistä salaa, nyt uskallan tulla ulos kaapista.

F.R.E.N.D.I.T (Ei varmistettu)

Tykkään Annasta tosi paljon, ja mul on kolme sen levyy. :) Se on hyvä lavalla ja hienosti meikattu. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.