Pikkuniksit kosmetiikkaostoksille!

Saara Sarvas

Hypistelin viime viikolla useampaan kertaan meikkejä kaupassa sekä selektiivisellä, että "marketti"puolella. Meinasin hullaantua moneen juttuun, mutta pidin onneksi pääni. Mieleen muistuivat kaikki ne virheostokset vuosien varrelta... Olen säilyttänyt niistä suuren osan ja täytyykin tehdä niistä teille ihan oma postauksensa, kunhan palaan kotiin.

Tässä ennen sitä pieniä niksejä, mitkä kannattaa muistaa, kun tutkii ja kokeilee uusia tuotteita!

 

1. Moni kakku päältä kaunis

"Oiii miten ihana kimaltava pinta ja ihanasti tota glitterii tossa ja vitsit miten MAGEE tää on sit illalla!!!"

Kotona se ihana kimallus luomiväristä/poskipunasta/aurinkopuuterista monesti katoaa ensimmäisen 2 käyttökerran jälkeen, tai vaihtoehtoisesti tiiviissä puuterimaisessa värissä piileskelevät "irtonaiset" kimalteet varisevat poskille illan aikana. Jälkimmäistä vaihtoehtoa löytyy useimmiten tummista sävyistä.

Tsekkaa siis testerin tila ja jos se on upouusi, ole vähän mulkku ja hinkkaa napista pintakerros, että näet tuotteen oikean olemuksen. Teet palveluksen sekä itsellesi, että seuraavalle shoppailijalle.

 

 

2. Koostumuksen salat

Mieti, millaista tuotetta etsit. Selektiivisen merkin 30e musta kajal-kynä saattaa hyvin olla liian kova makuusi ja markettipuolen 6e vaihtoehto täyttää syvimmätkin unelmasi! Piirrä testiksi vaikka 4 eri merkin kynällä viivoja käteesi, jotta saat niihin oikeasti tuntumaa. 

Pehmeä kynä on paras sisäkajalien piirtelyyn ja esim. smokey eyen pohjalle liikkuvalle luomelle. Hieman jäykempi kynä sopii silmien rajaukseen luomen ulkopinnalle.

 

 

Kuulin huhua, että ripsivärien testerit olisivat poistumassa hyllyistä kokonaan.. Se vasta olisi ikävää, sillä vaikka toivonkin, ettei kukaan ikinä söhrää ko. purkeista tuotetta silmiinsä, kertoo harjan ja tuotteen koostumuksen tutkiminen paljon!

Täysin paakuton ja mahdollisesti hieman geelimäisen oloinen massa sisältää usein eniten pidentäviä ominaisuuksia, kun taas kuivempi ja tahmeampi koostumus tuuheuttaa. Myös itse harjasosan mallilla on suuri osa ripsarin toimivuuteen.

Ripsareista kannattaisi varmasti tehdä ihan oma postauksensa?

 

Huulituotteissa koostumuksia on niin monta, että kannattaa ensin miettiä, minkälaista tuotetta hakee. Jos etsit pysyvää punaa, ei kannata ostaa kiiltopunaa vain siksi, että sävy sattuu olemaan juuri oikea.

  • Mattapuna - kestää kuin tauti, mutta kuivattaa usein huulia
  • Voidemainen puna - kestää hyvin, mutta saattaa paeta varsinkin pitkän illan tai kuuman päivän aikana
  • Kiiltopuna - upea pinta, tahmaton, luonnollinen lopputulos joka ei peitä, kosteuttaa huulia
  • Huulikiilto - variaatioita loputon määrä

 

 

3. Käytännöllisyys kunniaan

Kauniit ja monimutkaiset pakkaukset ja levitysvälineet hurmaavat meikkifriikin sekunneissa. Usein ne kuitenkin jäävät lojumaan laatikon pohjalle, koska jos se uusi ja upea pakkaus tahi levitysväline olisi niin mahtava ja innovatiivinen, kuin mainos sanoo, käyttäisivät kaikki muutkin merkit varmasti jo jotain vastaavaa :)

Kannattaa siis ostaa ko. juttuja testiin vain, jos vastaavaa luottotuotetta on vielä jemmassa! Ja jos satut rakastumaan siihen uuteen ja ihmeelliseen, hamstraa muutama pahan päivän varalle - se tulee poistumaan valikoimista nopeammin kuin mun puhelin pöydältä Rebekan käteen.

Muista muutenkin hamstrata sesonki/teematuotteita, joihin rakastut jo ensimmäisellä käyttökerralla!

 

 

4. Se ainainen värinvalinnan vaikeus

Älä osta liian tummaa meikkivoidetta edes toukokuussa, eikä edes silloin kun "kesä on ihan just ja rusketun sikana", ellei sinulla ole kotona sitä vaaleampaa, johon tulet sekoittamaan uutta "kesäväriä" vielä seuraavan kuukauden ajan.

Kasvojen ihoa puunataan ja käsitellään kaikista eniten. Testaa siis uusi meikkivoide sekä kaulalle että kasvoille. Mieluummin kaulan väriset luonnollisen näköiset kasvot, kuin kahta astetta vaaleampi naama, kuin koko muu kroppa. 

Huulipunan sävyä kannattaa testata sormen sivuun, sillä iho on samankaltainen kuin huulissa.

Luomivärin sävyn sopiminen omiin silmiin on helppo havainnoillistaa etsimällä esim. make up storen pisteeltä mahdollisimman tarkasti omien silmiesi sävyinen luomiväri ja vertaamalla sitä muihin luomiväreihin.

 

 

Siinä olivat niksit tältä illalta. Tampere kuittaa ja painuu pehkuihin chihuahuan kera! Kuvina toimivat tällä kertaa kuvat muutaman vuoden takaisesta meikki-inventaariosta, joka näyttää jotenkin hurjan söpöltä nykytilanteeseen verrattuna <3

 

Lisäniksejä saa ja pitää jakaa kommenttiboksissa! :)

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Millanen ripsarin harjasosa on paras paakuttomiin, tuuheisiin ja pitkiin ripsiin tai mikä ripsari ois paras siihen ? :)

Ja sitten toinen kysymys, joka ei kyllä liity yhtään tähän, mutta mulla on pieni ongelma.. :d Haluisin värjätä hiukset tummanruskeeksi ja oon värjänny mustalla reilusti yli vuoden. Onko mahdollista, että tulis tummanruskeet hiukset jos laittaa vaan suoraa sellasen jonkun syvän tummanruskean värin tän mustan päälle? En uskaltais värinpoistoa/poistoja tehdä, hiukset kärsis kuitenkin liikaa. :(

Saara S.
Saara Sarvas

No mun oma lemppari ennen kestoripsiä oli helena rubinsteinin lash queen vedenkestävänä. Se teki kaiken :P

Ja valitettavasti, väri ei vaalenna väriä. Ei mitenkään. Sama homma, kuin yrittäisit värittää mustan tussin päälle kivalla ruskealla - no dice. Värinpoisto tai raidoitus on siis ainoa vaihtoehto, ellet halua kasvattaa mustaa pois hiljalleen :/

Vierailija (Ei varmistettu)

Noo ei tässä sitte auta muu ku värjäillä vaan mustalla. :) Kiitoksia paljon! :)

Kajaali (Ei varmistettu)

Kiitos, oli erittäin hyödyllinen postaus, laitoin tämän yksittäisen postauksen suosikkeihin.

Kiitos tiedosta että luomen ulkopuolelle sopii paremmin jäykempi kynä. Nimittäin on jo pitkään tullut ihmeteltyä, miksei se soft eye liner pysy siinä kuin about 45min ennen kuin siitä ei ole jälkeäkään.

KIITOS!

??? (Ei varmistettu)

boooookmarked! tängjuuuu

http://ewcliches.blogspot.com

//carlamk.blogspot.com/ (Ei varmistettu)

Mikä on tön kesän kuumin huulipunaväri sun mielestä ?:)

http://carlamk.blogspot.com/

ViiVivi (Ei varmistettu)

Hei! Kiitos näistä. Sinulta aattelin kysyy, et mitä mieltä oot inglotin tuotteista (jos tiedät)? Oon monesti kävellyt liikkeen ohi espoossa, mutta seuraavalla kerralla ajattelin ehkä pysähtyä. Kannattaako? :)

Kommentoi