Lily lounastaa: 3 x täyttävämpi salaatti

evaat_salaatti.jpg

Tuhti salaatti riittää sekä iltapalaksi että seuraavan päivän evääksi. Testaa uusia makuelämyksiä! Neliosainen juttusarjamme neuvoo, miten yksinkertaisiin perusruokiin saa uutta makua viikon jokaiselle päivälle.

 

Salaattipohja

  • 1 ruukku salaattia
  • 1 ruukku rucolaa

Revi salaateista kerrallaan annokseen tarvittava määrä lehtiä. Huuhdo, valuta, kuivaa ja revi lehdet. Säilytä loput salaatit ruukuissaan jääkaapissa. Älä osta varastoon useita salaattiruukkuja odottamaan käyttöä, vaan osta tarpeen mukaan. Salaatti ei säily jääkaapissa hyvänä kuin muutaman päivän. Lisää salaattipohjan päälle ruokaisan salaatin ainekset makusi mukaan.

Päivä 1: Tuhti kanasalaatti

  • 250 gmarinoimattomia broilerisuikaleita
  • 1 rasia kirsikkatomaatteja
  • 1 dl ohrahelmiä
  • purkki kaupan valmista kanasalaattia (esim. Pirkka)
  • pinjansiemeniä

Paista broilerisuikaleet öljytilkassa ja mausta rouhitulla pippurilla ja suolalla. Jätä jäähtymään. Keitä sillä aikaa ohrahelmet. Sekoita ainekset kulhossa ja lisää lopuksi valmissalaatti. Ripottele päälle pinjansiemeniä.

Päivä 2: Tomaattinen juustosalaatti

  • 250 grammaa pastaa
  • 300 gramman pala manchegojuustoa
  • oliiviöljyä, valkosipulia ja hunajaa
  • uunikuivattua tomaattia Fannin & Kanelin ohjeella
  • kinkkuleikkelettä

Paloittele manchegojuusto ja laita marinoitumaan noin tunniksi oliiviöljyyn, johon on sekoitettu valkosipulia ja hunajaa. Keitä pasta, valuta hyvin ja huuhdo kylmällä vedellä siivilässä. Lisää juusto ja pilkottu uunikuivattu tomaatti joukkoon. Lisää lopuksi suikaloitu kinkku.

Päivä 3: Feta-kasvissalaatti

  • 250 gtäysjyväpastaa
  • artisokan sydämiä marinoituna ja paloiteltuna
  • oliiveja
  • 150 g fetaa esimerkiksi valkosipuli-oliivi- marinadissa
  • neulapapuja salaattihyllystä

Keitä pasta, valuta ja huuhdo kylmällä vedellä siivilässä. Ryöppää neulapavut keittämällä niitä muutama minuutti vedessä. Valuta fetasta enin öljy (voit säästää osan kastikkeeksi). Lisää oliivit, pavut, pasta ja feta salaattiin.

Jutussa auttoi ruokatoimittaja Emilia Kolari

Teksti: Ida Valpas

Kuvat: A-lehtien kuvatoimitus, Shutterstock

Neliosainen juttusarjamme neuvoo, miten yksinkertaisiin perusruokiin saa uutta makua viikon jokaiselle päivälle. Lue myös edelliset reseptivinkit pakastekeiton ja lihapullien tuunaamisesta. Uusi annos reseptejä ensi viikolla!

Mikä on sinun salaattivinkkisi?

Kommentit (3)
  1. Haha, oon addiktiossani niin pitkällä et heitän ihan sellaisenaan sekaan vaan. Joku taitavampi tietty kääntäis pannun kautta.

  2. Teetkö jotain sille vuohenjuustolle vai ihanko vaan suoraan paketista paukautat salaatin sekaan? Mua kiinnostaa, miten siitä saa näppärästi hyvän lisän salaatiin.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *