Lily jututti: Joel Melasniemi

smg_joel.jpg

Scandinavian Music Groupin Manner-levy puhuttaa. Entiset fanit heittävät hyvästejä bändille, ja luontometaforiin kyllästyneet musakriitikot tarjoavat Terhi Kokkoselle sanoitusapua. Toisaalta yhtyeen kuudennelle levylle on herunut myös tukku neljän tähden arvioita. Bändin kitaristi-säveltäjä Joel Melasniemi, 36, kertoo kohauttavansa haukuille olkapäitä ja kohottavansa kehuille maljan. Lily tavoitti flunssaisen Joelin puhelimen päähän kotoaan keskiviikkona.    

1. Jos esittelisit kotipaikkakuntaasi, mihin menisimme ensimmäisenä?

– Menisimme ehdottomasti Helsingin Munkkiniemen rannassa sijaitsevaan kahvila Regattaan (Merikannontie 10). Siellä ei voi olla ihmettelemättä, miksei Helsingin rantaviiva voisi olla täynnä tällaisia paikkoja. Kahvila on pikkusievällä tavalla vanhanaikainen. Siellä voi paistaa makkaroita ja istua keinutuolissa. Ja se on auki joka päivä.

2. Mitä teit eilen kello 20?

– Katsoin televisiota, ollaan nyt rehellisiä. Silloin oli joko alkanut tai loppumassa Muodin huipulle -finaali. En kyllä muista, kuka voitti.

3. Mitä kolmea asiaa ilman et voisi elää?

– En voisi elää ilman unta, rakkautta ja musiikkia.

4. Minkä hyväksi havaitsemasi oivalluksen haluat jakaa muille?

– Kannattaa lukea kirjoja paljon ja koko ajan. Minulla on kesken David Foster Wallacen postuumisti julkaistu romaani The Pale King. Siitä ei kyllä kannata aloittaa lukemisharrastusta.

5. Jos olisit luonnonilmiö, mikä olisit?

– En jossittelisi asialla, koska olen jo luonnonilmiö nimeltä ihminen. Se on kaikkien nähtävillä.

+ Mihin kysymykseen olet aina toivonut pääseväsi vastaamaan – nyt pääset.

– Kysyisin, mikä on italialaisen vinttikoiraradan pituus. Vastaus on ”En tiedä”. Ei sillä ole edes väliä, enkä edes tiedä, onko olemassa italialaista vinttikoirarataa.

 

Sinkkubiisin Kaunis Marjaana video ja bändin keikkakalenteri löytyy täältä.

 

Teksti: Päivi Lehtomurto

Kuva: Sony Music

Kommentit (1)
  1. Mutta kylläpäs on Munkkiniemi paisunut sitten viime vierailun…

    Ehkäpä tuo Regatta herättää positiivisia fiiliksiä juuri siksi, että se on kohtuullisen uniikki tapaus Helsingin kaupunkikuvassa. Jos rantaviiva olisi täynnä vastaavia mestoja, niin…

    Mielelläni kuitenkin näkisin, että Regatan ”maksamme asiakkaalle santsikupista” -konsepti leviäisi myös olutravintoloihin. 😉

    Mitä enemmän vanhat ja vanhenevat hipit pysyttelevät banjonsoitossaan ja kaunokirjallisuuden parissa, sitä vähemmän vahinkoa aiheuttavat muille. Ei muuta kuin leppoisaa keski-ikää Joe-sedälle!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *