Lily-gallup: Milloin kannattaa heittäytyä hankalaksi?

bitchgallup.jpg

Sanni, 25: Silloin, kun asiat eivät muuten etene. Tein töitä ryhmässä, joka oli niin demokraattinen, ettei mitään saatu aikaiseksi. Otin päättäväisen roolin ja kerroin suoraan olevani turhautunut siihen, että kaikki olivat niin varovaisia. Tilanne saattoi tuntua muista vaivaannuttavalta, mutta kun kissa oli nostettu pöydälle, homma alkoi lopulta rullata.

Kukka, 23: Jos ystävällinen viesti ei mene perille. Yksi tyyppi oli minuun ihastunut ja piiritti minua, vaikka olin sanonut hänelle, etten ole kiinnostunut. Hän soitteli jatkuvasti, lähetteli Facebook-viestejä ja väitti muille, että seurustelemme. Vasta kun olin todella tyly ja käskin häntä kasvotusten jättämään minut rauhaan, pääsin hänestä eroon.

Meri, 26: Silloin, kun joku yrittää käyttää muita hyväkseen. Tein koulussa ryhmätyötä, ja yksi ryhmän jäsen yritti päästä läpi kurssista tekemättä mitään. Ystäväni sanoi hänelle kasvotusten, että nyt riittää. Siivestäjä vaihtoi ryhmää ja katkaisi meihin välinsä, mutta tiukkisasenne kannatti. Ei ole reilua, että muut antavat parhaansa ja yksi yrittää saada hyviä arvosanoja siinä siivellä.

Pauliina, 21, ja Laura, 21: Silloin, kun on vastuussa jostakin tärkeästä. Johdimme juuri vuosijuhliemme jälkeisen silliaamiaisen järjestelyjä. Meidän piti huutaa, lahjoa ja uhkailla opiskelukavereitamme, jotta kaikki osallistuisivat järjestelyihin. Lopputulos oli menestys ja vapaaehtoisjengin vetäminen opetti paljon johtamisesta. Jos emme olisi olleet niin jämptejä, juhlat olisivat jääneet juhlimatta.

Petra, 25: Jos tietää, mitä haluaa. Olen sellaisessa työssä, etten oikeastaan voi heittäytyä koskaan kovin vaikeaksi. Ystävilleni sanon asioita suoraan senkin edestä. Jos olemme lähdössä ulos, olen periksiantamaton baarivalinnan suhteen. Kompromissi ei kannata, jos tietää, että oma ilta menee huonossa paikassa pilalle. Se voi tuntua joistakin vittumaiselta, mutta olen sitä mieltä, että ihmisten pitäisi pyrkiä suoruuteen. Kukaan ei voi tietää, mitä haluat, ellet sano sitä ääneen.

Millainen tilanne on vaatinut sinua olemaan se porukan hankala tyyppi?

Kommentit (4)
  1. Olen itse aika kiltti ihminen ja minun on hankala sanoa kenellekään pahasti. Ihmiset usein huomaavat tämän ja käyttävät sitä hyväksi ja välillä jopa annan sen tapahtua. Kuitenkin tilanteet, jolloin yllätän jopa ihmiset jotka tuntevat mut on jos samasta asiasta sanotaan monen monta kertaa nätisti, mutta muutosta ei vain tapahdu. Toinen tilanne on jos perhettäni tai läheisiäni kohdellaan huonosti. Niin ja ihmiset jotka käyttäytyvät ylimielisesti saavat mut napauttamaan tiukkoja vastauksia.

  2. Kaverini pompotti minua vuosikausia. Yhtenä päivänä tajusin, että siedän häneltä sellaista kytöstä, jota en ottaisi vastaan keneltäkään muulta. Sanoin ehkä vähän pahastikin, mutta joka tapauksessa suoraan, että ystävyys loppuu, jos käytös ei parane. Parani.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *