Lily ARS 11:ssa: Näe nämä teokset

Toimitus

Maite: Tämä Romuald Hazoumén Sateenkaarikäärme ei ehkä ole näyttelyn hienoin teos, mutta se jäi mieleen. Teos on suuri, ja se on samaan aikaan värikäs ja tomuinen. Sillä on monta tulkintatapaa: toisaalta käärme syö omia jätöksiään, toisaalta teos ottaa kantaa kierrätykseen, koska materiaalina on käytetty vesikanistereita.

Ida: Näin Mary Sibanden Hallitsijan jo ulkoa ikkunan läpi. Se on sijoitettu kekseliäästi, sillä taustalla voi nähdä Mannerheim-patsaan. Orjanaista ja hevosta esittävä patsas on täynnä elämää ja siinä on varmasti viittauksia taidehistoriaan. Naisen puku on kauniin sininen.

Jonna, opas: Olin kuuntelemassa Andrew Putterin luentoa ja opin paljon tästä Afrikkalaista vieraanvaraisuutta -sarjasta. Ensimmäisenä silmään pistää kuvien tekninen taidokkuus. Jokainen muotokuva koostuu kolmesta erillisestä valokuvasta. Taitelija teki yhteistyötä sadan ihmisen kanssa!

Tuuli: Ensin ajattelin, että valokuva taiteilija Elina Salorannasta nunnaksi pukeutuneena ja ase kädessä oli Nunna-sarjan kiinnostavin. Vielä enemmän pidin kuitenkin tästä, jossa hän hoitaa afrikkalaista miestä aluksi nöyränä, sitten tasa-arvoisena, yhdessä miehen kanssa nauraen. Mietin, onko kohtaaminen aito.

ARS11-näyttely Kiasmassa 19.4.-27.11.2011. Tutustu myös Kiasman kulttuuritulkit eli Kultu-ryhmän palstaan Lilyssä!

Teksti: Ida Valpas

Kuvat: Ida Valpas

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.