Lily leffassa: hyvä Hyvä poika!

hyva-poika.jpgLähiaikoina teattereissa on pyörinyt monia niin sanottuja pahanmielen elokuvia Black Swanista (lue arvio) Winter’s Boneen. Zaida Bergroothin (Skavabölen pojat) toinen pitkä ohjaus, Hyvä poika, on sekä pahan- että hyvänmielenleffa. Se on ahdistava mutta koominen.

Näyttelijä-äiti (loistava Elina Knihtilä, kuvassa) vetäytyy kahden poikansa kanssa maalle lepäämään epäonnistuneen ensi-illan jälkeen. Poikien harmiksi äiti kutsuu taiteilijakaverinsa mökille ördäämään. Muut vieraat lähtevät, mutta kesämökille jää kirjailija Aimo, johon äiti pian ihastuu. Tämä ärsyttää 19-vuotiasta Ilmaria, joka suhtautuu ylisuojelevaisesti äitiinsä. Leffa kuvaa hienosti perhettä, jossa lapsen ja vanhemman roolit ovat sekoittuneet.

Katso Hyvä poika jos tykkäsit… vuosi sitten ilmestyneestä Pahasta perheestä. Leffat jakavat kieron huumorin ja samankaltaisen teeman.

Varaudu… kiusaantumaan useaan kertaan. Lapsellinen äiti, aikuisten rällästäminen, aggressiivinen poika ja naiivi kylän tyttö ovat kaikki omiaan myötähäpeän tuottamisessa. Ja häpeän kuvaamisen ohjaaja Bergrooth hallitsee.

Fiilistele… leffan suloista soundtrackia, joka koostuu enimmäkseenMi And L’Au -bändin tuotannosta. Husky Rescuelta kuulostava Mi And L’Au sopii täydellisesti suomalaiseen pimenevään kesämökki-iltaan.

Päätä itse… pidätkö pienemmän Unto-pojan sadunomaisia kuiskailumonologeja tekotaiteellisena horinana vai kauniina tapana rytmittää kerrontaa. Itse valitsen jälkimmäisen.

Mitä opimme? Rento ja mukava äiti ei ole siisti juttu, kun äidin rentous menee överiksi. (Vaikka kukapa meistä ei haluaisi Elina Knihtilää äidikseen, tai no, ainakin isosiskoksi?)

Arvosana:4/5

Ensi-ilta: 25.3.

Teksti: Julia Thurén

Kuva: Buena Vista

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *