Lily kokkaa: 3 uutta laskiaispullaa

Toimitus

Mantelimassaa vai mansikkahilloa? Mitä jos jotain ihan muuta. Lilyn toimitus kehitteli kolme uutta täytettä laskiaispullalle. Mikä on  suosikkisi?

Hienohelman hillohoukutus eli omena-kinuskivaahtopulla

Hienostunut hillo: Levitä pullalle omenahilloa. (Mielllään kirpeää ja kotikekoista. Ohje löytyy esimerkiksi täältä.) Ripottele hillon pinnalle kanelia.

Kinuskivaahto

  • 1 + 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria

Mittaa toinen desilitra kermaa ja fariinisokeri pieneen kattilaan. Kiehauta hellalla noin viiden minuutin ajan koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee hieman. Anna valmiin kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vaahdota toinen satsi kermaa vaahdoksi. Lisää kinuski kermavaahtoon pienissä erissä välillä vatkaten.

Mantelipullan friikahdus eli salmiakkirouhepulla

Mantelimassan mausteeksi: Kaada pullanpuolikkaalle loraus lakritsikastiketta.

Salmiakkivaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • n. 4 rkl turkinpippurirouhetta

Vaahdota kerma ja lisää siihen turkinpippurirouhetta maun mukaan.

Pulkkamäen pelastus eli suklaakermapulla, jossa on potkua

Suklaan sivallus: Levitä pullanpuolikkaalle hillon ja mantelimassan sijaan aimo lusikallinen Nutellaa tai muuta suklaa-pähkinälevitettä.

Liköörivaahto

  • 2 dl vaniljavaahtoa (vaahdota)
  • 1 purkki (250 g) ricottajuustoa
  • Yksi rivi tummaa suklaata rouhittuna
  • 4 cl (yksi shotti) Baileys-likööriä

Vaahdota vaniljavaahto. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää vaahtoon. Kääntele joukkoon ricottajuusto ja lorauta lopuksi joukkoon likööri. Maista ja lisää likööriä tarvittaessa. Levitä pullalle Nutellan päälle.

Pullataikina

(noin 12 pullaa)

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 kpl munaa
  • 12 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • Raesokeria tai mantelilastuja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa vehnäjauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota.

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa, se riippuu pullien koosta. Suuria pullia pitää paistaa noin puoli tuntia. Jäähdytä pullat ritilällä ennen täyttämistä.

Kuvat: A-lehtien kuva-arkisto

Kommentit

jeminal (Ei varmistettu)

Oi mitä ihania herkkuja, nyt ruokatunnin jälkeen olisi jo tilaa jälkiruokapullalle.. :)

Anna Karhubear

Jes, sitten kun vaan saisi sen oman leipurin työpaikalle, eikös? :)

La Vita è Bella (Ei varmistettu)

Minà ehdottomasti valitsisin nàistà tuon ensimmàisen; Hienohelman Hillohoukutus, nam. Pysytellessàni omassa tàmàn aamun teemassa, tekisin tààllà Italiassa nutellakerma-laskiaispullia :)

tiiti
ite puin

Hmm... Mää voisin vaan syödä nuo täytejutut (erityisesti ton suklaa-Baileys-hommelin), ja jättää pullan vaikka sorsille :D

Anna Karhubear

La Vita è Bella: Nutella näyttäisi olevan päivän sana :)

tiiti: Totta, kyllähän sorsienkin pitää syödä!

slimmi

Voisin varmasti uhrautua maistamaan noita kaikkia kolmea pullaversiota, mutta lempparini ja testaamisen arvoinen on tuo nro 1 :)

Eka eka eka! Sydän noille ihanille nimille, milloin avataan Lily-kahvila? :)

Anna Karhubear

slimmi: Testaa ihmeessä ja raportoi sitten makuelämyksestä tänne.

Ida: Töttöröö, eka pulla johtaa kisaa, eikä ihme! Lily-kahvila, hmm,  ei hassumpi idea :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mielestäni paras laskiasipulla on pelkällä kermavaahdolla täytetty pulla. ei mitään ylimääräistä hilloa tai mantelia tms. :D!

parhaan kuuloinen on ehdottomaskti toka.:D

Kommentoi