Idioottivarmat kangastaulut

kansi_0.jpg

Perjantain kunniaksi päätimme hieman askarrella! Vallilan uuden showroomin steriilit seinät näyttivän tarvitsevan ylleen hieman muutakin kuin maalia, joten päätimme piristää ilmettä idioottivarmoilla kangastauluilla. Ihan vinkkinä, ei enää uusimpien Twilight -julisteiden repimistä seinille, vaan aitoa taidetta!

Jotta todistaisimme kotitaiteen tekemisen olevan yhtä helppoa kuin miltä se näyttää, päätin ottaa kohtalon omiin käsiini ja suoriutua askartelusta itse! Avuksi sain ainoastaan parhaat neuvot täydelliseen onnistumiseen.

Ensimmäisenä tarvitsin kangasta. Hurautin Vallilamobiililla Outlet-myymälään, jossa kerroin suunnitelmastani Maaritille. Halusin hieman erikokoisia ja näköisiä paloja teoksiani varten, joten päädyimme neljään eri kuosiin.

maarit.jpg

Kiitos Maarit! Saatuani kankaat kasaan suuntasin Hakaniemen hallin kulmilla sijaitsevaan taidekehystämöön, josta sain tauluille upeat puiset rimakehykset. Valitsemieni kankaiden raporttikoko, eli kuvion pituus on noin 90 senttiä, joten se riittäisi hyvin pituussuuntaisten rimojen mitaksi. 148 senttiä leveän kankaan leveät rimat taas jäisivät 120 senttiin, jotta jäisi hieman pelivaraa niittausvaiheessa. En ole matikkanero, joten ostin heti alkuun aivan väärän kokoiset rimat, mutta sainkin ne vaihdettua ilman tekosyitä. Älä siis tee laskukaavoista ongelmaa!

alku.jpg

Loput varusteet löytyivät omasta takaa. Niittipistooli ja sakset niistä tärkeimpinä mainittakoon (rullamitta? -rekvisiittaa). Ja eikun tuumasta toimeen! Rimakehykset ovat kuin luodut toisilleen ja napsahtavat yhteen muutamilla kopautuksilla  -ah mitä tekemisen meininkiä!

kehikko.jpg

Vaikka näytänkin kehyksissä normaalia ryhdikkäämmältä, päätin silti pysyä alkuperäisessä suunnitelmassani ja nitoa siihen naamani sijasta kangasta. Päädyimme aikaisemmin Maaritin kanssa Caj Bremerin mustavalkoiseen valokuvakankaaseen, jossa näkyy purjeveneitä 50-luvun Helsingin edustalla. Näin saan vanhojen hyvien aikojen merinäköalan mille tahansa seinälle!

reunat.jpg

Ennakointi on päivän trendi.  Ensimmäisenä nidoin siis itse kehyksen kunnolla kiinni välttyäkseni katastrofeilta. Tämän jälkeen aloitin kankaan kiinnittämisen kulma kerrallaan ja kangasta tasaisesti kiristäen. Niittejä ei kannata säästellä, sillä mikään ei estä metrikangasta purkautumiselta. Ei edes Vallilan logo.

merituuli.jpg

Lopputulos on kuin hd-telkkarista -litteä mutta skarppi. Kyllä nyt kelpaa! Eikä äänikään enää kaiu joka paikkaan.  Tunsin myös onnistumista ja itsetuntoni parani huomattavasti. Suosittelen!

viimeistely.jpg

Päätin valmistaa myös köyhän miehen version, jossa puurimat voi unohtaa ja tilalle ryöstää vaikka löydön pahvinkeräyslaatikosta. Tässä minulla ylpeissä käsissäni on kapalevylle pingotettu Vallilan Mondo-kangas, joka on kiinni ainoastaan teipillä. Tässä voi aivan yhtä hyvin, ellei paremminkin, käyttää styroksilevyä pohjana ja nuppineuloja kiinnityksessä, jolloin arvokas kangaskaan ei pääse tuhoutumaan. Kapalevyllä taulun paino on kuitenkin niin kevyt, että se pysyy seinässä periaattessa pelkällä sinitarralla, eikä pudotessaankaan vahingoita juuri kissaa suurempia eliöitä. Kangasta voi toljottaa aina kyllästymiseen asti, jolloin se tietenkin pitää vaihtaa.

mondo.jpg

Globaalia maailmanvalloittajaa inspiroiva Mondo-taulu sai vielä ystäväkseen Erik Bruunin Kotiin Päin -kankaasta valmistetun joutsentaulun muistuttamaan ohikulkijoita suomalaisesta suunnittelusta.

Ajatella, että voit ihan itse rajata kuosin rimojen tai taustalevyn koon mukaan ja päästää luovuutesi valloilleen!

kotiinpain.jpg

Mukaan oli tietenkin saatava myös jotain pinkkiä. Lilyssä kun ollaan.. Tässäpä siis ihan lukijoita ajatellen, rakkaudella kapalevylle toimistoteipillä kiinnitetty Vallila Mon Amour. Tunnelmallista viikonloppua!

monamour.jpg

Kankaat 25€ / m, Vallila Outlet Vantaa
Rimat 4-8€ / kpl, Taidekehystämö Snow White Oy

Terveisin Henry
Taidekehystäjä

Kommentit (6)
  1. Minkä kokoinen kehys on tuossa purjehdudtaulussa?

  2. fantastic!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *