Lily kokkaa: 3 uutta laskiaispullaa

pullavika.jpg

Mantelimassaa vai mansikkahilloa? Mitä jos jotain ihan muuta. Lilyn toimitus kehitteli kolme uutta täytettä laskiaispullalle. Mikä on  suosikkisi?

pullaomenas.jpg

Hienohelman hillohoukutus eli omena-kinuskivaahtopulla

Hienostunut hillo: Levitä pullalle omenahilloa. (Mielllään kirpeää ja kotikekoista. Ohje löytyy esimerkiksi täältä.) Ripottele hillon pinnalle kanelia.

Kinuskivaahto

  • 1 + 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria

Mittaa toinen desilitra kermaa ja fariinisokeri pieneen kattilaan. Kiehauta hellalla noin viiden minuutin ajan koko ajan sekoitellen, kunnes seos sakenee hieman. Anna valmiin kinuskikastikkeen jäähtyä kylmäksi. Vaahdota toinen satsi kermaa vaahdoksi. Lisää kinuski kermavaahtoon pienissä erissä välillä vatkaten.

pullakalaparvi.jpg

Mantelipullan friikahdus eli salmiakkirouhepulla

Mantelimassan mausteeksi: Kaada pullanpuolikkaalle loraus lakritsikastiketta.

Salmiakkivaahto

  • 2 dl kuohukermaa
  • n. 4 rkl turkinpippurirouhetta

Vaahdota kerma ja lisää siihen turkinpippurirouhetta maun mukaan.

pullasuklaa.jpg

Pulkkamäen pelastus eli suklaakermapulla, jossa on potkua

Suklaan sivallus: Levitä pullanpuolikkaalle hillon ja mantelimassan sijaan aimo lusikallinen Nutellaa tai muuta suklaa-pähkinälevitettä.

Liköörivaahto

  • 2 dl vaniljavaahtoa (vaahdota)
  • 1 purkki (250 g) ricottajuustoa
  • Yksi rivi tummaa suklaata rouhittuna
  • 4 cl (yksi shotti) Baileys-likööriä

Vaahdota vaniljavaahto. Rouhi suklaa veitsellä ja lisää vaahtoon. Kääntele joukkoon ricottajuusto ja lorauta lopuksi joukkoon likööri. Maista ja lisää likööriä tarvittaessa. Levitä pullalle Nutellan päälle.

pullavanhemmat2.jpg

Pullataikina

(noin 12 pullaa)

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl kardemummaa
  • 1 kpl munaa
  • 12 dl vehnäjauhoja
  • 150 g voita
  • Raesokeria tai mantelilastuja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma, muna ja osa vehnäjauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikina pehmeäksi ja kimmoisaksi. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Peitä taikinakulho leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä noin puoli tuntia.

Jaa kohonnut taikina paloiksi ja pyörittele ne pulliksi leivinpaperin päälle. Kohota.

Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullia 200 asteessa noin 20 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa, se riippuu pullien koosta. Suuria pullia pitää paistaa noin puoli tuntia. Jäähdytä pullat ritilällä ennen täyttämistä.

Kuvat: A-lehtien kuva-arkisto

Kommentit (10)
  1. parhaan kuuloinen on ehdottomaskti toka.:D

  2. Mielestäni paras laskiasipulla on pelkällä kermavaahdolla täytetty pulla. ei mitään ylimääräistä hilloa tai mantelia tms. :D!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *