Resepti aknen hoitoon

Ihon kuntoon vaikuttavat monet asiat ja sen vuoksi yleistettäviä ohjeita siitä, mikä iho-ongelmiin auttaisi ei voi vain ladella. Olen elämäni aikana kokenut aknen parissa eri aallossa. Noin puolitoista vuotta sitten minulle puhkesi akne, josta en ole kärsinyt sitten varhaisteini aikojen. Nyt jaan oman viimeisimmän akne tarinani ja sen, kuinka suhteellisen lyhyessä ajassa ihoni on kauttaaltaan uudistunut.

Ongelma ratkaistu – menen lääkäriin

Aknen saattelemana päädyin googletelemaan tuotteita, jotka parantaisivat ihoani. Löysin YouTube kanavan, jossa kerrottiin tuotteista, jotka olisivat hyväksi akne iholle. Olin epätoivoinen, mutta kuitenkin aiheesta aidosti kiinnostunut. Päädyin lopulta ostamaan tuotteita jopa satojen erojen edestä. Oops! Testasin paljon tuotteita, jotka eivät toimineet iholleni, vaan päinvastoin välillä sain mennä nukkumaan naama tulipunaisena ihon ärtymyksestä johtuen.

Lähes vuoden kotioloissa testailun jälkeen oli nöyrryttävä ja varasin ajan ihotautilääkärin etävastaanotolle Terveystalolle. Palvelun hinnaksi tuli 145,30€. Minulle määrättiin antibiootit ja Differin geeliä.

Tovin kesti ennen kuin vaikutus alkoi, mutta nyt ihoni on parempi kuin pitkiin aikoihin. Seuraavana haasteena ovat aknearvet. Toisaalta osaan olla todella kiitollinen jo nykyisestä ihoni kunnosta kaikkien akne vuosien jälkeen, eikä muutama arpi siellä ja täällä ei tunnu enää pahalta.

Luottotuotteet hakusessa

Kun oman ihon tilanne on punnittu ja apua haettu, voidaan miettiä, mitä muuta tarvitaan hyvään ihonhoitorutiiniin. Jaan nyt omat lemppari kasvojenhoidon peruspilarini, joista on jätetty pois ylimääräinen “sälä”, joka ei merkittävästi ole vaikuttanut aknen paranemiseen ja ihon kunnon muuttumiseen. Yleensä ainakin kasvojenpuhdistusaine, kosteusvoide ja aurinkovoide olisi hyvä löytyä. Lisäksi aamulla laitan c-vitamiinia sisältävää tuotetta sen mioipuolisten vaikutuksien vuoksi.

Luotto iltavoide on ollut vielä toistaiseksi hieman hakusessa. Resepti aknelääkkeitä ostaessa apteekissa suositeltiin käyttämään Humektan perusvoidetta, jota olen tunnollisesti käyttänyt yhdessä Differin-geelin kanssa, jota käytän muutamana iltana viikossa. Iltoina, joina iho tuntuu kuivahkolta, käytän iholleni pelkkää vaseliinia tai Paula’s choicen kasvonaamiota.

Päivinä, joina käytän enemmän meikkiä, kaksoispuhdistan kasvoni ensin öljypohjaisella puhdistusaineella ja sitten käytän vakio kasvojenpesuainetta Aco Spotlessin Daily face wash tuotetta. Niinä päivinä, kun en meikkiä kovin käytä, skippaan öljypohjaisen putsarin.

Jo jonkin aikaa käytössäni on ollut Mossan kasvovoide, jonka olen viimeisimpänä yhdistänyt Mossan kasvo öljyn kanssa. Päivisin en koskaan unohda laittaa aurinkovoidetta. Käytössäni on Garnierin aurinkovoide, joka on hinta-laatu suhteeltaan vallan mainio. Levitän voidetta kasvojen lisäksi korviin, kaulalle, käsiin ja välillä nilkkoihinkin. Hyvän aurinkovoiteen löytäminen oli yllättävän haastavaa, koska lähes jokainen voide kirveli silmiäni. Vaikka voiteen levittämisen aikana ei olisikaan ollut ongelmaa, viimeistään myöhemmin päivällä silmiä kirveli.

Hanki apua ajoissa

Jos nyt saisin tehdä jotakin uudelleen ihon hoidon suhteen, niin se olisi ammattilaisen puheille meno AJOISSA. Se tulee luultavasti kaikista halvimmaksi, nopeimmaksi ja vaivattomammaksi vaihtoehdoksi. Olisin säästynyt aikamoiselta määrältä stressiä, jos olisin mennyt lääkärin puheille heti aknen ilmetessä. Näinpä haluan sanoa, että mikäli kärsit iho-ongelmista, jotka huolettavat ja stressaavat sinua, mene ammattilaisen vastaanotolle.

 

Ihoni kunto 5 kuukauden erolla.

Ihoni 5 kuukautta sitten

kauneus iho terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *