Lily leffassa: Höpsö Tamara Drewe

Toimitus

Tamara Drewe perustuu Posy Simmondsin suosittuun sarjakuvaan, joka taas pohjautuu alunperin Thomas Hardyn kirjaan vuodelta 1874. Ennakko-odotus olikin, että jotain kiehtovaa monta kertaa versioidussa tarinassa on pakko olla. Elokuvassa nuori toimittajanainen (Gemma Arterton) palaa Lontoosta kotikonnuilleen myymään perintötaloa. Välissä Tamara on käynyt nenäleikkauksessa, ja kotikylässä muutos huomataan – aiemmin hänestä ei muuta huomattukaan kuin muhkea klyyvari. Uusi, hehkeä Tamara pistää kylän miesten, kuten nuoruudenrakkaus Andyn (Luke Evans), päät pyörälle ja sekoittaa monta elämää. Sarjakuvamaisuus näkyy parhaiten tarkkaan sommitellussa kuvauksessa ja idyllisessä miljöössä.

Katso tämä jos... ihastelet englantilaista kuivaa huumoria, ohjaaja Stephen Frearsia (The Queen, High Fidelity), viehkeitä maalaismaisemia ja brittiaksenttia.

Kuvittele... millaista leffan ronski kieli ja seksuaalisuus olisi, jos se olisikin tehty USA:ssa. Koiraa ei käytettäisi paskalla, muun muassa.

Tutustu... kirjavaan henkilökaartiin, josta suosikiksi nousevat kukkoileva rokkitähti (Dominic Cooper), rokkitähteä intohimoisesti fanittava teinityttö Jody (Jessica Barden) ja kirjailijataloa pyörittävä pariskunta (Roger Allam ja Tamsin Greig). Tamara itse jää joukossa vähän sivuosaan. Hahmoja on niin paljon, että tarina olisi toiminut paremmin tv-sarjana: silloin kaikki henkilöt olisivat saaneet enemmän tilaa.

Mitä opimme? Sepäs se. Leffa tuntuu yrittävän sanoa jotain monestakin asiasta. Onko kauneusleikkaus hyvästä vai pahasta? Miksi naiset rakastuvat renttuihin? Onko kosto oikeutettu? Katso leffa ja päätä itse.

Arvosana: 3/5

Ensi-illassa: 27.5.

Katso traileri:

Teksti:Aino Miikkulainen
Kuva: Oy Future Film Ab

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.